Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Roslagsgatan 58 B
M Bocander , A Cronvall 1927
Vasastan
LJUSA LUFTIGA RUM OCH BALKONG MOT LUGN GÅRD
TEXT: MURÉN FOTO: SPINELL STYLING: RYDMAN

Lugnt och tyst in mot en innergård ligger denna ljuva 1920-talslägenhet, som är ett stilfullt hem i ljusa toner. Här bor du med balkong och rymliga rum i fil. Bevarade originaldetaljer kombineras med ett välplanerat kök, nytt badrum och harmonierande nyanser, och skapar här ett ombonat och trivsamt hem med både charm och stil. Den generösa takhöjden, de stora spröjsade fönstren, trägolv, spegeldörrar och stuckaturer bidrar ytterligare till karaktär och själ. Rummen ligger i fil där köket följs av ett rymligt vardagsrum och därefter ett mysigt sovrum. Därtill har du i detta boende ett nytt badrum och en stor möblerbar hall som är ett mycket bra extrarum att nyttja efter behov.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Roslagsgatan 58 B
Område:
Vasastan
arkitekt:
M Bocander , A Cronvall 1927
Våning:
1 av 5
Rum:
2 rum och kök
Area:
57 m²
Avgift:
3 108 kr inkl. värme, v/a, balkongavgift.

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
1 800 kr/år
Övrigt:
2 976 kr/år
Total driftskostnad:
7 776 kr/år
Beräknat antal pers:
1
Kommentar:
Övrigt: gas

Allmänt

Detta är ett mycket trivsamt boende som både har härliga sociala ytor och rum för avkoppling och lugn. Läget mot gård är stilla och insynsskyddat. Hela lägenheten renoverades 2016. Väggarna i rummen är målade i ljusa kulörer och i alla rum ligger ljusa originalträtiljor. Till lägenheten hör även ett källarförråd.

Kök

Köket är det första rummet du kommer till efter hallen. Köksinredningen har vita släta fronter och bänkskivor av massivt trä. Det är utrustat med gasspis, elugn, inbyggnadsmikro, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med grått stavkakel. Köket nås både från hallen och vardagsrummet, där öppningen är extra bred, vilket skapar trevlig kontakt mellan rummen.

Vardagsrum

Vardagsrummet öppnar upp sig som hemmets mittpunkt, centralt placerat i bostaden, och ett rum som nås från alla andra rum. Här finns plats för både soffgrupp och matbord. Väggarna är målade i offwhite. Glasade pardörrar leder till lägenhetens balkong som precis som alla fönster vetter mot den lugna innergården. Här har du en härlig uteplats som inbjuder till både frukostar och middagar utomhus.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt och avkopplande rum längst in i lägenheten. Det är precis som vardagsrummet målat i offwhite. Det är ett rymligt rum som förutom dubbelsäng har gott om plats för ytterligare möblering. En snedställd vägg ger charm och karaktär. I rummet finns en stor inbyggd garderob/walk-in closet och en mindre, som till exempel kan användas som städskåp.

Badrum

Badrummet är även det sobert inrett med ljust kaklade väggar med ljus fog samt mörkare klinkergolv med golvvärme. Här finns tak- och handdusch, handfat med kommod, badrumsskåp, handdukstork och wc.

Hall

Hallen är stor och rymlig och består dels av en entrédel och en stor inre möblerbar hall. Innanför ytterdörren finns plats för hatthylla och skor. Här är väggarna målade i vitt. Den inre hallen är ett rymligt rum som idag används som arbetsrum. Väggarna är nymålade i grått upp till den stuckaturlist som löper runt väggarna, och snickerier och tak är målade i vitt. Möjlighet finns att bygga vägg och göra ett ytterligare rum här, kanske ett litet barnrum?

Brf Staren 7

Föreningen

Brf Staren 7 (org. nr 769618-8429) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Staren 7 år 2008. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus belägna på Roslagsgatan 58 A och B och omfattar 32 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt och 2 lokaler med hyresrätt samt ett garage med 11 p-platser med intern kö och en månadskostnad på 1850 kr/ månad. Husen förenas av en stor gård. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på ca 8 100 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Teknisk förvaltning sköts av RB Fastighetsförvaltning AB.

Bredband och kabel-tv

Bredband och kabel-tv levereras via ComHem, varje lägenhet har ett eget fibernät via www.openuniverse.se där man sedan själv väljer operatör.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 164 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källarlokal, utrustad med 2 maskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp, cykelställ under tak på den gemensamma innergården där det även finns utemöbler och grill.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar i urval

2017 uppfräschning av innergård, renovering av hiss, 2016 renovering av garage, 2015 OVK, 2014 byte av el-stigare, installation av fiber, fasadrenovering, 2012 byggnation av balkonger, renovering av yttre fönsterbågar samt installation av energiglas, 2011 ny fjärrvärmecentral samt återvinningskärl för glas, papper och kartong, 2010 installation av säkerhetsdörrar samt postboxar i entréplan, 2008 renovering av tvättstugan samt byte av el i lägenheterna, stambyte, i samband med detta renoverades även badrummen, 2005 nya tvättmaskiner i tvättstugan, 2002 målning av tak, 1990 målning av trappuppgång. I gathuset är det ursprungliga målningar som man har tagit fram, 1980 fasadrenovering.

Kommande renoveringar

Underhåll sker löpande. Fasadrenovering på gatuhuset från innergård planerad under 2019. Omfattning och planerad start är ej satt.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer en gång per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i mars 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Roslagsgatan är en cirka 900 meter långa gata som går från Jarlaplan till Roslagstull. Det är lite av en huvudgata i Sibirien som kantas av en mängd trevliga butiker och den brukar hamna på topplistan då Stockholms populäraste gator rankas. Gatan är bland annat känd för att vara hemvist åt många antikaffärer. Här bor du bara ett par minuter från Brunnsviken och kan enkelt ta picknickfilten till vågornas skvalp, och promenera eller ta en löprunda i till exempel Bellevueparken eller Hagaparken. Du bor även nästgårds med Vanadislunden och Vanadisbadet. I området finns flera bra restauranger, bland annat Agrikultur i kvarteret mittemot som 2018 fick en stjärna i Guide Michelin.