Type and press Enter.

Kommande

Storlek
Område
Typ
Sortering

Det här är våra kommande försäljningar

Kungsholmen / Fridhemsplan
Fleminggatan

Fleminggatan

Ljuvligt sekelskifte i fint skick med högt och ljust läge, stor solig balkong och sovrum mot lugn innergård.
Vasastan - Birkastan
Rörstrandsgatan 33B

Rörstrandsgatan 33B

Rymlig 2:a om 70 kvm på Rörstrandsgatan 33B, 1 tr. Vardagsrummet i söderläge vetter med utsikt mot Karlbergskanalen och sovrum samt kök mot innergård. I en rymlig inre hall som även fungerar som matsal finns fungerande öppen spis. Invid kök finns den bevarade serveringsgången. Balkong finns ej.
Södermalm - Sofo
Folkungagatan 72 A

Folkungagatan 72 A

Sekelskiftestvåa på 50 kvm högst upp i lugnt gårdsläge med stor balkong med kvällssol. Dessutom nyrenoverat badrum och kök. Vill du veta mer kontakta då Björn Schumacher, bjorn@historiskahem.se eller på 0723-733 555.
Spånga-Flysta
Berghällsvägen 29A

Berghällsvägen 29A

I Spånga ligger detta vackra och omsorgsfullt renoverade hus med byggår 1906 omgivet av en underbar trädgård med eget orangeri och utekök. Kontakta fastighetsmäklare Charlotte Pellas för mer information, mobil: 070 718 63 95 e-post: charlotte.pellas@historiskahem.se
Österåker
Järnvägsbacken 2

Järnvägsbacken 2

Fredsborg - ett välbevarat och omsorgsfullt renoverat sekelskifteshem i två plan, kontakta fastighetsmäklare Charlotte Pellas 070 718 63 95 för mer information.
Telefonplan/Västberga
Cirkusvägen 6

Cirkusvägen 6

Bagarens barn får inga bullar, men när det gäller inredarens hem verkar situationen vara det helt motsatta. Två trappor upp bakom tegelfasaden på Cirkusvägen 6 hittar vi tre rum och kök där säljarna, en inredningsarkitekt och en industridesigner inte lämnat något åt slumpen. Här matchas vackra naturmaterial som trä, kalksten och ull med en genomgående mjuk och lekfull färgsättning. Resultatet är ruggigt snyggt och toppas dessutom av en snudd på optimal planlösning, en solig balkong och ett lugnt och lummigt läge. Apropå att toppa; Varför skulle bagarens barn vilja ha bullar när de kan äta sig mätta på gräddbakelser? 3 rok, 66 kvm, 3361kr/månad. Kontakta ansvarig mäklare, Josefin@historiskahem.se, för mer information.
Midsommarkransen
Tegelbruksvägen 12

Tegelbruksvägen 12

Varm, ombonad och hemtrevlig är denna fina och välkomponerade funkistrea på central adress i Kransen. Här möts du av en snygg enhetlighet med stilren interiör i mjuka toner som börjar redan i hallen. Kök och vardagsrum ligger med öppen och social planlösning mitt i hemmet och på var sida om dem finns ett sovrum. Dessutom har lägenheten ett stort och stilrent badrum med både badkar och tvättmaskin. Från bostaden har du nära access till föreningens lummiga och mysiga innergård, smidigt när man har barn eller bara när man vill duka upp till middag utomhus. Med ett centralt läge mitt i mysiga Midsommarkransen behöver du heller inte sakna tillgång till restauranger, butiker och kommunikationer. 3 rok, 66 kvm, våning 1, 4271 kr/månad. Kontakta ansvarig mäklare, Josefin@historiskahem.se, för mer information.
Södermalm - Sofo
Brännerigatan 1

Brännerigatan 1

Denna fina och välplanerade 1920-talstvåa ligger med ett högt och insynsfritt västläge och fri utsikt över kulturkvarteret Tegen. Det är ett trivsamt och välkomnande hem som bjuder in till matlagning, middagar och gäster med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Pris 4250000kr
Södermalm - Sofo
Södermannagatan 50

