Type and press Enter.

Rindögatan 15

SOCIAL LJUS FUNKISTVÅA - MÖJLIG TREA MED BALKONG

FOTO: SPINELL STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning
Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Rindögatan 15
Område
Gärdet
Våning
4 av 8, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
56,5 m²
föreningens information
Avgift
3 476 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv

Allmänt om fastigheten

El
2 500 kr/år
Försäkring
1 740 kr/år
Total driftskostnad
4 240 kr/år
Beräknat antal pers
2

Arkitekturen

Arkitekt: 1939 Sven Wallander

Huset på Rindögatan 15 ritades tillsammans med huset på adress Furusundsgatan 2-6 av arkitekt Sven Wallander för HSB:s räkning. Wallander var chefsarkitekt på HSB, och ritade det mesta av deras produktion i Stockholm under denna tid. Byggnaderna uppfördes 1939. Rindögatan 15 är ett punkthus i tio våningar plus källarvåning. Fasaden är slätputsad i en ljusgul nyans. Fönstren är till stor del tvåluftsfönster med förskjuten mittpost, och fönster över hörn. Husets balkonger är både vackra och eleganta med fronter av genombrutet smide och sidor av plåt. Pardörrar leder till dessa balkonger. På husets topp finns en takterrass som boende kan nyttja till vardag och fest. Härifrån har du en vidunderlig utsikt över hela staden. I de båda husen som infattar Brf Haubitsen 2 finns 157 bostadsrättslägenheter. Föreningen har även ett gemensamt gym och tvättstugor i båda husen.

FÖRENINGEN

Brf Haubitsen nr 2 i Stockholm

Förening

Brf Haubitsen 2 är en så kallad äkta bostadsrättsförening med stabil ekonomi. Föreningen har funnits sedan 1938 och omfattar adresserna Furusundsgatan 2, 4, och 6 samt Rindögatan 15. Föreningen upplåter 157 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken och har inga beslutade avgiftsförändringar (23/10-19).

Tomträtt

Föreningen äger marken och berörs inte av tomträttsavgäld.

Förvaltare

Storholmen sköter både den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Fastighet

Föreningen består av två fastigheter, Haubitsen 2 och Arméfördelningen 1 med en total bostadsyta om 6 948 kvm och lokalyta om 144 kvm. Gemensamma utrymmen i form av tvättstugor, takterrass med milsvid utsikt och cykelrum. Till lägenheten hör ett förråd.

Renoveringar

1989 - 1990 Stor renovering av avloppsstammar. Byte av kakel, handfat, badkar och toaletter. Renovering av el-matning till lägenheter samt byte av ledningar, uttag, strömbrytare och central i lägenheter. Renovering av hissmaskineri

1993 Renovering av vred och ventiler till värmeelement samt intrimning av värmesystem.

1998 Rengörning och ombyggnad av ventilationssystem samt ovk-besiktning av ventilation.

1999 Renovering av fönster. 2018 fönsterrenovering inklusive installation energiglas.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Belåning

Enligt årsredovisning 2017/2018 ligger föreningens lånfristiga skulder på 30 479 931kr. Enligt årsredovisningen är lån per kvm 4359 kr/kvm/bostadsrättsyta.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam.

Trappstädning

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Städdagar

En gemensam städdag vår respektive höst.

Gemensamma utrymmen

Stor takterrass, gym, tvättstuga,

Bredband och kabel-tv

Bredband och basutbud kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Bredband levereras via Ownit i hastighet 100 Mbit. Kabel-tv grundutbud levereras via ComHem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning 2017/2018, 2019-09-17. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Rindögatan och Gärdet är ett riktigt eldorado för den som tycker om funkis. När området var nybyggt var det mycket uppmärksammat för sina moderna och påkostade lägenheter. Många av dåtidens kändisar flyttade till ”Gärdets lyxkaserner” som de ibland blev kallade. Till exempel bodde Josef Frank på Rindögatan 52. Gärdet är en grön lunga i staden med direkt närhet till Östermalm och Djurgården. Du bor nära trevliga Tessinparken och Fältöversten vid Karlaplan med stort utbud av butiker, restauranger och service och når både Gärdets tunnelbanestation och busslinje 1 på ett par minuter. Möjligheterna till motion och rekreation är många, då du även bor nära bland annat Kungliga Tennishallen, Stadion, Östermalms idrottsplats och Kampementsbadet. Många institutioner är också belägna i området som Svenska Filminstitutet med sin brutalistiska byggnad, Dramatiska Institutet vid gamla Konstfacksskolan, Krigsarkivet och den nybyggda Kungliga Musikhögskolan.