Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Torbjörn klockares gata 25
  [Område] => Vasastan - Röda bergen
  [Våning] => 4 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 64 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 999 kr/mån Inkluderar värme, vatten, kabel-tv grundutbud och bredband 1000 Mb/s. [Andelstal] => 0,8333 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 104/1402 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 11 749 kr, Då andel av årsavgift ej gått att ta fram, är bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning beräknad på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Till lägenheten hör ett normalstort källarförråd )

Torbjörn klockares gata 25

LJUS OCH LUFTIG TJUGOTALSTVÅA HÖGST UPP I HUSET - UTAN INSYN!

TEXT: JOHNSSON FOTO: STORK STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Valerie Petrova
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Torbjörn klockares gata 25
Område
Vasastan - Röda bergen
Våning
4 av 4, hiss finns
Rum
2 rum
Area
64 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 999 kr/mån Inkluderar värme, vatten, kabel-tv grundutbud och bredband 1000 Mb/s.
Andelstal
0,8333 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
104/1402
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
11 749 kr, Då andel av årsavgift ej gått att ta fram, är bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning beräknad på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Till lägenheten hör ett normalstort källarförråd

Driftskostnader

El
5 000 kr/år
Försäkring
1 200 kr/år
Övrigt
4 000 kr/år
Total driftskostnad
10 200 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Övrigt gäller gas. Enligt säljarens uppgift i indikativt syfte. Avtal och förbrukning är alltid individuellt.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Kaffeverket
Ett kafé av högsta klass med riktigt gott kaffe av olika slag
Hagaparken
Området Haga/Brunnsviken är en del av den kungliga nationalstadsparken. Hagaparken är kanske Sveriges främsta exempel på en "engelsk park"
Magari pizza
Med ambitionen att ge Stockholmarna en smak av Kampanien – "där den riktiga italienska pizzan föddes"
Haga bageri
Klassiskt utbud av bröd, tårtor och bakverk med vackra utseenden och moderna smaker
Günthers korvkiosk
Stockholmsklassikern som serverar korv från alla världens hörn med spännande tillbehör

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1925

Bostadsrättsföreningen Myrstackens hus uppfördes av HSB vid mitten av 1920-talet enligt ritningar av HSB:s chefsarkitekt Sven Wallander. Husen är i tre till fyra våningar och har fasader putsade i olika nyanser av rött och gult. Fönstren är tidstypiskt spröjsade med tre glas i varje båge. Alla hus har en unik utformning med olika entréer och arkitekturdetaljer. De är blåklassade i Stockholms stads kulturhistoriska inventering, vilket är den högsta klassen som tilldelas byggnader med synnerligen högt kulturhistoriskt värde.

FÖRENINGEN

HSBs Brf Myrstacken i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Myrstacken i Stockholm är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheterna Myrstacken 25, 30, 31 samt Humleboet 16 år 1924. Föreningen består av fastigheterna Myrstacken 25 med adresserna Gävlegatan 13 och Torbjörn Klockares Gata 25, Myrstacken 30 med adresserna Torbjörn Klockares Gata 21 och 23, Myrstacken 31 med adresserna Torsgatan 78, Torbjörn Klockares Gata 15, 17 och 19, Humleboet 16 med adresserna Falugatan 20, 22 och 24. Huset byggdes år 1925 efter ritningar av arkitekt Sven Wallander.

Mark

Föreningen äger marken

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen består av 144 lägenheter med bostadsrätt, 2 lokaler (23 kvm och 55 kvm som båda är uthyrda) med hyresrätt samt en gemensam lokal med bostadsrätt som nyttjas av medlemmarna som övernattningslägenhet och föreningslokal.

Årsavgift

Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (grundutbud ) och bredband. Lägenheten har gasspis och är ansluten till Stockholms Gas gasnät. Gas ingår inte i månadsavgiften. Boende tecknar själv abonnemang.

Bredband och kabel-tv

Bredband 1000/1000 Mb/s från Bahnhof ingår för närvarande i månadsavgiften via ett fastighetsnät med nätverksuttag (UTP/ethernet) i respektive lägenhet. Bostadsrättshavaren kan också välja bredband från Telenor eller ComHem och tecknar då själv abonnemang. Kabel-tv grundutbud via ComHem.

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi. År 2022 har föreningen ca 42 mkr i lån och 28 tkr i kassan vilket ger en normal belåning om 4 749 kr/kvm.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Medlemskap

Medlemskap i HSB krävs av bostadsrättshavare (ca 500 kr) innan HSB Stockholm Servicecenter vidarebefordrar överlåtelser till styrelsen.

Gemensamma utrymmen

Tre stycken tvättstugor i källarplan, utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt ett gemensamt torkrum. Det finns två trevliga innergårdar, tre cykelrum och även ett cykelställ på ena innergården, en bokningsbar bastu, en övernattningslägenhet / föreningslokal för uthyrning till medlemmar, barnvagnsrum och ett återvinningsrum.

Renoveringar, i urval

2022-2023 Fasaden på Torsgatan 78, Torbjörn Klockares Gata 15-25, Gävlegatan 13 renoverades, 2022 Samtliga fönster renoverades, 2019 renovering av samtliga tvättstugor, 2016 OVK genomförd och godkänd, 2013 samtliga fönster renoverades, 2011 tak på övriga fastigheter, 2004 tak och fasad på Humleboet 16, 2002 byte av värmecentral, 1990 stambyte, renovering av elnät, tillbyggnad av vindslägenheter, dessa har maskinell ventilation.

Kommande renoveringar

Inga större arbeten är planerade i närtid

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Föreningens hemsida

https://www.hsb.se/stockholm/brf/myrstacken/

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm. Teknisk förvaltning sköts av Adamsberg Fastighetsförvaltning.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från årsredovisningen år 2022 och föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Rödabergsområdet började bebyggas under 1920-talet efter en stadsplan signerad Per Olov Hallman. Han förespråkade ett nytt stadsplaneideal där man i stället för att dra upp raka gatulinjer i ett rutnät ville anpassa bebyggelsen efter terrängen. Röda Bergen utgör ett av stadens finaste exempel på tidens stadsplaneidéer och är en unik kulturhistorisk innerstadsmiljö som i sin helhet kulturskyddats som riksintresse. Det är även ett trivsamt och själfullt bostadsområde med lugn småstadskaraktär samtidigt som storstadspulsen finns runt hörnet. Strax söderut har man Sankt Eriksplan och området kring Rörstrandsgatan, och åt andra hållet breder Nya Hagastaden ut sig med bland annat restauranger, flera gym och en stor matbutik. Kommunikationerna är utmärkta och från lägenheten tar det bara några minuter att gå till Odenplan som fungerar som knutpunkt för flera buss-, tunnelbane- och pendeltågslinjer.