Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Läckövägen 40
  [Område] => HAMMARBYHÖJDEN
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 53 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 459 kr/mån inkl värme, VA och Kabel-TV )

Läckövägen 40

FUNKIS MED UTSIKT - FIN TVÅA SOM KAN BLI EN TREA

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Läckövägen 40
Område
HAMMARBYHÖJDEN
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
53 kvm
föreningens information
Avgift
3 459 kr/mån inkl värme, VA och Kabel-TV

Arkitekturen

Arkitekt: Svenska Folkbyggens arkitektkontor 1942

FÖRENINGEN

Brf Hornlampetten

Antal lägenheter och lokaler

Brf Hornlampetten är en äkta förening belägen på fastigheterna Lampetten 1-6 samt Hornlyktan 1-2. Föreningen består av 6 stycken 3-våningshus med 115 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 7 lokaler upplåtna med hyresrätt.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld sträcker sig till 2023-03-31.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum.

Urval renoveringar

Fasad- och takrenovering, 1989. Elrenovering samt rörstambyte, 1993. Renovering av trapphus, 2004. Renovering av fönster, 2006. Tvättstugorna renoverades 2009. Installation av fiber, 2010. Portrenovering, 2012. Uthyrningslägenhet och bastu renoverades 2017. Stamspolning, energideklaration, OVK och nytt värmesystem, 2018/19.

Kommande renoveringar

Det finns i dagsläget inga stora renoveringar planerade de närmsta åren.

Ekonomi

Föreningen har varit skuldfri sedan länge. I området brukar belåningen ligga mellan 6-7 500kr/kvm boyta. Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning kräver alltid styrelsens godkännande och är begränsad till max 2 år. Bostadsrättsinnehavararen debiteras med 10 % av prisbasbelopp per år och uthyrning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Gemensamma utrymmen

Det finns två bokningsbara tvättstugor och två obokningsbara snabbtvättstugor. De bokningsbara tvättstugorna är utrustade med 2 tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp. Till snabbtvättstugorna hör en tvättmaskin och en torktumlare. Den närmsta tvättstugan i huset mittemot, på adress Karlsborgsvägen 10. Det finns en gästlägenhet som går att hyra för 150kr/natt. Det finns även bastu, flertal cykelförråd (närmsta ligger i huset) samt en samlingslokal. Mellan husen finns uteplatser med tallskog, inslag av klippor, planterade äppel- och päronträd, vinbärsbuskar och syren! Föreningen har en odlingsgrupp där man odlar i pallkragar, och även flera små odlingar kring husen för den som gillar att ha fingrarna i jorden! På gårdarna finns flertal sittgrupper och grillar. I en stuga mellan husen finns även en snickarbänk att tillgå.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A ingår i månadsavgiften. I varje lägenhet finns en fiberanslutning som tillhandahålls av Open Universe. Varje bostadsrättsägare tecknar sedan valfritt abonnemang. Com Hem-uttag finns i varje lägenhet. För närvarande ingår varken bredband eller Com Hem i månadsavgiften, men styrelsen har enligt stämmobeslut 2019 fått föreningens uppdrag att teckna ett gemensamt bredbandsavtal. Detta är inte upphandlat ännu och kan dröja till augusti 2021.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-03-26, föreningens hemsida, stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.