Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Borensvägen 43
  [Område] => ÅRSTA
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 58 kvm
Förvaltares information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 852 kr/mån inkl värme, vatten och bredband (100mbit) )

Borensvägen 43

SJÄLFULLT SNYGG NYRENOVERAD TREA MED BALKONG

TEXT: MURÉN FOTOGRAF: JOHANSSON STYLIST: RYDMANSHEM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Borensvägen 43
Område
ÅRSTA
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
58 kvm
Förvaltares information
Avgift
3 852 kr/mån inkl värme, vatten och bredband (100mbit)

Driftskostnader

El
2 900 kr/år
Försäkring
2 650 kr/år
Total driftskostnad
5 550 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: GEORG LINDBERG 1944-1945

Örsbaken 2 ritades av arkitekt Georg Lindberg. Ritningarna signerades 1944 och huset stod troligtvis inflyttningsfärdigt till hösten. Huset är ett ljusgult smalhus med tre våningar, med två sammanbyggda huskroppar som är något förskjutna i förhållande till varandra. Byggnaden har tre portar mot gatan och tre mot gården på baksidan av huset. Här har Brf Örsbaken 2 en gård med utemöbler och grill sommartid. Här finns även odlingslådor för den som är intresserad av att påta i jorden. Gemensamt finns även två moderna tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum och förråd. Föreningen består av 40 lägenheter, varav tre fortfarande är hyresrätter. Föreningen har även en råvind ovanför denna lägenhet.

FÖRENINGEN

Brf Örsbaken 2

Antal lägenheter och lokaler

I föreningen finns 37 lägenheter mellan 44 och 68 kvm, varav 3 stycken är upplåta med hyresrätt (vilket är ett dolt kapital). Dessutom finns 3 st lokaler varav en kontorslokal på 25kvm med wc/dusch samt två förråd, ett stort och ett litet. Samtliga uthyrda 2019.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2007-02-20.

Mark:

Föreningen innehar marken med tomträttsavtal. Kostnaden för detta är 137 900 kr/år. Detta omförhandlas nästa gång 2024.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC.

Utförda renoveringar:

2020 – Stamspolning, 2018 – Tilläggsisolering av vind, 2018 – Renovering av skorsstenskanaler, 2017 - Övergång till LED-belysning, 2017 - Målning av badrumsfönster, 2016 - Takrenovering, 2016 - OVK, 2014 - Radonmätning, 2011 - Målning av trapphus, 2011 - Renovering av gångväg på gårdssidan, 2011 - Renovering av alla entréer, 2010 - Installering av fibernät, 2008 - Stamrenovering.

Kommande renoveringar:

Målning av snickerier på utsidan skall ske under 2020/2021 enligt underhållsplanen. Dvs fönster/balkongdörrar och portar och bläck under fönster.

Ekonomi:

Föreningen är en äkta förening med god ekonomi. Belåningsgraden är ca 6 973kr/kvm/boyta och man har tillgångar i form av både hyresrätter och lokaler. Det finns inga planer på några avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa.

Förråd

Ett mycket rymligt källarförråd om ca 5 kvm (säljarens uppgift).

Gemensamma utrymmen

På södra sidan av fastigheten finns gräsmattor och grillplats. Föreningen har två toppmoderna tvättstugor, vardera utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt tvättbalja för handtvätt. Det finns två gemensamma utrymmen för förvaring av cyklar och barnvagnar i källaren, i markplan innanför Borensvägen 43 och i källaren nära Borensvägen 39.

Bredband och Kabel-TV

Bredband ingår i avgiften. Leverantör Ownit.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Delat ägande

Delat ägande godkänns.

Kontroll

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson .

OMRÅDET

Årsta stadsplanerades 1940 och kom att bebyggas under de kommande decennierna. Här finns många stiliga arkitekturpärlor. Årsta centrum ritades av bröderna och arkitekterna Erik och Tore Ahlsén och stod klart 1953 som det första förortscentrumet som byggdes i Sverige. Visionen var ett lokalsamhälle med full service för individen som samtidigt var en mötesplats för de boende. Torget, som du här bor alldeles intill, bjuder än idag på trivsam småstadskänsla med små butiker, bibliotek, teater, Folkets Hus och konstnärliga utsmyckningar. Här finns flera trevliga restauranger. Årsta ger dig även många grönområden och fina promenadstråk, till exempel längs Årstaviken.