Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Roslagsgatan 58
  [Område] => Vasastan - Sibirien
  [Våning] => 0 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 59 + 14 kvm
Enligt uppmätning [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 176 kr/mån inkluderar värme och vatten [Andelstal] => 3,28664 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 101/1002 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 788 819 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 3 kvm enl. säljarens uppgifter [Pris] => 6 995 000 kr )

Roslagsgatan 58

I DEN GAMLA BILVERKSTADEN - KREATIV STORSTADSVÅNING I TVÅ PLAN MED UTEPLATS

TEXT: BECK-REMNES FOTO: FLORBRANT SCENOGRAFI: LINGSELL

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Valerie Petrova
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Roslagsgatan 58
Område
Vasastan - Sibirien
Våning
0 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
59 + 14 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
3 176 kr/mån inkluderar värme och vatten
Andelstal
3,28664 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
101/1002
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
788 819 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.
Förråd
Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 3 kvm enl. säljarens uppgifter
Pris
6 995 000 kr

Driftskostnader

El
15 000 kr/år
Försäkring
3 200 kr/år
Total driftskostnad
18 200 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Babette
Utsikten från Vanadislunden
Mirabelle
Hagaparken
Stockholm Ost & Chark

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: M BOCANDER & A CRONVALL 1925

Staren 7 är ett stilfullt och välbevarat nyklassicistiskt bostadshus som uppfördes under 1925-1927. Det ritades av arkitektduon Martin Bocander och Albin Cronvall. Bocander och Cronvall ritade många fastigheter i centrala Stockholm under 1920- och 1930-talen och tog så småningom över den kända firman Hagström & Ekman. Staren 7 har en stram vitputsad fasad med tidstypiskt spröjsade fönster som även de är vitmålade. Fastigheten består av ett gatuhus och ett gårdshus. I Brf Staren 7 finns 33 lägenheter (inkluderat två kvarvarande hyresrätter) och man hyr ut lokaler till en resebyrå och en pilatesstudio. Dessutom finns ett garage och även cykelparkering under tak. Till sommaren varje år hyr föreningen en container som alla kan slänga skräp i. Gemensam tvättstuga finns i källaren.

FÖRENINGEN

Brf Staren 7

Brf Staren 7 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Staren 7 år 2008. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus ritat av arkitektduon Bocander och Cronvall som byggdes år 1925. Föreningen äger sin mark.

Antal lägenheter och lokaler

Huset består av 32 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt (dolt framtida kapital) och 2 lokaler med hyresrätt (22 kvm resebyrå och 60 kvm pilatesstudio).

Årsavgift

Avgiften betalas månadsvis i förskott. I den ingår värme och vatten. Det finns inga planerade avgiftsförändringar.

Bredband och kabel-tv

Levereras via ComHem, varje lägenhet har ett eget fibernät via Open Universe där man sedan själv väljer operatör.

Ekonomi

Föreningen har enl. årsredovisning för 2021 cirka 26 mkr i lån och cirka 2 mkr i kassan. Lånen är bundna mellan år 2023-2026 med en snittränta om 2,89 %. Det finns inga planer på att uppta nya lån eller kostnader som kommer att påverka föreningens ekonomi.

Stadgar

Vid andrahandsuthyrning tar föreningen ut den lagstiftade avgiften på 10% av ett prisbasbelopp (baserat på ett helt år) och tas ut direkt vid första uthyresmånaden. Delat ägande godkänns, juridiskt ägande godkänns ej.

Vindsprojekt:

Det är ett pågående vindsprojekt i föreningen där nuvarande ägare bygger om utrymmet till en bostad. I och med renoveringen kommer hissen att dras upp till högra våningsplanet. Hissrenoveringen förväntas ta ca 8 veckor. Arbetet bekostas av ägaren och belastar därmed inte föreningens ekonomi.

Garage

I föreningen finns ett garage som totalrenoverades 2021. Totalt finns 13 st parkeringsplatser för bil (2 000 kr/mån), 5 platser för motorcykel (650 kr/mån) samt 6 platser för cykel (laddning för elcykel finns). Garaget är ett kameraövervakat varmgarage med laddplats för elbilar, kösystem tillämpas.

Gemensamma utrymmen

Gården är nyrenoverad och i väldigt trivsamt skick med buskage och fina växtligheter som föreningens trädgårdsgrupp hjälps åt att ta hand om. Här finns utemöbler och grill på sommaren. Tvättstuga finns i källaren utrustad med 2 maskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp. Cykelställ under tak på innergården. Det finns även en sopstation med återvinningskärl för glas, papper och kartong.

Renoveringar i urval

2020-2021 gjordes det en extremt omfattande renovering där det dels byggdes ett nytt garage, nytt bjälklager samt en ny designad innergård etablerade 2019 Ytterligare uppfräschning utav innergården samt fastighetsentrén 2017 uppfräschning av innergård, renovering av hiss, 2016 renovering av garage, 2015 OVK, 2014 byte av el-stigare, installation av fiber, fasadrenovering, 2012 byggnation av balkonger, renovering av yttre fönsterbågar samt installation av energiglas, 2011 ny fjärrvärmecentral 2010 installation av säkerhetsdörrar samt postboxar i entréplan, 2008 renovering av tvättstugan samt byte av el i lägenheterna, stambyte, i samband med detta renoverades även badrummen, 2005 nya tvättmaskiner i tvättstugan, 2002 målning av tak, 1990 målning av trappuppgång. I gathuset är det ursprungliga målningar som man har tagit fram, 1980 fasadrenovering.

Kommande renoveringar

Underhåll sker löpande enligt 10-årig underhållsplan.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko AB. Teknisk förvaltning sköts av Nytorgets Fastighetsförvaltning AB.

Föreningens hemsida

https://www.brfstaren7.se/

Övrigt

3-fas el i hela fastigheten.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, hemsida och kontakt med styrelsen i maj 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Roslagsgatan är en cirka 900 meter lång gata som sträcker sig från Jarlaplan till Roslagstull. Det är lite av en huvudgata i Sibirien som kantas av en mängd trevliga butiker, bland annat känd för att vara hemvist åt många antikaffärer. Här bor du i en strosvänlig och lugn atmosfär, intill Vanadislunden och Vanadisbadet samt endast ett par minuter från mysiga Brunnsviken - perfekt för kvällsdopp om sommaren! Det är lättillgängligt att promenera eller ta en löprunda i både Bellevueparken eller Hagaparken, och varför inte belöna sig med en god middag på en av områdets många restauranger om kvällen. Agrikultur i kvarteret mittemot fick exempelvis en stjärna i Guide Michelin 2018. Områdets kommunikationer är ypperliga med både buss 2 och 4 samt promenadavstånd till Odenplan, Tekniska Högskolan och Rådmansgatan.