Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Finnboda varvsväg 12A
  [Område] => Nacka - Finnboda
  [Våning] => 2 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 52,5 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 2 961 kr/mån Inkl; värme och v/a (kallvatten). En obligatorisk avgift om 193 kr / månad tillkommer för bredband.
  [Andelstal] => 1,85776 %
  [Andel av årsavgift] => 1,72805 %
  [Lägenhetsnummer] => 99-2531-1-33-5/1213
  [Pris] => 
)

Finnboda varvsväg 12A

ETAGELÄGENHET MED 5 M TAKHÖJD OCH UTEPLATS

FOTO: SYLWAN STYLING: TUNEMAR

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Finnboda varvsväg 12A
Område
Nacka - Finnboda
Våning
2 av 3, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
52,5 kvm
Avgift
2 961 kr/mån Inkl; värme och v/a (kallvatten). En obligatorisk avgift om 193 kr / månad tillkommer för bredband.
Andelstal
1,85776 %
Andel av årsavgift
1,72805 %
Lägenhetsnummer
99-2531-1-33-5/1213

Driftskostnader

Drift räknat på
1 person
Kommentar
BRF har individuell mätning och debitering av IMD el, IMD varmvatten. Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB.

planskiss

Industriarkitektur

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Olle Enkvist 1940

Svetshallen på Finnboda varv stod färdig 1943. Den ritades av AB ASA. 1947 tillkom den norra delen av verkstadsbyggnaden efter ritningar av Å Sandberg. Byggnaderna utgjorde tillsammans ett modernt komplex med stora fönsterytor ut mot vattnet. Ombyggnaden till bostäder startade 2013 och utfördes av Nyréns arkitektkontor. Innanför de gamla industrifasaderna möts man nu av en inbjudande entrégård och ett modernt intryck. Huskropparna mot gården är klädda med skivor av varmförzinkad plåt och högtryckslaminat som ger en industriell känsla. Här finns idag 40 moderna lägenheter, många i etage och med egen uteplats. I HSB Brf Finnboda Dockland råder en trevlig gemenskap. De boende har ett gemensamt hobbyrum med pingisbord, kök och soffa, en grovtvättstuga och cykelrum. Gårdsmiljön har försetts med avskiljande växtkärl för att få in mer grönska i området.

FÖRENINGEN

HSB Brf Finnboda Docklands

Föreningen

HSB Brf Finnboda Dockland (org. 769622-0941) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Sicklaön 37:74 år 2015. Föreningen består av ett flerbostadshus med 40 lägenheter med bostadsrätt samt 20 p-platser i garage. Marken innehas med äganderätt.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Renovering

2022 OVK genomförs under året. Föreningens fastighet blev färdigställd 2015, det finns inga planerade renoveringar.

Genomförda renoveringar

2021 nytt passersystem har installerats, filterbyte i samtliga lägenheter, renovering av hiss, 2020 laddstolpar för elbilar har installerats i garaget.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår till ca 19 MSEK vilket ger 8 920 kr i lån /kvm boyta. Föreningen har ett bra kassaflöde och amorterar regelbundet. Avgiften har legat still sedan fastigheten färdigställdes 2015 och det finns inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får endast ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvarsförsäkring. Medlem tecknar separat hemförsäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning sker på entreprenad.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

Gemensamma utrymmen

Föreningens innergård nominerades till designpris 2015, förutom denna finns även en föreningslokal, rymligt barnvagnsförråd, cykelförråd och hobbyrum med pingisbord. En gemensam tvättstuga finns också i källaren.

Parkering

Föreningen ingår i gemensamhetsanläggningen Nacka Sicklaön GA 112 innehållande garage beläget i Brf Finnboda Hamnplan. I denna GA ingår, förutom Brf Finnboda Dockland, Brf Finnboda Pirar och Brf Finnboda Hamnplan. Garageplats kostar 1 299 kr/ månad, boendeparkering på gatan kostar 700 kr/ månad. Allt som rör parkering sköts via Corepark. F n finns det flera lediga platser (kontrollerat 19 juni 2022).

Bredband

Föreningen har avtal med Tele2 (Comhem). Ett obligatoriskt tillägg om 193 kr / månad tillkommer.

Medlemskap

För att beviljas medlemskap i föreningen krävs ett individuellt medlemskap i HSB. Läs mer om medlemskapet på www.hsb.se. Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i juni 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Finnboda varv grundades 1878. Läget invid Saltsjön var perfekt, här kunde stora båtar byggas utan att riskera att fastna i Slussen. Varvet blev snabbt en av Sveriges största. Verksamheten pågick till i början av 1990-talet. Platsen blev sedan känd genom raveklubben Docklands som intog den gamla svetshallen med sin verksamhet. Därefter förvärvade HSB området och steg för steg byggdes det om till bostadsområde. Här bor du härligt sjönära i ett modernt område med flera matställen, gym och matbutik inom någon minuts gångavstånd. Här ligger också Fogias konceptbutik med ett trevligt café. Det är dessutom nära till både Sickla köpcentrum och Nacka Forum med butiker, mataffärer, systembolag, bio och restauranger. Längs vattnet finns fina promenadvägar. Bussen tar dig till Slussen på några minuter, och du har även den stora förmånen att kunna båtpendla in till city på cirka tjugo minuter.