Södermannagatan 50

På tredje våningen i ett gult jugendhus på Södermannagatan välkomnar vi nu in ett ljust och mysigt hem. Tack vare en social planlösning där kök och vardagsrum öppnats upp till ett stort, härligt sällskapsrum är detta ett boende där det är lätt att ha släkt och vänner hemma, och det lättillgängliga läget på Söder gör det enkelt för dem att hälsa på. In mot föreningens innergård ligger ett lugnt sovrum med balkong i sydvästläge. Samtliga ytsikt, kök och badrum har renoverats under de senaste åren så här är det bara att flytta in idag. Husets läge på Södermannagatan är bästa tänkbara, i en lugn del men nära Nytorgspulsen och alla dess begivenheter, samtidigt som man åt andra hållet smidigt når grönska och vatten vid till exempel Årstaviken och Vita Bergen.
Södermalm/Blecktornsparken
Metargatan 9

Metargatan 9

Högst upp i huset ligger denna charmfulla hörnlägenhet med spröjsade fönster i två väderstreck och ett härligt fritt läge. I avgiften ingår hushållsel utöver bredband, värme och vatten. Pris 3,2 milj kr
Vasastan / Odenplan
Upplandsgatan 54A

Upplandsgatan 54A

Den här bostad en är vi på Historiska Hem extra stolta över att få förmedla! En fantastiskt våning på 3 trappor som mycket pietetsfullt renoverats (med hjälp av av en slottsantikvarie!) till ett modernt hem de senaste åren. Stort socialt kök, tre sovrum, badrum och gäst wc. Välskött förening på bästa Vasastansadress. Och vilken fantastisk fastighet, makalös, ett av Stockholms mycket få blåklassade bostadshus. 121 KVM - 4690 KR/MÅN.

Fållökna HANSMYREN 1

Strax utanför Malmköping ligger natursköna Hansmyren med över 3 hektar mark i anslutning till sjön Nedingen. Med egen brygga, bastu och flera bostadshus på fastigheten finns här möjlighet att bedriva verksamhet i form av t ex stuguthyrning. Kontakta fastighetsmäklare Charlotte Pellas på mobil: 070 718 63 95 e-post: charlotte.pellas@historiskahem.se
Bromma - Olovslund
Stugvägen

Stugvägen

För mer info kontakta Henriette Gerson, henriette@historiskahem.se, 0768-169002. Mycket kärlek sitter i väggarna i denna sagoidyll intill Olovslundsparken. Renoverat med förståelse för tradition och historia och mycket väl omhändertaget är detta ett hem som inte är helt vanligt att hitta i Stockholms mer centrala delar. Här finns pappspända väggar, bemålade tak, såpskurade mjuka trägolv, snickerier målade i linoljefärg och vackra tapeter i äldre stil, bland annat från Lim & Handtryck. Fem möjliga sovrum, kakelugn och lummig trädgård.
Södermalm
Wollmar Yxkullsgatan 48B

Wollmar Yxkullsgatan 48B

Högt i tak, spröjsade fönster, speglade dörrar och vitsåpade brädgolv ihop med smart disponerade kvadratmetrar är en oslagbar kombo för ett både mysigt och praktiskt kompaktboende som alls inte känns kompakt utan luftigt och fritt. Här bor man med kök i öppen planlösning med ett rymligt och lättmöblerat vardagsrum, och har ett avkopplande och omfamnande sovrum intill. Dessutom finns här ett badrum med egen tvättmaskin och en generös klädkammare. Fönstren vetter mot en lugn lummig innergård och läget högst upp i huset ger en härlig frihetskänsla. Här trivs man och kan njuta av lugnet, samtidigt som Söders puls och stora utbud av matställen och barer finns precis runt knuten.
Solna - Gamla Råsunda
Tottvägen 1A

Tottvägen 1A

En fantastiskt sekelskiftesfemma i en av Gamla Råsundas vackraste fastigheter. 2 tr upp med terrass i västläge och öppen spis ligger denna topprenoverade familjevåning. Fyra möjliga sovrum, kök i delvis öppen planlösning samt badrum med tvättpelare. 95 kvm - 3995kr/mån. Vid intresse kontakta Mattias Öhman på mattias.ohman@historiskahem.se

