Type and press Enter.

Bryggvägen 4

SNYGG ETTA I TRIVSAMMA LEVANDE GRÖNDAL

TEXT: MURÉN STYLING: COPPARSTAD FOTOGRAFI: BOUKARI

Denna bostad är såld

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bryggvägen 4
Område
Gröndal
Våning
1 av 5, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
28 m²
Förvaltares information
Avgift
1 667 kr/mån inkl värme, VA

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning
2 556 kr/år
Försäkring
3 108 kr/år
Total driftskostnad
5 664 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: Johan Thomé

Fastigheten Toppseglet 22 består av två bostadshus som ligger i en sluttning och omger en öppen gård. De uppfördes under 1955-1956 av byggmästare Olle Engkvist med arkitekt Johan Thomé vid pennan. Thomé drev vid denna tid eget arkitektkontor efter att tidigare varit anställd hos både Ahrbom & Zimdahl och Backström & Reinius. Thomé flyttade själv in i en etagevåning i ett av husen. Här finns idag Brf Härden 115 och 62 lägenheter varierande storlek, allt från ett till sex rum och kök. Av lägenheterna är 54 stycken bostadsrätter och åtta är kvarvarande hyresrätter, och föreningen har även nio lokaler som hyrs ut. Byggnaderna är tidstypiska och välbevarade 1950-talsbyggnader. Husgavlarna är tegelklädda medan fasaderna är putsade i olika färger. Fasaden på huset på Klyvarvägen/Bryggvägen är dessutom indelad i rutfält av vita band. Trapphuset matchar fasaden och är snyggt målat i ett diagonalt rutmönster.

FÖRENINGEN

Brf Härden 115

Antal lägenheter och lokaler

Fastigheten är bebyggd med två bostadshus på Gröndalsvägen 104-108, Bryggvägen 4/Klyvarvägen 4-8, och där totalt 62 bostadslägenheter och 9 lokaler för kontor, butiker, lager och garage är inrymda. Av lägenheterna är 54 bostadsrätter och resterande 8 är hyresrätter. Den totala bostadsytan är 3.584 m2 och den totala lokalytan uppgår till 1.661 m2. Tomtarealen är 2.928 m2.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och föreningen anlitar Åkerlunds Fastighetsservice AB för skötseln av fastigheten.

Renovering

1995 -Installation fjärrvärme.

2000 - Renovering fasadbeläggning.

2007-2008 Renovering av trapphus.

2009- Spolning av stammar: Renskärning vertikala stammar.

2014 - Spolning av stickledningar.

2015 - Tilläggsisolering av fönster invid balkonger.

2016 - OVK-besiktning.

2017/2018 - Renovering av fönster och balkongdörrar.

2018 - Byte av dörrar till samtliga trapphus.

Ekonomi

Föreningens ekonomi har varit stabil under flera år i rad. I mars 2017 hade föreingen 22,5 Mkr i lån.

Föreningen kommer att räkna om andelar när den senaste bostadsrätten (som uppfördes i gamla soprummet) upplåts. Vid omräkningar av andelar görs en liten justering av samtliga avgifter. Det brukar innebära en avgiftshöjning under 1%. Detta kommer att gälla från 1 januari 2018.

Andrahandsuthyrning

Om du av något skäl vill hyra ut din lägenhet i andra hand måste du i god tid ansöka om tillstånd från föreningen. Du ansöker om tillstånd genom att kontakta styrelsen. Styrelsen kommer sedan att besluta att antingen godkänna eller inte godkänna andrahandsuthyrningen.

Tvättstuga

I tvättstugan finns det fyra tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, två torkskåp, två torktumlare och ett torkrum. Tvättstugan ligger en trappa ner i källaren.

Gemensamma utrymmen

Förrådet och cykelförrådet ligger en trappa ner i källaren.

Barnvagnsförrådet ligger i gången mellan Klyvarvägen och Bryggvägen.

Dusch och WC finns i tvättstugegången på Klyvarvägen 6, avsedda bland annat för boende som renoverar sina badrum.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Städdagar

Föreningen har 2 gemensamma städdagar per år, trappstädning sköts av städfirma.

Parkering:

Boendeparkering råder.

Bredband och TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem..

Bredbandsbolaget alternativt ComHem.

OMRÅDET

I Gröndal bor du i småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur. Var du än befinner dig är du dessutom omringad av vatten, grönska och kultur. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen, spårväg och det klassiska anrika konditoriet Lundbergs. I Gröndal finns även Färgfabriken med utställningar, marknader, restaurang och café. En vik söderut ligger Vinterviken med restaurang och café av högsta klass, trädgårdar och sommarcafé. Området ger dig även vackra promenad- och löpvägar, bad- och picknickplatser. Buss 133 stannar precis utanför huset och den tar dig till Liljeholmens tunnelbana och centrum med stort shopping- och serviceutbud. Dessutom har du tvärbanan inom ett par hundra meter. I kvarteret finns dessutom Thelins konditori, så gott fika är längre bort än så.