Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hökmossevägen 66
  [Område] => Hökmossen
  [Våning] => 2 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 51 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 494 kr/mån inkl värme, vatten samt kabel-tv )

Hökmossevägen 66

GENUINT 40-TAL MED FÖNSTER I TRE VÄDERSTRECK

TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hökmossevägen 66
Område
Hökmossen
Våning
2 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
51 kvm
föreningens information
Avgift
3 494 kr/mån inkl värme, vatten samt kabel-tv

Driftskostnader

El
2 500 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
4 300 kr/år
Drift räknat på
2 personer

Arkitekturen

Arkitekt: HAWERMAN & FRIBERG 1943

Huset på Hökmossevägen 66 ingår i en klunga om tio barnrikehus som uppfördes 1943–1944 efter ritningar av arkitekterna Ernst Hawerman och Nils G:son Friberg. Dessa två, med gemensamt arkitektkontor, ritade många av de barnrikehus som byggdes i Stockholm under 1940-talet, men står även bakom ett antal offentliga byggnader. Tegel var ett vanligt fasadmaterial på dessa typer av hus och så är fallet även här. Materialet var, och är, både lättskött och dekorativt. Utemiljön är lugn med stora gräsytor och mycket grönska. Mellan husen finns rabatter, utemöbler, grillplatser och en lekpark. Brf Korpen innefattar sex av dessa hus och består av 111 bostadsrätter och tre hyresrätter.

FÖRENINGEN

Brf Korpen

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Korpen (org. nr 769603-4565) äger fastigheten Koppartråden 7 med 6 st bostadshus uppförda år 1943 som totalrenoverades 2001 - 2004. Föreningen består av 108 bostadsrätter, 3 st lokaler med bostadsrätt samt 3 st hyreslägenheter samt 6st p-platser. Fn kö. Uppvärmning sker genom fjärrvärme. Föreningen registrerades 1998.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2001.

Mark

Föreningen äger sin egen mark.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna i Stockholm AB.

Renoveringar

2001: Stambyte av badrum och kök. Renovering av ventilationen med bibehållet självdrag. Byte av elstigar i fastigheten och lägenheterna (3-fas indraget). Renovering av fönster.

2002: Byte av tak.

2005: Renovering av tvättstugor.

2013: Obligatorisk ventilationskontroll genomförd och godkänd.

2014: Föreningen ökade trycket i vattenledningarna för att få ett bättre vattentryck högre upp i husen. Energideklaration utfördes.

2015: Nya tätningslister och bättringsmålning av källarfönster.

2020: Renovering av föreningens kulvertar.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att under 2021-2022 Asfaltera om mittgången. Renovering av fönster. Undercentral: byte av SDR 3000-enheten. Styrning av värmesystemet. 2022 Bättra på väggarna i trapphusen. Detta är inget som kommer påverka avgifterna i dagsläget.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 28,3 Mkr. I kassan finns ca 6 Mkr och i den yttre fonden finns ca 3,6 Mkr. Föreningen totala bostadsyta är 5.546 kvm. Föreningens belåning per kvm är ca 5 102kr/kvm. Vilket är att anse som bra. Då snittet ligger på 5000-7000kr/kvm i Hägersten. Att föreningen även har 3 st Hyresrätter kvar är ett dolt kapital för föreningen.

Avgifter

Det finns inga planer eller beslut om att höja månadsavgiften. I samband med förvärv betalar köparen en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp. Vid pantsättning utgår en pantsättningsavgift om 1%.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Som tilläggsförsäkring finns en styrelseansvarsförsäkring.

Städning och städdagar

Föreningen har överlåtit trappstädningen till ett företag och det förekommer inga städdagar. Utemiljön underhålls också av en firma.

Tvättstuga

Tvättstugan finns vid Mellanbergsvägen 19 ihop med två torkrum. Tvättstugan har flertalet tvättmaskiner och torktumlare samt mangel.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder en välordnad utemiljö med tre uteplatser. Här finns även pallkragar att odla i om man önskar. I källarplanet finns även cykelförråd. Föreningen har också 6 st barnvagnsrum.

Parkering/garage

Föreningen har ett fåtal (6st) p-platser med tillhörande kö. Längst gatorna gäller boendeparkering, se Stockholms stads hemsida för mer information.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv i form av grundutbudet från Com Hem ingår i månadsavgiften. Bredband levereras också genom Com Hem alternativt kan fiberuppkoppling erhållas via Bredbandsbolaget. Beställs och debiteras separat.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godtas ej. Delat ägande är tillåtet, minsta ägarandel för en delägare ska vara 10 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson, föreningens hemsida samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.brfkorpen.se

OMRÅDET

Här bor du i en lugn del av Hägersten med närhet till både friluftsliv och kultur. På kort promenadavstånd finns både Friluftsteatern i Hägerstensåsen, där Parkteatern spelar under sommaren, och Hägerstensbadet med utomhuspool. Vid Telefonplan finns Konstfack med utställningar och julmarknad, och flera trevliga restauranger som till exempel Landet och Koloni. Ett par minuter från bostaden finns en kvartersbutik med generösa öppettider, och vill du storhandla har du inte långt till Stora Coop i Västberga. Kommunikationerna åt olika håll är mycket goda. Det är nära till både Telefonplans och Hägerstensåsens tunnelbanestationer. Precis utanför dörren går buss 147 mot Liljeholmen och buss 141 tar dig mot Telefonplan eller Älvsjö. Till pendeltåget är det bara sex minuters resa. Dessutom tar du dig på snabbt och smidigt till stan med cykel då det finns cykelväg skild från bilvägen ända in till Hornstull.