Måbärsstigen 50

Snart är en av de prisbelönta Radiohusen i Hässelby Södra Villastad ledig! 1950-talsarkitektur med klass - dessutom ovanligt välbevarad med originalkök, halvetage och stora sociala ytor.
Södermalm - Nytorget
Katarina Bangata 38

Katarina Bangata 38

Välplanerad genomgående tjugotalstrea på 79 kvm. Två lugna sovrum mot föreningens gård. Öppet kök och vardagsrum mot den tjusiga allén på Katarina Bangata. För mer info kontakta Björn Schumacher, bjorn@historiskahem.se eller på 0723-733 555.
Södermalm
Södermannagatan 34

Södermannagatan 34

Södermannagatan 34 med Nytorget och allt annat som populära SoFo erbjuder runt hörnet. Lägenheten är en elegant 3:a med mycket originaldetaljer kvar. Förutom takhöjden, golv, pampig stuckatur och vägglister finns även delar av originalköket bevarat. Lägenheten har ett genomgående fräscht och uppdaterat skick samt fönster i två väderstreck. Fastigheten har hiss.

Malmköping

En fin gammal hantverksgård i Malmköping som erbjuder en fantastisk trädgård och utrymmen som lämpar sig perfekt för verksamhet! Kontakta Charlotte Pellas för mer information, på mobil: 070 718 63 95, eller e-post: charlotte.pellas@historiskahem.se
Midsommarkransen
Svandammsvägen 10

Svandammsvägen 10

Genomgående planlösning, stora originalfönster och generös takhöjd gör detta till en ljus och luftig bostad som även ståtar med ett välplanerat kök med bevarad originalstil, ett rymligt vardagsrum och ett lugnt och mysigt sovrum. Här finns dessutom flexibla ytor och bra förvaring allt enligt arkitekternas grundtanke om ett yteffektivt och välplanerat boende. Känslan är genomgående genuin, i allt ifrån såpskurade brädgolv till smådetaljer som fönsterbeslag till att alla nycklar till garderoberna finns kvar. Lägenheten ligger med ett toppenläge centralt i Midsommarkransen, med både tunnelbana och mataffär ovärderligt nära och omgiven av fina hus från olika tidsepoker. Hit är det alltid mysigt att komma hem! 2 rok, 45 kvm, våning 2/4, 3 328kr/månad. Kontakta Josefin@historiskahem.se för mer information.
Södermalm - Sofia
Malmgårdsvägen 12

Malmgårdsvägen 12

Invid Vitabergsparkens grönska och Nytorgets puls hittar ni den här välplanerade tvårummaren om 42 kvm. Bostaden bjuder på en stor balkong i sydvästläge, genomgående vitsåpat originalträgolv och en trevlig öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Ljus och lugn kännetecknar lägenheten - stora ursprungliga fönster med spanjoletter släpper in solljuset i bostaden, och balkongen blir en oas mot kvarterets sammanhängande gårdar. Kanske blir det din oas? Kontakta ansvarig mäklare Caroline Klasson - caroline@historiskahem.se - för mer information.
Södermalm
Dalslandsgatan 7

Dalslandsgatan 7

Välplanerad ljus minitvåa om 37,5 kvm. Huset på Dalslandsgatan 7 är uppfört i skärningspunkten mellan tjugotalsklassicism och funktionalism. Kortfattat innebär det en stram putsad tjugotalsfasad i kombination med funktionalismens väsentligt förbättrade planlösning. Om du vill veta mer, kontakta Björn Schumacher, bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
Vasastan - Rödabergen
Torbjörn Klockares Gata 25

Torbjörn Klockares Gata 25

Ljus och luftigt 20-tal med högt läge och hiss i Röda Bergen. Snart annonserar vi denna stora tvåa, möjliga trea om 71 kvm med stort kök och många bevarade detaljer så som spröjsade fönster, spegeldörrar och serveringsskåp. Välkommen till ett boende i kulturhistoriska kvarter med kullersten och gröna gårdar. Kontakta Charlotte Pellas, 070-718 63 95, charlotte.pellas@historiskahem.se
Telefonplan - Midsommarkransen
Tvingvägen 32

