Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Liljeholmsvägen 10
  [Område] => Liljeholmen
  [Våning] => 1 av 7, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 77 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 820 kr/mån Värme, v/a, kabel-TV samt bredband ingår i avgiften. 198 kr/mån är avgiften för bredband och är inkluderat i den totala avgiften. [Andelstal] => 2,6677 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 2/1101 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 346 893 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekt nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2023. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett källarförråd. [Pris] => )

Liljeholmsvägen 10

VÄLPLANERAD SEKELSKIFTESTREA MED VACKERT BURSPRÅK OCH BALKONG I GÅRDSLÄGE

STYLIST: LINDHOLM FOTO: ONO TEXT: LUNDGREN

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Liljeholmsvägen 10
Område
Liljeholmen
Våning
1 av 7, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
77 kvm
Föreningens information
Avgift
4 820 kr/mån Värme, v/a, kabel-TV samt bredband ingår i avgiften. 198 kr/mån är avgiften för bredband och är inkluderat i den totala avgiften.
Andelstal
2,6677 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
2/1101
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
346 893 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekt nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2023.
Förråd
Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Driftskostnader

El
6 600 kr/år
Försäkring
1 900 kr/år
Total driftskostnad
8 500 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Schablonberäknad. Driftskostnader varierar beroende på vilket avtal man tecknar samt hur mycket man förbrukar.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

VINTERVIKENS TRÄDGÅRDSKAFÉ/RESTAURANG WINTERVIKEN
Vid Vinterviken hittar man ett mysigt trädgårdskafé och en restaurang som drivs av stjärnkocken Markus Aujalays.
BITZA HORNSTULL
Kvalitetspizzeria, naturviner och mat från mellanöstern.
TJOGET
Modern kvarterskrog med en bar i världsklass.
CHONG QING
Autentisk kinesisk restaurang i grannhuset.
BOULE BAR
Boule och sydfransk mat i en lummig inomhuspark i två våningar.

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: N C Kjellberg 1912

Klassiska stenstadshus är en lite ovanlig syn utanför tullarna, men Stora Katrineberg 10 med adressen Liljeholmsvägen 10 är just ett sådant. Huset uppfördes mellan 1905 och 1910, och präglas av tidens jugendbarock med sockel i grovhuggen natursten, ljus slätputsad fasad med två rader av burspråk, spröjsade fönster och balkonger med smidesräcken. Mot gatan inreddes lägenheter om tre till fyra rum med jungfrukammare och generösa serveringsrum medan gårdsflygeln hade mindre lägenheter. Bostäderna bjuder än idag på väl tilltagen takhöjd, imponerande utsikt över vattnet och påkostade detaljer, även om fastigheten förstås renoverats och byggts om genom åren. 1939 fick de stora lägenheterna badrum. 1944 sågs putsen över och 1971 renoverades fasaden igen, inklusive byte av fönstren mot gatan. 1982 moderniserades fastigheten rejält. Då fick de mindre lägenheterna mot gården dusch, vindarna inreddes och de största lägenheterna omdisponerades så att ytterligare en tvåa skapades. Sedan dess har även en del kontorslokaler omvandlats till lägenheter.

FÖRENINGEN

Brf Liljeholmsvägen 10

Antal lägenheter och lokaler

Brf Liljeholmsvägen 10 (org.nr: 769602-3360) äger fastigheten Stora Katrineberg 10 och består av 40 bostäder, varav 39 upplåtna med bostadsrätt, en med hyresrätt (60 kvm), samt två hyresrättslokaler. Byggnaden uppfördes 1915 och föreningen förvärvade fastigheten är 1998. Fastigheten värms upp med fjärrvärme.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Förvaltningen sköts av SBC.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är cirka 13,5 mkr enligt årsredovisningen för 2023, detta ger en skuld per kvadrat på under ca 4 935 kr vilket anses som lågt. Föreningen amorterade ca 125 000 kr under 2023 samt gjorde en avgiftshöjning på 20 % vid årskiftet 2024. Det finns inga beslut gällande avgiftshöjningar i dagsläget, men kan komma att revideras framöver för att täcka ökade kostnader för el, värme och räntor samt skapa buffert för framtida underhåll samt inför framtida budgetar.

Renovering

2023/2024 Takomläggning. 2022 OVK. 2021 Fasadrenovering framsida. 2019 Fasadrenovering, fönsterrenovering baksida, OVK samt byte av alla takfläktar. 2018 Stamspolning. 2017 Fönsterrenovering. 2015 Hissrenovering. 2014 OVK. 2013 Renovering av delar av tak och fasad, renovering av trapphus samt byte till säkerhetsdörrar. 2010 Ny fjärrvärmecentral. 2003 Fönsterrenovering. 1985 Stambyte kök och badrum.

Kommande renoveringar

Renoveringar sker löpande enligt föreningens underhållsplan.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en uppskattad gemensam lummig innergård med gräsmatta, buskar, med olika blommor under olika säsonger som är möblerad under sommarhalvåret med utemöbler och grill. Gården har använts till både spontana kvällshäng, planerade middagar och fika med vänner på filt i gräset. Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel. Det finns tre parkeringsplatser i föreningen med separat kö, cykelförråd och barnvagnsrum samt soprum med plast, metall och kompost avfall.

Parkering

Föreningen har 3 parkeringsplatser och kostar 850kr/mån. Kö i dagsläget. I närheten av bostaden finns det ett uppvärmt garage där man kan hyra parkeringsplats. Det finns även möjlighet att hyra parkeringsplats bredvid Liljeholmens centrum som är ca 5 minuter från bostaden.

Trappstädning

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver sköta.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Städdagar

Föreningen har två gemensamma städdagar per år.

Hiss

Hiss finns.

Bredband och kabel-tv

Bredband och kabel-tv ingår i avgiften och levereras via Zappa och Stockholms stadsnät.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av säljaren. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen.

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

Föreningens hemsida

www.liljeholmsvagen10.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, avstämning med styrelsen i maj 2024, årsredovisning för 2023 samt stadgarna. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Under rådande omständigheter ser många föreningar över sina lån och kostnader kontinuerligt. Siffrorna du läser här är uppdaterade med vår senaste information men kan komma att förändras. Du kan alltid resonera kring ekonomin med oss eller vända dig direkt till styrelsen på styrelsen@liljeholmsvagen.se för mer information.

OMRÅDET

Lägenheten har ett underbart läge strax intill vattnet med såväl badplatser och parker som shoppinggalleria och Hornstulls puls på bekvämt promenadavstånd. Utanför husets port ligger Boulebar och en av Stockholms bästa kinarestauranger, och varannan onsdag är det ekomarknad under Liljeholmsbron med handel av närodlat, ekologiskt och klimatsmart direkt från källan. Under sommaren blommar området upp, och från lägenheten nås härliga promenad- och löparstråk längst vatten. Till exempel längs Södermalms södra strand, en långrunda runt Årstaviken eller en lite kortare tur runt sjön Trekanten där man även kan åka skridskor på vintern. I närområdet finns även Café Cul de Sac, ett sommarkafé, Lundbergs konditori, Vintervikens kaféer och Färgfabriken med konsthall och fik. I Liljeholmens galleria samlas butiker, service och flera trevliga kaféer och restauranger med uteserveringar. Kommunikationerna är de bästa tänkbara och Liljeholmen är även en knutpunkt för T-bana, tvärbana, stadsbussar och flygbussar.