Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Grindstuvägen 32
  [Område] => Bromma - Traneberg
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 59 + 2 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053 [Tomtareal] => [Avgift] => 2 951 kr/mån inkl värme, VA. kabel-TV och bredband. )

Grindstuvägen 32

VINDSTREA MED BALKONG ELDSTAD OCH EXTRA LOFT!

TEXT: NYSTED FOTOGRAF: SPINNELL STYLING: RYDMANS HEM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Grindstuvägen 32
Område
Bromma - Traneberg
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
59 + 2 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053
Avgift
2 951 kr/mån inkl värme, VA. kabel-TV och bredband.

Arkitekturen

Arkitekt: Pehr Danielsson 1929

Huset på Grindstuvägen 32 ritades 1929 av arkitekt Pehr Danielsson. 2014 byggdes huset ut med en ny flygel i rät vinkel i samma nyklassicistiska stil som ursprungsbyggnaden. Huset är typisk 1920-tal i två våningar med slätputsad grön fasad och detaljer och snickerier i vitt. Brf Bergklacken 9 består av 14 lägenheter. De boende är alla måna om att huset ska vara en trevlig plats för alla att bo på och det händer att man grillar tillsammans på den trevliga innergården. Bland äppelträd och hallonbuskar finns grill, utemöbler och stora gräsytor för lek och häng. Här bor du lugnt och tryggt i en förening med låg belåning, låga driftskostnader och stora renoveringar genomförda.

FÖRENINGEN

Brf Bergklacken 9

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Bergklacken 9. Fastigheten uppfördes 1929, om/tillbyggdes 2014, och består av 14 bostadsrätter, två garage samt sju parkeringsplatser.

År föreningen övertog fastigheterna

Föreningen förvärvade fastigheten år 2014.

Tomträtt

Marken ägs av föreningen så någon tomträttsavgäld utgår ej.

Förvaltare

Föreningen är självförvaltande.

Renovering

Den ursprungliga delen av fastigheten har genomgått i det närmaste en totalrenovering och tillbyggnationen är nyuppförd 2014. Bland de större renoveringarna kan nämnas omlagt tak (2014), omputsning av fasaden (2014), byte till treglasfönster (2014). Stambyte skedde i slutet på 1990-talet med undantag för delar av två stammar, där en del byttes 2016. Samtidigt genomfördes filmning av samtliga stammar där det konstaterades att dessa är i gott skick och inget åtgärdsbehov föreligger.

Kommande renoveringar

Föreningens fastighet är i mycket gott skick och inga större renoveringsarbeten är planerade.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi då styrelsen under 2015 och 2016 vidtagit en mängd åtgärder för att hålla nere kostnadsmassan. Bland annat har avtal rörande el, bredband/tv, sophämtning samt även fastighetsförsäkringen omförhandlats. Vidare sköter styrelsen förvaltningen själva vilket innebär att anlitandet av externa leverantörer hålls till ett minimum. Byggnaden värms upp med bergvärme med låga driftskostnader som följd. Överskottet från den löpande verksamheten används som buffert för ev oförutsedda utgifter, till att förbättra gemensamma utrymmen genom lämpliga investeringar samt att skapa utrymme för framtida amortering på föreningens lån. Belåningen är cirka 20% lägre än snittföreningen i Bromma per kvm boyta (5 200 kr/m2 boyta mot snittet strax över 6 000 kr/m2 boyta). Det bundna lånet (om 3,7 MSEK där räntan för närvarande är 3,48%) löper ut 2018-07-31 vilket innebär att föreningens räntekostnad kommer att minska när lånet omförhandlas. Årsavgifterna har sedan ombildningen till BRF hållits oförändrade och ingen avgiftshöjning planeras.

Andrahandsuthyrning

Föreningens policy för andrahandsuthyrning är att den ska godkännas av styrelsen. I ansökan ska skälet till uthyrningen uppges, vilken tid den ska pågå samt till vem lägenheten ska uthyras.

Tvättstuga:

Gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och goda torkmöjligheter. Lätt att få tid då föreningen är mindre och då flertalet lägenheter har egen tvättmaskin.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Moderna försäkringar. Bostadsrättstillägg infår för samtliga bostäder.

Trappstädning

Städning av trapphus och tvättstuga sköts av extern aktör och således ingenting de boende behöver sköta.

Städdagar

Föreningen genomför två gemensamma städdagar per år, en på våren och en på hösten, där de boende hjälps åt att snygga till huset och tomten. Dessa brukar avslutas med korvgrillning i den gemensamma trädgården.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns gemensam uteplats samt ett cykelrum.

Bredband och Kabel-TV

För ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån ges Bredband 100/10 samt Digital-TV bas till de boende genom ComHem.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem men delat ägande medges om det delas av makar, registrerade partner eller sambos.

Kontroll:

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson 2017-05-15. Uppgifter som är av särskild vikt bör kontrolleras med styrelsen.

OMRÅDET

Här bor du i trivsamma kvarter där bebyggelsen består av både villor och mindre flerfamiljshus från olika tidsepoker. I öster gränsar fastigheten till en allmänning vilket ökar känslan av frihet. I Traneberg med omgivning finns många trevliga promenadvägar och närhet till vatten i Mälaren, Ulvsundasjön och Lillsjön. I närliggande Alvik finns både tunnelbana, tvärbanan och Nockebybanan samt ett flertal bussar. Där finns även flera trevliga restauranger och caféer som Sjöpaviljongen och Brioche. Dessutom bor du här nära Bromma Blocks, med bra shopping, och Bromma flygplats.