Type and press Enter.

Slipgatan 9

ETT MYSIGT OCH VÄLPLANERAT NÄSTE MED BALKONG

TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Slipgatan 9, 6 tr
Område
Södermalm - Hornstull
Våning
6 av 7, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
38 m²
föreningens information
Avgift
2 658 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg om 189 kr/mån tillkommer för bredband (1000/1000 mbit/s.

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1939

Huset

Huset med fastighetsbeteckningen Kölhalningen 2 stod färdigt 1940 och ritades av Björn Hedvall som är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under fyra decennier, från början av 1920-talet till slutet av 1950-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott. Han ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm, i klassicistisk och funktionalistisk stil. Kölhalningen 2 är ett pampigt funkishus med vitputsad fasad, en mängd balkonger på fasaden och kungsbalkonger överst. Fönstren är de ursprungliga och målade i vitt de också. Trapphuset är en stilfull funkisuppvisning med marmorgolv- och trappor, vackra smidesräcken och tjusig hiss. I Brf Kölhalningen 2 finns 40 lägenheter, varav en fortfarande är hyresrätt. Föreningen har cykelrum och tvättstuga med två bokningsbara maskiner och en maskin för drop-in.

FÖRENINGEN

Brf Kölhalningen 2

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Kölhalningen 2. Föreningen upplåter 40 lägenheter varav 1 är hyresrätt och resterande bostadsrätter, samt 3 hyresrättslokaler.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC AB.

Gjorda renoveringar:

2018 renovering av lokal på bottenvåningen. Fiber dras in i fastigheten.

2015 målning av fönster.

2015 översikt av elen, byta gamla armaturer mot lågenergiarmaturer.

2015 radonmätning med mycket gott resultat, långt under gränsvärdena.

1996 fasadrenovering.

1985 stambyte.

1985 elstigare bytta.

1985 takrenovering.

Kommande renoveringar

För närvarande finns inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 5,3 mkr, vilket ger cirka 4 760 kr per kvm boyta (snitt är ca 6 000 kr/kvm). Intäkter uppgår till ca 230 tkr/år, (enligt ÅR- 17).

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, mangel, torktumlare och ett stort torkrum. Det finns även en drop-in-tvättstuga med en tvättmaskin.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det cykelrum i källaren samt källsortering för glas, tidningar, kartong, media, mindre grovsopor, farligt avfall, el-avfall, batteri och glödlampor.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg om 189 kr/mån tillkommer för bredband (1000/1000 mbit/s.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Bredband levereras av Bahnhof. Kabel-TV levereras av Com Hem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning samt kontaktperson: 2018-08-09. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


I detta lugna område är det lätt att trivas. Läget ger direkt närhet till Hornstull med allt vad det innebär av restauranger, caféer, butiker, galleria, service och kommunikationer, samtidigt som du åt andra hållet har massor av fina promenad- och motionsstråk och möjligheter till bad på till exempel Långholmen, Reimersholme och i Tanto. Trevliga Rio Bio är en annan begivenhet i kvarteren, liksom Hornstulls marknad under sommarhalvåret.