Tvingvägen 32

Barnrikehus - en arkitektsuccé! Vill du bo på välplanerade och ljusa ytor är denna 3:a det perfekta valet. Fönster i tre väderstreck, 2 sovrum , kök med matplats, vardagsrum och badrum med fönster. Beläget högst upp i huset. I detta hem finns även många vackra originaldetaljer bevarade, som bakbord i marmor, överskåp, köksdörr. För mer info Kontakta fastighetsmäklare Marie Holmerson på marie@historiskahem.se
Midsommarkransen
Tellusborgsvägen 88

Tellusborgsvägen 88

Det maxade ljusinsläppet från två väderstreck och imponerande takhöjd ger den här k-märkta mini 3:an rymd, värme och personlighet. Hjärtat i denna lägenhet är det sociala vardagsrummet med matplats. Ett välplanerat arbetskök, matplatsen som nu är omgjord till ett charmigt barnrum, om du har behov av ett matrum så är det lätt att återställa.... Prunkande grönska, fågelsång och tjusiga 20-talshus utanför fönstret. Vackra trägolv i ursprungligt skick gör förstås också sitt för den genuina och funktionella känslan. Beläget som huset är på en lugn återvändsgata, helt fritt från insyn, är det riktigt skönt att komma hem och varva ned på den soliga balkongen.
Tungelsta
Vädersjövägen 103

Vädersjövägen 103

En egen plats på jorden, en röd stuga med vita knutar och spröjsade fönster, i naturskön omgivning bland skogar och fält, tyst och stilla. Ett permanent hem eller varför inte som sommarnöje/landställe. Boendet Söderändan är en sött och inbjudande torp/ egendom i Södertörn, belägen i ett levande landskap bland hagar, skogar och slingrande grusvägar. Här råder lugnet och friheten, här sitter du på trappan med kaffekoppen och hör endast träden och vindens sus. Ändå befinner du dig med möjligt pendlingsläge till Stockholm. Boningshuset är en före detta fattigstuga uppförd kring 1861 med en lummig och naturomgiven trädgård med flera uteplatser. På tomten finns även ett gästhus, en bastu, förråd och en jordkällare. Interiört är huset en ljus juvel med pärlsponts klädda väggar, trägolv, kamin och alla bekvämligheter på plats. Huset har stora och härliga sociala ytor i kök och vardagsrum samt ett badrum på det nedre planet, och två rymliga sovrum på det övre. Detta är en plats att landa på efter en hektisk dag. Här finns en varm och omfamnande känsla, med hemtrevlighet och direkt avkoppling, och här finns trädgård och marker till nöje, lek och rekreation för både vuxna och barn.
Ekhagen
Ekhagsvägen 10

Ekhagsvägen 10

Högst upp i huset återfinns denna lägenhet om 71 kvm. Fönster i två väderstreck och två balkonger.
Södermalm
Rutger Fuchsgatan 2

Rutger Fuchsgatan 2

På Rutger Fuchsgatan 2 ligger en vacker fastighet byggd 1930, men i sen 20-talsstil. Lägenheten är ursprungligen en 2:a men för att fungera i vardagen för nuvarande ägare har det rymliga sovrummet byggts om till två stycken mindre rum. Man kan med enkelhet återskapa ett stort sovrum istället för två mindre. Flertalet originaldetaljer finns besvarade så som golv och djupa fönsternischer. Färgsättningarna är genomgående djärva och spännande med välkomponerade och avbrytande kulörer på både väggar och tak.
Östermalm -Vasastan
Birger Jarlsgatan 112

Birger Jarlsgatan 112

Paradvåning om 163 kvm högst upp i ordinarie struktur. Utsikt i alla fyra väderstrecken och tre balkonger. Genomgående toppklass gällande kök, badrum och materialval. För mer info kontakta Björn Schumacher, bjorn@historiskahem.se eller ring 0723-733 555.
Björkhagen
Simrishamnsvägen 3

