Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Heleneborgsgatan 30 B
  [Område] => Södermalm - Högalid
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 40 kvm
Förvaltares information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 713 kr/mån inkl värme, vatten samt kabel-tv )

Heleneborgsgatan 30 B

SNYGG VÄLPLANERAD TVÅA MED BALKONG I SÖDERLÄGE

TEXT: MURÈN FOTO: SPINELL STYLING: RYDMANSHEM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Heleneborgsgatan 30 B
Område
Södermalm - Högalid
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
40 kvm
Förvaltares information
Avgift
1 713 kr/mån inkl värme, vatten samt kabel-tv

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

Arkitekturen

Arkitekt: BJÖRN HEDVALL 1926

Fastigheten Borren 39 bebyggdes under åren 1926-1927. Byggnadsfirman Gumpel & Bengtsson var både byggherre och byggmästare, och ritade dessutom planlösningarna. För ritningarna av fasaden stod Björn Hedvall. Hedvall är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under fyra decennier, från början av 1920-talet till slutet av 1950-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa såväl smått som flott och ritade både mindre lägenheter och stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader.

Samtidigt som Borren 39 uppfördes även byggnaderna på Borren 37 och Borren 38. Borren 39 nås genom portiken på Heleneborgsgatan 30 och därefter ligger 30 B inne på gården. Det är ett bostadshus i sex våningar med kungsvåning överst. Fasaden är slätputsad och klassicistisk i utförandet med vitmålade sexrutade fönster. Innergården är en uppvisning i stilfullt 1920-tal. Samtliga byggnader som ligger runt den gemensamma innergården visar upp klassicistiska fasader med spröjsade fönster och ytterväggar målade i milda rosa- och orangetonade färger. Här har Brf Borren 39 sin innergård. Här finns cykel- och bilparkering och grönska i form av träd och syrénbuskar. I föreningen finns 23 medlemslägenheter. Trapphuset med trappor och golv av vit marmor är nyrenoverat och föreningen har även sett över samtliga lägenhetsdörrar så de är enhetliga till utförandet. I husets källare finns tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp och det är mycket lätt att få tvättid.

FÖRENINGEN

Brf Borren 39

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Boren 39. Föreningen består av en fastighet med 22 lägenheter med storlek 1 - 3 rok. Föreningen är äkta.

År föreningen övertog fastigheter

Föreningen övertog fastigheten 2003.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltare är Nytorget.

Renoveringar i urval

2014 Renovering av fönstren. 2013 Åtta nya balkongen byggs på norra sidan. 2012 Renovering av värmecentralen. 2011 Anslutning till Stokabs fiberoptiska nät. 2009 Renovering av trapphuset. Målning och boning av marmorgolvet. Upprustning av innergården. 2008 Renovering av norra fasaden (mot Riddarfjärden), inklusive balkonger och kungsbalkong. Renovering av hissen. Ny hissmotor samt renovering av hisskorgen. Balkonger mot innegården. Nya säkerhetsdörrar. 2004 - 2005 Renovering av yttertaket. Byte av stammar. Elstigar och el i lägenheterna. Ny tvättstuga

Ekonomi

Mycket välskött förening som är nästintill skuldfri (1 MSEK i långfristiga skulder) och har synnerligen god ekonomi med låga avgifter. Det finns inga planerade avgiftsändringar.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift.

Överlåtelseavgift om 1500 kronor tas ut av köparen.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske upp till två år med tillstånd från styrelsen. Föreningen godkänner inte korttidsuthyrning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, tvättstuga (två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp).

Förråd:

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Bredband och Kabel-TV:

I fastigheten finns Kabel TV via ComHems kabel-tv-nät. Internet finns via Stokabs fiberoptiska nät. BR-innehavaren tecknar eget separat abonnemang.

Ägande

Föreningen tillåter delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Uppgifterna är kontrollerade med Stefan Forsberg i styrelsen den 2018-05-12.

OMRÅDET

Heleneborgsgatan är en trivsam och fin gata med många stilfulla byggnader och familjära kvartersrestauranger och småföretag. Runt hörnet från kvarteret börjar vid Pålsundsparken en vacker gångväg längs Södermalms nordvästra sida med vidunderlig utsikt över staden. Kvarteren ger dig även flera gröna lungor, till exempel på Långholmen och Reimersholme dit du kan gå och svalka dig med ett kvällsdopp efter en lång dag, och du har även Högalidsparken nära. Vid Hornstull skruvas pulsen upp och du har massor av butiker, serviceinrättningar, restauranger, caféer och kommunikationer med tunnelbana och buss. Att bo nära både det urbana Hornstull och dessutom precis intill lantliknande miljöer och pickande höns, är verkligen att ha det bästa av två världar. I grannkvarteren finns Kristinehovs Malmgård som är en lite dold pärla med välbevarade 1700-talsmiljöer och fin trädgård. Där deltar man i ett genbanksprojekt för att försöka rädda den öländska dvärghönan från utrotning. Hönsen får spatsera kring fritt i närområdet och är mycket omtyckta.