Type and press Enter.

Ödmårdsvägen 7

MED SPÅR AV LIV – HÖRNTVÅA SÖKER NYA INVÅNARE

TEXT: MURÉN FOTOGRAF: BOUKARI STYLIST: RYDMANSHEM

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ödmårdsvägen 7, 3 tr
Område
Bromma - Traneberg
Våning
3, hiss finns
Rum
2 rum
Area
39 m²
föreningens information
Avgift
2 895 kr/mån Inklusive: Värme, Vatten, Kabel-TV

Arkitekturen

Arkitekt: Edvin Engström 1940-1943

Huset på Ödmårdsvägen 7 med fastighetsbeteckningen Tylöskog 3 uppfördes 1942-1943 och ritades av Edvin Engström på Stockholms stads fastighetskontor. Många är de byggnader i staden och dess förorter som ritats av Engströms penna, kanske är han den arkitekt som ritat flest hus i Stockholm, såväl flerfamiljshus som villor. I Traneberg ligger han bakom ett stort antal byggnader. Tylöskog 3 är ett punkthus i sex våningar plus suterrängvåning med en butikslokal som från början inhyste Konsums brödbutik. I huset inreddes välplanerade lägenheter, fyra till antalet på varje våning, en i varje hörn. Huset ligger fint placerat i terrängen i en ganska brant sluttning. En stentrappa leder till en elegant entré med port i trä och glas, panelklädd nederdel, sido- och överljus och en pelare intill. I Brf Ödmården finns 21 lägenheter och ekonomin är god. Genom husets placering i terrängen är föreningens gård kuperad med både träd och gräsytor.

FÖRENINGEN

Brf Ödmården

Föreningen

Brf Ödmården bildades 2006 och är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. Föreningen består av ett flerbostadshus med sex våningar. Huset uppfördes 1940 - 1942 och omfattande renoverad 1984 - 1986.

Föreningen upplåter 20 stycken lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt och en lokal med hyresrätt.

Marken innehas med tomträtt.

Renoveringar

1986 - Övergripande renovering (inkl. stambyte)

2006 - Nya maskiner i tvättstugan. Ny ventilation/fläkt på taket. Nya säkerhetsdörrar. Nymålat trapphus.

Kommande renoveringar och avgifshöjning

Fönsterbyte under hösten 2018. Detta innebär ett kapitaltillskott via en avgiftshöjning på cirka 900 kr under 12 månander.

Parkering

På kringliggande gator råder boendeparkering.

TV & Bredband

Basutbud kabel-tv ingår i avgiften. Möjlighet finns till att ansluta sig till fiber som är indraget i fastigheten från Stockholms Stadsnät (200/200).

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensam tvättstuga belägen i entréplan.

OMRÅDET

Tranebergs bebyggelse härstammar till största delen från 1930- och 1940-talen, med många smalhus och punkthus, men här finns även lite äldre bebyggelse i form av äldre gårdar, bland annat Tranebergs gård och Johannelunds gård. Området är kuperat och ligger på en udde omgiven av Ulvsundasjön och Tranebergs sund, med trevliga motionsslingor och badplatser i anslutning. På Ödmårdsvägen bor du endast ett par minuter från Minnebergsbadet. I Traneberg går buss 114 som en ringlinje och den tar dig snabbt ner till Alvik där både tunnelbanan, Tvärbanan och Nockebybanan ansluter. I Traneberg finns ett mindre centrum och Alvik finns till exempel en välsorterad Ica-butik, gym, tennishall och flera trevliga restauranger och caféer, bland annat prisbelönta Brioche. Här ligger även Alviks måleri där du kan köpa färg och tapeter och få fina råd när du ska renovera din lägenhet.