Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Södra Agnegatan 26 A
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 49 kvm
faktisk uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 2 134 kr/mån inkl VA, kabel-TV basutbud, BB tillkommer med 165 kr/mån (obligatoriskt) )

Södra Agnegatan 26 A

VACKER OCH NYRENOVERAD TVÅA MED STOR UTEPLATS

TEXT: MURÈN FOTO: SPINELL STYLING: RYDMANSHEM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Södra Agnegatan 26 A
Område
Kungsholmen
Rum
2 rum och kök
Area
49 kvm
faktisk uppmätning
Avgift
2 134 kr/mån inkl VA, kabel-TV basutbud, BB tillkommer med 165 kr/mån (obligatoriskt)

Driftskostnader

El
8 400 kr/år
Försäkring
2 215 kr/år
Total driftskostnad
10 615 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: OSCAR ERIKSON 1884

I kvarteret Valnöten byggdes det en hel del under 1880-talets första hälft. På tomten Valnöten 3 uppfördes ett hus som stod färdigt 1884. Det ritades av Oscar Erikson, som även ritade grannfastigheten i hörnet av Hantverkargatan. Erikson ritade som anställd vid Överintendentsämbetet och i egen verksamhet ett stort antal vackra byggnader i Stockholm och även ute i landet, till exempel Thamstorps herrgård i Västergötland. Valnöten 3 är ett bostadshus i fem våningar med ett tillhörande gårdshus i fyra våningar med en elegant symmetrisk 1880-talsfasad som i hög grad bevarar sitt ursprungliga utseende. Bottenvåningen och första våningen är rusticerade med utskjutande partier, risaliter, i yttersidorna som avslutas av klassiska tempelgavlar. Brf Valnöten består av 33 lägenheter och en hyreslokal. Om du mot förmodan skulle behöva ytterligare utomhusutrymmen har föreningen nyligen renoverat innergården där det finns sittmöbler och planteringar. Här finns även cykel- och barnvagnsförvaring. Man har en gemensam och fräsch tvättstuga med nya maskiner.

FÖRENINGEN

Brf Valnöten

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Valnöten 3. Förening består av 37 bostadsrätter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1884 av arkitekt Oscar Eriksson.

År föreningen övertog fastigheten:

1998.

Mark:

Föreningen äger sin egen mark.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoTema AB.

Renovering

2018 - Stambyte

2016 - Takmålning

2014 - Maskinparken i tvättstugan utbytt

2013-2014 - Renovering av innergården och bygge av källarförråd 2012 - Fasaden mot gatan rengjordes och mindre skador reparerades 2011 - Byte av en dagvattenbrunn på yttre gården

2010 - Spolning av stammar

2009 - Tätning av rökgångar i vissa lägenheter

2004 - Fasad och stuprör

2003 - Fönster

1998 - Trappuppgång

Kommande renoveringar

2021 - Bygge av hiss samt fönsterrenovering och montering av isolerglaskassetter

Ekonomi:

4737kr i lån per kvm boyta.

Förråd:

Källarförråd om cirka 5 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Innergård med två olika bord,gemensam grill, sandlåda för barn och cykelkelparkering.

1 tvättstuga, på källarplan, 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp.

Bredband och tv

Bredband och Kabel-TV: Kabel TV från ComHem, grundutbud, ingår i avgiften. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift för bredband på 165kr/mån från Bredbandsbolaget.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Föreningen godkänner godkänner delat ägande.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från bl.a senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du centralt på Kungsholmen, mellan Polishusparken och Landstingshuset, nära Norrmälarstrand, och i ett kluster av trevliga restauranger och caféer; Restaurang Bergamott, Mäster Anders, Wijnjas ost- och vinkällare och Il Caffé för att nämna några. Här är det är också lätt att ta med sig picknickfilten till någon park, Kronobergsparken ligger närmast, och det är heller inte långt till Rålambshovsparken. På Hantverkargatan och i kringliggande kvarter finns många trevliga och unika butiker, och Fridhemsplan och Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping. Rådhusets tunnelbana finns precis vid huset, och ett flertal busslinjer trafikerar längs Hantverkargatan.