Simrishamnsvägen 3

Utsikt över Nacka naturreservat och morgonsol på balkongen, gör det rent ljuvligt att komma hem till den här välplanerade tvårummaren i 40-talsstil. Här lever fördelarna med funkisen vidare i generösa förvaringslösningar och tidstypiska detaljer, medan ett ljust och rymligt vardagsrum, mysigt sovrum och välplanerat kök bjuder på goda utvecklingsmöjligheter. Ett lugnt och grönt område, med alla typer av rekreation utanför ytterdörren.
Södermalm - Reimersholme
Anders Reimers Väg 6

Anders Reimers Väg 6

Detta är boendet för dig som vill ha en evig semester på hemmaplan eller för dig som söker en övernattningsbostad i huvudstaden med atmosfär och stil, men som ändå är ett självständigt boende. Detta är som borta fast du är hemma, ett hotellboende som samtidigt är en bostadsrätt, men en lite annorlunda sådan. Här samlar du batterierna och njuter av både stilfull interiör och en rogivande omgivning. I den 35 kvm stora sviten varvar du ner i en ljus och härlig lounge och njuter god nattsömn i en skön och avkopplande sovavdelning. I ett vackert badrum med badkar på guldtassar sjunker du ner i ett varmt bad och i ett eget och avskilt kök kan du ge dig själv 24 h room service. Balkong en face Mälaren fulländar boendet - här är utsikten in mot huvudstadens centrala delar bedårande.
Södermalm - Sofia
Beckbrännarbacken 7

Beckbrännarbacken 7

Beckbrännarbacken är en liten oas på Söder med vackra hus från 1920-tal och 1930-tal. Denna ljusa och fina lägenhet om 82 kvadrat ligger högt upp i huset utan insyn med två balkonger uppförd 1929. Möjlighet finns att bygga om lägenheten till en trea. Här bor du lugnt och trivsamt med SoFos stora restaurang- och nöjesutbud för dina fötter. Kontakt robert@historiskahem.se 070-491 60 01
Hässelby Strand
Strandliden 53

Strandliden 53

Förhoppningsvis tidigare än senare kan vi erbjuda denna otroligt vackra och välbevarade etagelägenhet med terrass precis intill Mälarens fot vid Hässelby Strand. Upplev funkisens tidsepok när den var som allra, allra bäst. Bostaden har på entréplanet hall, originalkök och en matplats på ett slags loft som vilar över vardagsrummet. En snygg originaltrappa leder ner till hall, badrum, sovrum och vardagsrum med stora vertikala fönster mot Mälarens glittrande vatten. Sjöutsikt är det från alla rum med fönster. Utomhus får du en egen terrass. Den boende kan dessutom nyttja sin "egen" trädgårdstäppa, nuvarande ägare har här en praktisk bur för kära husdjur. Man når vattnet genom att korsa en strandpromenad. Kontakta adam@historiskahem.se direkt om ni vill ha en fördjupad dialog/info kring detta boende.
Nacka - Kvarnholmen
Tre Kronors väg 43

Tre Kronors väg 43

Högt upp i det före detta bageriet på Kvarnholmen ligger denna 112 kvm stora lägenhet om fem rum och kök. Terrass om 22 kvm i söderläge med sol hela dagen samt stor balkong. En av de första bostäderna som bokades i Bageriet.
Dalarö
Vasavägen 20

Vasavägen 20

För mer info kontakta Henriette Gerson, henriette@historiskahem.se, 0768-169002. En av de sista ostyckade tomterna på Dalarö är nu till salu, centralt belägen på huvudön med vackra och välhållna byggnader och en 4 733 kvm stor trädgårds- och naturtomt med utsikt över Vadviken och närhet till Dalarö kanal. Fastigheten bebyggdes 1890 och innefattar en huvudbyggnad i form av ett stort bostadshus, ett separat sommarhus, ett gammalt stall som numer är garage och förråd, en sjöbod och en lekstuga. Den ursprungliga gårdsplanen kring stallet är ännu bevarad. Tomten är vackert kuperad, har viss sjöutsikt och flera olika trädgårdsrum och uteplatser, bland annat ett utkiksberg med flaggstång och en murad utsiktsplats med vy mot Vadviken. Detta är ett hus och en tomt med alla möjligheter för ett givande och omväxlande liv för en stor familj och för umgänge. Läget är privat och ogenererat, och samtidigt med gångavstånd till Dalarö centrum med affärer, bageri, restauranger, bank, skola och kyrka.

