Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Alströmergatan 8, 4 tr
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 4 av 4, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 69 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053 [Tomtareal] => [Avgift] => 2 696 kr/mån inkl. värme, vatten och bredband )

Alströmergatan 8

JUGENDTREA MED BALKONG VID TYST OCH FIN GÅRDSOAS

TEXT: MURÉN FOTOGRAF: SPINNELL STYLIST: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Alströmergatan 8, 4 tr
Område
Kungsholmen
Våning
4 av 4, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
69 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053
Avgift
2 696 kr/mån inkl. värme, vatten och bredband

Allmänt om fastigheten

El
3 000 kr/år
Försäkring
3 040 kr/år
Total driftskostnad
6 040 kr/år
Drift räknat på
3 personer

Arkitekturen

Arkitekt: Mauritz Lundstedt 1912

Kättingen 24 med adress Alströmergatan 4-8 uppfördes under 1912-1913 och ritades av Mauritz Lundstedt. Huset består av ett gatuhus som är sammanbyggt med ett gårdshus och tillsammans bildar ett liggande U. Inuti U:et ligger föreningens största innergård som är nyrenoverad, snygg och välskött med stilfull stenläggning, sköna gröna utemöbler och en bedårande lekstuga för föreningens minsta invånare. På andra sidan gårdshuset finns föreningens andra innergård som även den är nyrenoverad och fin. På båda gårdarna finns grönska och växter, sittmöbler och grillar. Den övre innergården gränsar mot intilliggande gårdar i kvarteret och har öppen utsikt ner mot Karlbergskanalen. I Brf Alströmergatan 4-8 bor människor i olika åldrar, och många har bott länge, till och med ända sedan föreningen bildades på 1970-talet. I huset finns 36 lägenheter, varav tre är kvarvarande hyresrätter. Här har man även en gemensam lokal/pingisrum, snickeri, cykel- och barnvagnsförråd, soprum, och tvättstuga med både tidsbokning och akuttvätt.

FÖRENINGEN

Brf Alströmergatan 4-8

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Alströmergatan 4-8 består av 36 bostadslägenheter. 34 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 2 lägenheter samt 5 lokaler med hyresrätt. Hyresrätterna är att betrakta som dold tillgång till föreningen då dessa kan upplåtas den dagen ett hyresförhållande upphör. Under åren 1912/13 uppfördes huset på Alströmergatan 4-8. Byggherre och byggmästare var A Andersson och arkitekten hette Mauritz Lundstedt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2001/2002.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen och styrelsen sköter lägenhetsförteckningen.

Renovering i urval

1978 Stambyte el och VA 2005 Balkonger och uteplatser byggdes 2007 Fönster mot gatan renoverades 2007 Samtliga trapphus målades 2008 Tak målades 2009 Ny tvättstuga 2010 Nytt golv i soprummet 2011 OVK utfört 2012 Ventilation, fläktar på tak utbytta 2012 Målning av fönster 2015 Hissen renoverad 2016 Gårdsrenovering

2018 Stamspolning då stambyte ej var nödvändigt 2019 Låsbyten och porttelefon/IP-telefoni.

Kommande renoveringar

Terrasser i gathuset, maskiner till tvättstugan, ventilation avlopp. Dessa renoveringar planeras att genomföras inom ett till två år.

Ekonomi

Föreningen har god likviditet. Föreningen har dolda tillgångar i 2 hyresrätter samt goda intäkter från lokaler. De långfristiga skulderna uppgick enligt Årsredovisningen 2019 till ca 8 miljoner kr vilket innebär ca 2 948kr/kvm. Lågt belånad förening. Föreningen kommer ev höja avgiften med 2 % under 2021.

Avgifter i samband med köp

Föreningen tar överlåtelseavgift och pantsättningsavgift enligt stadgarna.

Trappstädning

Föreningen anlitar städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Bredband och TV

Föreningen har abonnemang via Telenor för Kabel-TV och bredband. Ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

För de boende i föreningen finns bl a cykelförråd, barnvagnsförråd och snickarrum. Soprum för källsortering samt grovsoprum. Trevlig och lugn innergård med planteringar, utemöbler och grill. Stor tvättstuga i källaren med 4 tvättmaskiner, torktumlare o torkrum samt mangel. Till lägenheten finns nyttjanderätt till ett vindsförråd.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägarskap.

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för en köparen bör kontrolleras med föreningen innan ett köp.

OMRÅDET

Alströmergatan är en trevlig gata med centralt, men samtidigt lugnt, läge på Kungsholmen. I närheten finns ett smörgåsbord av kaféer och restauranger, och runt hörnet ligger Västermalmsgallerian med många butiker och Fridhemsplans tunnelbanestation. Via St Eriksbron promenerar du snabbt över till Vasastan och Birkastan. Runt Kungsholmen finns fina promenadvägar längs vattnet och du kan snabbt nå dem vid Kungsholms strand.