Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Skånegatan 57A, 3/3 tr ö.g.
  [Område] => 
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 90 + 16 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
Lägenheten är 3 r o k enligt utdrag ur lägenehtsförteckningen. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 180 kr/mån Värme, v/a och elförbrukning ingår i avgiftten. [Andelstal] => 6,01128 % [Andel av årsavgift] => 5,9726 % [Lägenhetsnummer] => 0021/1302 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 1 266 192 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Det finns inget förråd att disponera för denna lägenhet. Det finns dock förråd att tillgå i föreningen, men man behöver stå i kö för att få tillgång till ett förråd. [Pris] => 10 650 000 kr Accepterat pris )

Skånegatan 57A

SEKELSKIFTESFYRA I GÅRDSHUS MED NYRENOVERAD VINDSETAGE OCH SÖDERBALKONG

STYLIST: LINDHOLM FOTO: ONO SKRIBENT: TÄCKENSTRÖM

BUDGIVNING

Högsta bud: 10 200 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
10 200 000 kr
1
7 nov 21.17
* = Annullerat bud

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skånegatan 57A, 3/3 tr ö.g.
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
4 rum och kök
Area
90 + 16 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
Lägenheten är 3 r o k enligt utdrag ur lägenehtsförteckningen.
Avgift
4 180 kr/mån Värme, v/a och elförbrukning ingår i avgiftten.
Andelstal
6,01128 %
Andel av årsavgift
5,9726 %
Lägenhetsnummer
0021/1302
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
1 266 192 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Det finns inget förråd att disponera för denna lägenhet. Det finns dock förråd att tillgå i föreningen, men man behöver stå i kö för att få tillgång till ett förråd.
Pris
10 650 000 kr Accepterat pris

Driftskostnader

Försäkring
3 361 kr/år
Total driftskostnad
3 361 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Schablonberäknad. Driftskostnader varierar beroende på vilket avtal man tecknar samt hur mycket man förbrukar.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bageriet Pascal -
Rakt över gatan, kila ner och köp rykande färskt bröd till helgfrukosten.
Restauranger med solläge vid Nytorget -
Det finns en restaurang för varje smak.
Katarina ölcafé -
Utmärkt hantverksöl.
Mormors dumplings och Deglabbet -
Rekommenderas varmt!
Vinbaren Ninja och restaurang Nizzas vinbar -
Guldkant i vardagen.

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Dorph & Höög 1903

Bonden Större 29 på Skånegatan 57 uppfördes under åren 1903–1904 i en svit av fyra på rad liggande samtida hus. Arkitekter var Victor Dorph och Anders Höög. Dorph och Höög var en mycket produktiv duo som låg bakom en stor del av det som byggdes i staden vid denna tid, vilket gjorde att de kallades för "Nordens största byggnadsfirma". Totalt ritade de runt 230 hus som än idag är viktiga inslag i stadsbilden. Bonden Större 29 består av ett gatuhus i fem våningar med en tillhörande gårdsflygel i fyra våningar. Det är ett tidstypiskt jugendhus putsat i brunbeige och gulvitt. Fönstren är vitmålade tvåluftsfönster med mindre diton till överfönster, vilka satts in under senare tid. Det var först på 1970-talet som huset moderniserades helt och fick till exempel bad- och duschrum. Porten till gatuhuset är en stilig pardörr i glas och trä med ett bågformat överljus, och i trapphuset samsas klinkerplattor och stentrappor med väggpanel och listverk.

FÖRENINGEN

Brf Bonden Större 29

Antal lägenheter och lokaler

Brf Bonden Större 29 (org. nr 769605-0959) är en äkta förening som innehar fastigheten med samma namn som består av 2 st flerbostadshus med adressen Skånegatan 57 och ett gårdshus 57A. Föreningen upplåter 21 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt, en upplåten med hyresrätt på 56 kvm samt 11 st lokaler upplåtna med hyresrätt (varav en är restaurang Koh Phanang). Boyta är 1493 kvm och lokalyta är 414 kvm. Huset värms upp med direktverkande el.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheterna sedan 2015.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen tillhandahålls av NABO.

Urval renoveringar

2021 Installations av säkerhetsdörrar samt stamspolning och kontroll av stammar. Under 2017/2018 utfördes byte av fönster och portar och balkonger installerades samt renovering av soprum. 2015 Ny hiss gathuset. 2015 Tvättstugan. 1974 Omfattande renoveringar utfördes med bl.a. stambyte.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 22.9Mkr. I kassa & bank finns ca 1.7Mkr. Föreningens kvarvarande hyresrätt innebär ett bra kapitaltillskott den dagen den upplåts till bostadsrätt. En s.k dolda tillgång. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 15 350kr. Intäkter från lokalerna om genererar ca 1MKR per år. En avgiftshöjning med 15 % gjordes under våren 2023. Inga beslutade avgiftshöjningar men avgifterna kan komma att höjas med index i januari varje år. Detta för att huset skall långsiktigt bära sina egna driftskostnader.

Avgift

I avgiften ingår el, värme och v/a.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en tvättstuga med ny maskinpark bestående av två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Föreningen har även en trevlig innergård som möbleras med utemöbler sommartid samt cykelförvaring.

Bredband och TV

Kabel-TV samt bredband levereras via Open infra fiber. Leverantör och abbonemang avtalas separat av varje hushåll.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen men man godkänner delat ägande.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgiften motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp och betalas av pantsättaren.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningen samt årsredovisning 2022 och avstämning med föreningens styrelse den 2 oktober 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du händelsernas centrum, i kärnan av SoFo, mitt bland restauranger, caféer och trevliga butiker, nära till allt vad dessa kreativa kvarter har att erbjuda. Du bor mittemellan Götgatans puls och Nytorgets charm samtidigt som det är nära till parker och grönska i till exempel Vitabergsparken, Blecktornsparken och längs vattnet mot Årstaviken. Goda kommunikationer med bussar och tunnelbana finns också. I kvarteret Bonden Större finns ännu några byggnader från 1700-talet och 1800-talet som visar på hur det såg ut på Södermalm innan den moderna staden växte fram.