Rindögatan 15

Välplanerad och fräsch mini 2:a med ett högt läge på våning 7.
Kungsholmen
Thorildsvägen 5

Thorildsvägen 5

Unik 2:a med fri vy och balkong. Här bor du i en social lägenhet med öppen planlösning, nyrenoverat kök samt rymligt sovrum och badrum. Huset är helt byggt i tegel och ritades av arkitekten Carl Westman. 53 kvm, våning 2/3, avgift 3 248/mån. Hiss finns.
Norrtälje
Skepparegatan 5

Skepparegatan 5

Centralt i Norrtälje men med lugnt och skyddat läge ligger denna vackra villa uppförd 1892. Med sin välbevarade fasad utsmyckad med sirligt lövsnickeri och kannelerade pilastrar är detta hus ett stilfullt tidsdokument från 1800-talets sista decennium och den tid då Norrtälje blomstrade som kurort. Huset är en klassisk trävilla i ett och ett halvt plan samt källare och en 465 kvm innehållsrik och inhägnad trädgård. Bostadens planlösning är väldisponerad och trevlig med generösa sällskapsytor i ett stort kök och dito vardagsrum och upp till fem sovrum, varav tre på övre plan. Därtill finns wc och bad/dusch på båda våningar. Fem eldstäder och två balkonger, en på vardera våning, förgyller livet ytterligare i detta mysiga hem. Huset har utvecklingspotential för den som vill, en enkel omdisposition kan ge plats för till exempel uthyrningsdel, generationsboende eller kontor. Här bor du stilla och idylliskt och med närhet till både stadskärna, Societetsparken och havet med småbåtshamn och promenadstråk längs vattnet.
Ekhagen
Torphagsvägen 6

Torphagsvägen 6

Välplanerad 2:a på våning två med balkong. Gott skick med nyrenoverat kök från Marbodal i öppen planlösning.

Drakslingan 21

Detta fantastiska hus ritades 1966 av arkitekt Sven Hesselgren åt sig själv och sin familj. Då, liksom nu, är det ett suveränt hem för familjeliv och för umgänge, med stora sällskapsutrymmen och många sovrum. Hemmets hjärta är köket mitt i huset och det stora vardagsrummet intill som är öppet upp till nock med hela 7,1 meter i takhöjd och också har en öppen spis med kamin. Totalt har villan idag fyra stora sovrum, tre på det nedre planet och ett på det övre. Badrum finns på båda våningsplanen. Alla rum i huset har egen glasdörr som leder till trädgård/pooldäck/balkong. I trädgården finns en insynsskyddad trädäckad pool (byggd 2014) med poolhus, relax och bastu. Hela härligheten ligger i ett barnvänligt område med sjönära läge och utmärkta pendlingsförhållanden strax utanför Sigtunas mysiga stadkärna. Pris 7.500.000kr Vid intresse kontakta Konstantin Dallas Konstantin@historiskahem.se
Nacka - Kvarnholmen
Kvarngränd 7

Kvarngränd 7

I den tuffa magasinbyggnad på Kvarngränd från 1930-talet finns denna bostad. Yta 54 kvm - 2rok med tillgång till stor takterass om 500 kvm med utsikt över Stockholms inlopp. Visning planerad till hösten 2019, men kan möjligen visas på förfrågan. Kontakta robert@historiskahem.se 070-491 60 01
Larsboda
Ågesta Broväg 57

Ågesta Broväg 57

Framöver har vi en riktigt luftig och trevlig tvåa med ett litet arbetsrum och en stor balkong i den ombyggda 1950-talsskolan i Larsboda/Farsta. En ljus lägenhet med högt i tak och fönster åt två håll samt en trevlig innergård. Kontakta adam@historiskahem.se direkt för fördjupad information.