Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Andel i bostadsförening
  [Adress] => Bondegatan 1 A
  [Område] => Södermalm - Sofo
  [Våning] => 1, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 77 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053 [Tomtareal] => [Avgift] => 1 612 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband, basutbud kabel-tv och ip-telefoni )

Bondegatan 1 A

VACKER, SJÄLFULL JUGENDTREA MED MYCKET LÅG AVGIFT

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Bondegatan 1 A
Område
Södermalm - Sofo
Våning
1, hiss finns
Rum
3 rum
Area
77 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053
Avgift
1 612 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband, basutbud kabel-tv och ip-telefoni

Arkitekturen

Arkitekt: 1907-1909 Dorph & Höög

FÖRENINGEN

Bf Höken nr 20 upa

Föreningen

Bf Höken 20 (org. 702000-9671) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Höken nr 20 i Stockholm år 1919. Föreningen består av ett flerbostadshus med adress Götgatan 69 samt Bondegatan 1A och omfattar 26 lägenheter och en lokal med andelsrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Om bostadsförening

Som medlem i bostadsföreningen Höken 20 U.P.A äger du och de andra medlemmarna tillsammans bostadsrättsföreningens fastigheter. Det innebär att medlemmarna via sin styrelse själva bestämmer över förvaltningen av fastigheten och fattar beslut om vilka avgifter som ska betalas till föreningen. Verksamheten regleras under lagen om ekonomisk förening och beskattas som en äkta förening.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 2 707 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 7,5 MSEK med en kassa på ca 2 MSEK. Man har ett positivt kassaflöde och mycket goda intäkter från lokaler. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas kvartalsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift.

Renoveringar, i urval

2020 renovering av gårdsmur och tätning av gård mot underliggande lokal, 2017 renovering av trapphus, 2016 omläggning av tak, renovering av stenarbete i trapphus, ny entréport till Bondegatan 1A, ventilation i källare rensades, , 2014 stambyte, installering av mekanisk ventilation i lokaler, 2013 OVK genomförd, ombyggnation av källare, fönstermålning mot gatan, 2009 stambyte i badrum, nya elstigare med 3-fas.

Planerade renoveringar

2020/21 reparation av fasad mot gatan och byte av takfönster

Bredband och kabel-tv

Basutbud kabel-tv från Telenor, och bredband med möjlighet till anslutning av Ip-telefoni från OWNIT ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en innergård med grillmöjligheter och cykelparkering.I källarvåningen finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och torkskåp, här finns även en gemensamhetslokal samt aktuell lägenhets källarförråd om ca 20 kvm. Hissen går ända ner till källarvåning.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. En gemensam städdag på våren.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Hemsida

www.bfhoken.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i november 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.