Type and press Enter.

Södra Agnegatan 26 A

VACKER OCH NYRENOVERAD TVÅA MED STOR UTEPLATS

TEXT: MURÈN FOTO: SPINELL STYLING: RYDMANSHEM

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Södra Agnegatan 26 A
Område
Kungsholmen
Rum
2 rum och kök
Area
49 m²
faktisk uppmätning
Avgift
2 134 kr/mån inkl VA, kabel-TV basutbud, BB tillkommer med 165 kr/mån (obligatoriskt)

Allmänt om fastigheten

El
8 400 kr/år
Försäkring
2 215 kr/år
Total driftskostnad
10 615 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: OSCAR ERIKSON 1884

I kvarteret Valnöten byggdes det en hel del under 1880-talets första hälft. På tomten Valnöten 3 uppfördes ett hus som stod färdigt 1884. Det ritades av Oscar Erikson, som även ritade grannfastigheten i hörnet av Hantverkargatan. Erikson ritade som anställd vid Överintendentsämbetet och i egen verksamhet ett stort antal vackra byggnader i Stockholm och även ute i landet, till exempel Thamstorps herrgård i Västergötland. Valnöten 3 är ett bostadshus i fem våningar med ett tillhörande gårdshus i fyra våningar med en elegant symmetrisk 1880-talsfasad som i hög grad bevarar sitt ursprungliga utseende. Bottenvåningen och första våningen är rusticerade med utskjutande partier, risaliter, i yttersidorna som avslutas av klassiska tempelgavlar. Brf Valnöten består av 33 lägenheter och en hyreslokal. Om du mot förmodan skulle behöva ytterligare utomhusutrymmen har föreningen nyligen renoverat innergården där det finns sittmöbler och planteringar. Här finns även cykel- och barnvagnsförvaring. Man har en gemensam och fräsch tvättstuga med nya maskiner.

FÖRENINGEN

Brf Valnöten

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus med beteckningen Valnöten 3. Husen är uppförda under 1880-talets början. Föreningen består av 33 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheter

Föreningen bildades 1998.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltare är Botema Fastighets AB.

Renoveringar i urval

2018 Stambyte gårdshus färdigställt. 2016 OVK-besiktning har genomförts. 2014 Maskinpark i tvättstugan utbytt. 2013/2014 Renovering av innergård och byggnation av källarförråd. 2010 Stamspolning i gathus. 2004 Renoverades fasad och stuprör. 2003 Målades fönster utvändigt. 2000 Elstambyte. 2000 Stamspolning i gårdshus. 1998 Renoverades trappuppgångar. 1998 Renoverades tak. 1990 Målning trapphus och lägenhetsdörrar. 1990 - 1995 byttes VA-stammarna i gathuset. För mer information se föreningens hemsida.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god med låg belåningsgrad på 3882 kr/kvm/boyta (något högre nu när stambytet slutbetalas). Föreningen planerar att sälja av vindarna i gathus och gårdshus samt en lokal (nuvarande hyresgäst är uppsagd) för att få in kapital och stärka sin ekonomi. Olika scenarion diskuteras där eventuell hiss också kommer byggs men inga beslut är tagna. Inga avgiftshöjningar finns planerade.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift.

Överlåtelseavgift om ca 1100 kronor tas ut av köparen.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Lätt att få tvättid. Föreningen har nyligen renoverat innergården som är möblerad med flera sittgrupper och vackra planteringar. Cykelförvaring finns på gården.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca 8 kvm (säljarens uppgift).

Bredband och Kabel-TV:

Kabel TV från ComHem, grundutbud, ingår i avgiften. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift för bredband på 165kr/mån från Bredbandsbolaget.

Ägande

Föreningen tillåter delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du centralt på Kungsholmen, mellan Polishusparken och Landstingshuset, nära Norrmälarstrand, och i ett kluster av trevliga restauranger och caféer; Restaurang Bergamott, Mäster Anders, Wijnjas ost- och vinkällare och Il Caffé för att nämna några. Här är det är också lätt att ta med sig picknickfilten till någon park, Kronobergsparken ligger närmast, och det är heller inte långt till Rålambshovsparken. På Hantverkargatan och i kringliggande kvarter finns många trevliga och unika butiker, och Fridhemsplan och Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping. Rådhusets tunnelbana finns precis vid huset, och ett flertal busslinjer trafikerar längs Hantverkargatan.