Type and press Enter.

Krukmakargatan 2

VACKRA RUM I FIL - SNYGG OCH SMART TREA

TEXT: MURÉN STYLING: COPPARSTAD FOTOGRAF: BOUKARI

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Krukmakargatan 2, 4tr
Område
Södermalm - Mariatorget
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
61 m²
faktisk uppmätn
Avgift
2 853 kr/mån inkl värme, VA

Allmänt om fastigheten

El
2 760 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
5 260 kr/år
Beräknat antal pers
2

Arkitekturen

Arkitekt: C CEDERSTRÖM 1890

Huset på tomten Mullvaden Första 20 uppfördes under 1889-1890 och ritades av Carl Cederström. Det är ett ståtligt och välbevarat hus med en rikt dekorerad fasad beläget i hörnet av Krukmakargatan och Timmermansgatan. Kvarteret Mullvaden Första lät höra talas om sig på 1970-talet då fyra bostadshus vid Krukmakargatan ockuperades. Ockupanterna avhystes i september 1978 och därefter revs husen. Dock ej Mullvaden Första 20 som klarade sig och ju står kvar än idag. Brf Mullvaden Första 20 är en trevlig förening med boende i olika åldrar. Föreningen har en mycket vacker innergård med en parkliknande historisk miljö med ett tjusigt lusthus. I kvarteret bodde på 1700-talet Emanuel Swedenborg, som lät uppföra en malmgård där, och i dess trädgård ett lusthus. Malmgården förföll sedan och lusthuset flyttades i 1896 till Skansen. Byggnaden på gården är en kopia av den. Lusthuset går att boka (via St Pauls Pappershandel vid Mariatorget). Här kan du ha sittande middag för tio personer och här finns ett litet pentry och wc. På gården finns också en stor fin och välutrustad tvättstuga. Föreningen har också bra förvaring för barnvagnar och cyklar.

FÖRENINGEN

Brf Mullvaden första 20

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Mullvaden Första 20. I fastigheten upplåter föreningen 26 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Den totala boytan uppgår till 1 993 kvm och lokalytan till 215 kvm. Storleken varier från 2 till 4 rok.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2009-10-13.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Valorem Bostadsrättsförvaltning.

Utförda renoveringar

En större ombyggnation och renovering av fastigheten skedde i slutet av 80-talet. Då byttes stammar, elinstallationer, hiss mm. Vindsvåningarna byggdes även till detta år. Värmeväxlare från 2002. 2017 har fastighetens vädringsbalkonger renoverats. Ventilationsrengöring är utförd

Kommande renoveringar:

Endast löpande fastighetsunderhåll är för närvarande planerat.

Ekonomi

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med positiva rörelseresultat. Föreningen är välskött och har en låg belåningsgrad på 4 644 kr/kvm/bostadsyta. Inga avgiftshöjningar planerade. Två av föreningens långa lån har satts om i slutet av Mars vilket kommer betyda lägre räntekostnader.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Till lägenheten finns ett rymligt förråd i källaren.

Gemensamma utrymmen

Vacker gård med trädgård med ett lusthus (en kopia av Swedenborgs lusthus som återfinns på Skansen) där man kan ha middag med tio sittande gäster, här finns både pentry och toalett. Lusthuset kan bokas från St Pauls pappershandel. På gården finns också en stor och fin tvättstuga. 6 tvättmaskiner, 1 grovtvätt, 3 torktumlare, 3 torkskåp och 2 manglar. I föreningen finns också grovsoprum, två cykelrum samt barnvagnsförråd.

Bredband och Kabel-TV

Huset är ett ComHem hus.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Delat ägande

Delat ägande godkänns.

Kontroll

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson Åsa Synnerholm 2018-04-24.

OMRÅDET

I området kring Mariatorget råder en genuint trivsam atmosfär, med vackra byggnader och lite av en småstadstämning mitt i storstaden. Här behöver du inte sakna något, området vimlar av trevliga restauranger, caféer och butiker. Några särskilt trevliga som ligger nära är till exempel Bistro Süd, Ichi, Kalf & Hansen, Folkbaren, Paradisets matmarknad, Petrus, Kaffe, Johan & Nyström, Drop Coffee och du har gott om bra hämtmat precis mittemot - sushi, kinamat och indiskt. Timmermansgatan tar dig snabbt upp till Mariaberget och dess fantastiska miljöer och vyer. Kommunikationerna är de allra bästa nära Mariatorgets tunnelbana och Södra station med pendeltåg och flera busslinjer, bland annat buss 4 precis utanför huset.