Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Markvardsgatan 6 A
  [Område] => Vasastan
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 35 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 698 kr/mån inkl värme, vatten )

Markvardsgatan 6 A

OPTIMALT PLANERAT SEKELSKIFTE MED FUNGERANDE KAKELUGN OCH SOLIG BALKONG

TEXT: MURÉN FOTOGRAF: SPINNELL STYLIST: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Markvardsgatan 6 A
Område
Vasastan
Våning
3 av 3, ej hiss, ej hiss
Rum
2 rum
Area
35 kvm
föreningens information
Avgift
1 698 kr/mån inkl värme, vatten

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
3 360 kr/år
Total driftskostnad
5 760 kr/år
Drift räknat på
2 personer

Arkitekturen

Arkitekt: Cedergren - 1898

Kvarteret Hälsokällan bebyggdes runt förra sekelskiftet. Hälsokällan 10 på Markvardsgatan 6 uppfördes 1898-1899. För ritningarna daterade september 1898 stod Sven Cedergren. Året därpå, när huset stod klart, ritades fasaderna om, och dessa ritningar signerades av Albert Siösteen. Hälsokällan 10 består av ett gatuhus i fyra våningar och ett gårdshus i tre våningar. Fasaden skiljer sig idag en hel del från de ursprungliga ritningarna, som visar en betydligt mer dekorerad gatufasad. Interiört är många lägenheter välbevarade; med kakelugnar, sockelpaneler och stuckaturer. Brf Hälsokällan 10 är en lågt belånad, välskött och trevlig förening med 18 lägenheter där många bott och trivts länge. Här finns en välskött innergård med utemöbler och grill, där intresserade boende ordnar det trivsamt. Under året ska nya växter planteras längs den fina muren på innergården. I huset finns även gemensam tvättstuga, cykelförvaring och en stor och fräsch bastu med relaxavdelning.

FÖRENINGEN

Brf Hälsokällan 10

Föreningen

Brf Hälsokällan 10 (org. nr 769601-7966) är en lågt belånad äkta förening som förvärvade fastigheten Hälsokällan 10 år 1996. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus, och omfattar 18 lägenheter med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på låga ca 1.592 kr per kvm boyta. Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Obligatoriskt tillägg med 259 kr/mån för bredband och tv. För uteplatsen tillkommer 1.365 kr/år för markhyra och underhåll.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 138 kr av säljaren.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningens kassör.

Bredband och kabel-tv

Bredbandsbolaget.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen accepterar inte juridisk person, men delat ägande godkänns.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, bastu, cykelförråd samt cykelställ på gården. Fin innergård med möblerad uteplats.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd på ca 8 kvm.

Renoveringar i urval

2016 OVK godkänd, 2015 spolning av stammar, 2014 tak, 2012 fönster, 2006 trapphus, 1997 stambyte i kök och badrum, nya el-dragningar inkl 3-fas, tvättstuga.

Städning

Trappstädning sköts av AL Servicepatrullen.

OMRÅDET

Markvardsgatan är en endast tre kvarter lång gata som ligger mellan Tulegatan och Sveavägen där den möts av Stadsbibliotekets vackra park. Det är en lugn och stilla gata med centralt läge. Området är späckat med trevliga caféer, restauranger och barer, men du kan även söka lugnet på platser som Observatorielunden, Vanadislunden och Hagaparken. Här bor du med endast ett par minuters gångväg till t-banans både gröna och röda linje (vid Rådmansgatan respektive Tekniska Högskolan) samt med buss 2 och 4 ett stenkast bort. För studenten vid till exempel KTH, SU, Handels och KI är detta ett toppenboende, där även Stadsbiblioteket och Studentpalatset ligger nära.