Type and press Enter.

Hornsgatan 151

ENASTÅENDE OCH ELEGANT ETTA MÅLAD I EKOFÄRGER

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hornsgatan 151, 4tr
Område
Södermalm - Hornstull
Våning
4 av 6, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
28 m²
Förvaltares information
Avgift
1 922 kr/mån inkl värme, VA samt kabel-TV

Allmänt om fastigheten

El
2 450 kr/år
Försäkring
1 950 kr/år
Total driftskostnad
4 400 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: JOEL NORBORG 1931

Fastigheten Tången 9 stod klar 1931. Fasaden ritades av arkitekt Joel Norborg medan Knut Wall stod för planritningarna. Huset har drag av både 1920-tal och 1930-tal. Större delen av fasaden har spröjsade fönster medan det utskjutande burspråket har tagit klivet in i 1930-talet med fönsterpartier av enkla större rutor utan spröjs. Invändigt imponerar trapphuset med vackra dekorationsmålningar i original. Brf Tången 9 består av 39 lägenheter och tre lokaler. Föreningen förfogar över fin en innergård där det finns utemöbler, grill, cykelparkering under tak och kompost. Det finns även föreningsbalkonger i söderläge som nås från trapphuset att nyttja som ett extra rum. Tvättstugan finns i husets källare och här finns även cykelförvaring.

FÖRENINGEN

Brf Tången 9

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Tången 9, i kvarteret Tången. Föreningen upplåter 39 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler (Yta 219 kvm) med hyresrätt. Tången 9 stod klar år 1931 och byggdes av byggmästare Mans Anders Eriksson. Fasaden ritades av Joel Norborg.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades redan 1936 förvärvade fastigheten 3 år senare, 1939.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus Hem och Fastighet AB och den tekniska förvaltningen sköts av Jarmo Honkanen HB.

Utförda renoveringar

1990 Rörstambyte & elstambyte. 2001 Nyinstallation av hiss. 2004-2006 Målning av fönster. 2007 OVK besiktning. 2007 Stamspolning. 2010 Ny ventilation restaurang. 2010 Takplåtsbyte. 2010 Fasadrenovering. 2012 Stamspolning, stick. 2012-2013 Översyn, fjärrvärme. 2015 Stamspolning. 2015-2016 Översyn, avloppsstammar. 2015-2016 Rörstambyte, vind, källare. 2017 Fönsterrenovering.

Kommande renoveringar

Under 2018 kommer föreningen forsätta renovera fönster längre ner i fastigheten. Detta är redan klart i denna lägenhet. Under våren planeras också fjärrvärmecentralen att bytas.

Ekonomi

Tången 9 är en gammal och stabil förening. De långfristiga skulderna är på ca 4,5 Mkr, vilket ger cirka 3 674 kr per kvm boyta, en mycket låg belåning. Avgift/kvm ca 780 kr. Föreningen är äkta och har goda lokalintäkter. Det finns inga beslut om avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad, med bostadsrättstillägg, genom Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Till lägenheten finns ett vindsförråd, ca 2-3 kvm golvyta delvis under snetak. Möjlighet finns att hyra källarförråd för 150:-/ år, till dessa är det kö.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en lummig innergård med fina planteringar och möblemang. Här finns även en grill som kan nyttjas av föreningens medlemmar. Mot gården finns föreningsbalkonger med sol från morgon till eftermiddag/tidig kväll. I källaren finns en tvättstuga som är utrustad med 2 st tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 st torkskåp samt mangel. För förvaring av cyklar finns ett cykelförråd i källaren samt ett cykelställ på gården.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Telia angående kabel-TV som ingår i den angivna avgiften. Bredband tecknas av den enskilde medlemmen.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Delat ägande

Delat ägande godkänns men samtliga ägare ska vara bosatta i bostadsrätten.

Kontroll

Dessa uppgifter är kontrollerade med styrelsens kontaktperson Christina Svensson 2018-02-06.

OMRÅDET

Här bor du vid Hornsgatans lugna slutpunkt med både stadspuls och avkopplande grönområden runt knuten. Läget ger direkt närhet till Hornstull med allt vad det innebär av restauranger, barer, caféer, butiker, galleria, service och kommunikationer, samtidigt som du åt andra hållet har massor av fina promenad- och motionsstråk och möjligheter till bad på till exempel Långholmen och i Tanto. I samma fastighet ligger klassiska Ho´s kinarestaurang och du har inte många steg att gå för att komma till Café Vurma och Bio Rio. På sommarhalvåret har du dessutom Hornstulls marknad precis runt knuten.