Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
  [Adress] => Gäverängevägen 25
  [Område] => 
  [Våning] => 
  [Rum] => 10 rum
  [Area] => 280 + 164 kvm
taxeringsinformation [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 2 121 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => [Pris] => 2 650 000 kr )

Gäverängevägen 25

UNDERBAR VILLAGÅRD FRÅN 1800-TALET MED ELDSTÄDER, DUBBELGARAGE OCH MÖJLIGHET TILL GENERATIONSBOENDE

TEXT BECK REMNES FOTO LUND STYLING GÄRDE/CHRISTOFFERSSON

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Gäverängevägen 25
Rum
10 rum
Area
280 + 164 kvm
taxeringsinformation
Tomtareal
2 121 kvm
Pris
2 650 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1863
Uppvärmning
Bergvärmepump, direktverkande el och eldstäder
Energideklaration
Utförd 2022-09-29
Energiklass
C
Energiförbrukning
45 kWh/kvm per år
Fasad
Trä
Stomme
Timmer
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegelpannor
Grundläggning
Källare och torpargrund
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fastighetsbet.
Gäveränge 2:88

Allmänt om fastigheten

El
41 120 kr/år
VA
10 745 kr/år
Renhållning
2 400 kr/år
Väg, samf
1 400 kr/år
Sotning
300 kr/år
Försäkring
4 500 kr/år
Total driftskostnad
60 465 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9 287 kr
Drift räknat på
4 personer
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
1 392 000 kr - Småhusbyggnad 1 189 000 kr, Småhusmark 203 000 kr
Summa pantbrev
1 700 500 kr
Tomtareal
2 121 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt (friköpt)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Rättigheter
Gemensamhetsanläggning: Ockelbo Säbyggeby GA:2 ändamål: Vägar
Planbestämmelser
Ändring Av Detaljplan (1996-09-16) Stadsplan (1984-01-20) Fornlämning (1 st)

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Tallheden i Gammelfäbodarna
för promenader och bär- och svampplockning.
Jädraås Tallås Museijärnväg
magiskt för alla åldrar!
Våffla med hjortronsylt i Rönnåsstugan
med utsikt till havet på klara dagar.
Sjöbacken restaurang
med badplats och underhållning mitt i byn.
Promenader med hunden runt Forn Wij.

Arkitekturen

Arkitekt: 1920 enligt fastighetsutdraget

Tilltalsnamnet Gustavsborg har sitt ursprung från tidigare ägare och träpatron Gustav Sjögren (1854-1921). Villan uppfördes på senare 1800-talet och står högt på en kulle med stenmur som löper längs Gäverängevägen. Ovanpå stenmuren finns en bevarad vägskylt från Gustav den III's tid. Ursprungsvillan var vitputsad och under 1900-talet tilläggsisolerades fasaden och kläddes i trä. I samma veva inreddes även den gamla torpargrunden till källare inkluderande vinkällare och pannrum. Farstutrappan och balkongen ramas in av karaktäristiska pelare som ger villan ett säreget uttryck. Idag består huset av två plan med tillhörande källare och vind. De bärande väggarna består av timmer och innertaket samt ytterväggar, med undantag av övre hallen, är klädda i lera enligt äldre tradition. Nuvarande ägare fann tidigare en bred originalpanel i tak och väggar i samband med återställande av övre hall. De kontaktade då en lokal hantverkare för att tillverka kopior för att klä denna. Eftersom byggherren och tidigare ägare var träpatron omfattas villans konstruktion av fint virke och enligt en intervju (1980) med Jan-Erik Sjögren, sonson till träpatron, ska det finnas flera tak- och väggmålningar dolda bakom färg och tapet. Villans fönster har grönmålade fönsterbågar och omges av vita foder. Sadeltaket pryds av tegelpannor och knutarna har försetts med nya vindskivor. Dekorativa taklister sträcker sig längs med husets långsidor och avslutas i tjusiga hörnkedjor som smiter åt gaveln och framhäver sadeltakets höjd. Huset har utsikt i alla väderstreck och är omgivet av en grönskande tomt.

Vinkällare

Huset

Fastighetskarta

OMRÅDET

Ockelbo inkluderar både en centralort och landsbygd med omkring 3500 invånare. I kommunen finns fem förskolor och tre skolor. Ifrån den lilla gården har ni gångavstånd till skola, förskola, butiker, matställen, apotek, badhus och service. Här finns också härliga friluftsområden och tågstation med goda kommunikationer. I centrum finns en ICA-butik samt många matställen såsom Sjöbackens servering, Baren, Sveas Café och Mackgrillen. Ett besök på Wij-trädgårdar kan ge dig inspiration och kunskap för din trädgård. Här arrangeras också konserter och utställningar, ibland i den gamla smedjan som fortfarande används idag. Det finns gott om avgiftsfria parkeringar i centrum nära affärer och kommunal service. Det går flera dagliga X-trafik tåg till Gävle och Bollnäs-Ljusdal för arbetspendling och studier, även bussar till och från Sandviken. Gäverängevägen 25 är belägen med gångavstånd till tåg och bussar med frekventa avgångar. Att resa mellan Stockholm och Ockelbo tar ca 2 timmar och 20 minuter för såväl tågresande som bilburen resenär. Gratis bussförbindelse med Kuxabussen går flera gånger per vecka inom kommunen från Jädraås, Åmot och Lingbo in till Ockelbo centrum och tillbaka. Ockelbo Marknad är en av Sveriges största sommarmarknad som drar till sig uppemot 100 000 besökare varje år och arrangeras första helgen efter midsommar. Det bjuds även på vintermarknad första helgen i mars. Du kan även besöka Ockelbos inomhusbad, och i Jädraås kan du ta en tur på den smalspåriga järnvägen, dragna av ånglok. Kommunen bjuder på ett rikt sport- och naturliv med attraktiva anläggningar - ridhus, hockeyhall, cross-bana, brukshundsklubb, bågskytte, längdskidor, basket, paddel och fotboll. Här finns även goda fiskemöjligheter i ett stort antal fiskevatten. Även trevliga vandringsleder finns runt hörnet så som t.ex. Gästrikeleden som passerar Ockelbo i vacker och skön natur. På sommartid finns goda möjligheter till båt, kajak och paddling. Ett upplyst spår finns i Ulvsta 10 min bort. Vintertid kan du med ett årskort hos Kungsberget åka utför varje dag, och flera spår för långfärd hålls öppna i Ockelbo så som Åbyggeby, Åmot och Lingbo och på isen på Bysjön. Ockelbo erbjuder till och med en Älgpark med hundträning. Man kan också prova på bågskytte, skidskytte och MTB cykel. Gamla järnvägsspåret Ockelbo-Hamrånge används vintertid som skoterled.