Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Forssjö Bruksgården 2A
  [Område] => Södermanlands län
  [Våning] => 1 av 1, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 96 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 7 711 kr/mån Inklusive Värme, vatten, balkongavgift och parkering. [Andelstal] => 5,29 % [Andel av årsavgift] => 5,29 % [Lägenhetsnummer] => 2A/C1004 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 1 068 461 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Till lägenheten så hör ett förråd om ca 6 kvadrat. Utöver det finns även ett matförråd. [Pris] => 1 995 000 kr Utgångspris )

Forssjö Bruksgården 2A

SJÖNÄRA GAVELTREA I LANTLIG MILJÖ MED EGEN ENTRÉ, BALKONG, CARPORT & ODLINGSLOTT

TEXT: REMNES STYLIST: YNGFALK FOTO: ÖSTLING

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Emma Ekvall
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Forssjö Bruksgården 2A
Område
Södermanlands län
Våning
1 av 1, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
96 kvm
Förvaltarens information
Avgift
7 711 kr/mån Inklusive Värme, vatten, balkongavgift och parkering.
Andelstal
5,29 %
Andel av årsavgift
5,29 %
Lägenhetsnummer
2A/C1004
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
1 068 461 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Till lägenheten så hör ett förråd om ca 6 kvadrat. Utöver det finns även ett matförråd.
Pris
1 995 000 kr Utgångspris

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
5 500 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bruksholmen Bistro
Livs, 24food
Sjön
Spökbacken, alpin skidåkning och cykling
Härliga möjligheter till långa promenader

Arkitekturen

Arkitekt: 1786 ombyggt 2018

Lägenheten har en trevlig rumsdisposition med ljusa siktlinjer och inbjudande sociala ytor, samt utsikt i tre väderstreck. Köket är en given samlingsplats för middagar och fest, och balkongen och farstutrappan fungerar som mysiga utemiljöer för fika och morgonkaffet. Tack vare de nyrenoverade rummen skapas ett tidlöst och vackert hem med hög maskinell standard. Kulturglas i fönstren och vitoljade och vaxade furugolv skänker en alldeles särskild charm. Sekelskiftesgrå stuckaturer, bröstpaneler och golvsocklar ramar in, tillsammans med detaljer i Carrarramarmor. Känslan av att ha ett eget boende är slående, men med fördelarna av att tillhöra en BRF. I den vackra trädgården finns flera gemensamma sittgrupper och en gemensam grillplats. Huset ligger precis intill Forssjösjön med tillgång till en fin badbrygga och egen roddbåt. BRF Bruksgården 1 består av 23 bostadsrättslägenheter. Varje lägenhet har egen carport och tillhörande kallförråd samt egen odlingslott. Till 16 av lägenheterna finns även egna "matkällarutrymmen", som kan användas som vinkällare eller annan lagring.

FÖRENINGEN

BRF Bruksgården 1

Föreningen BRF Bruksgården 1

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen betalar tomträttsgäld avseende fastigheten Katrineholms Eriksberg 14:11. Föreningen består av 23 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades år 2017.

Mark

Föreningen betalade 2022 en tomträttsavgäld på 3268 kr.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av JUPH Förvaltning AB.

Parkering

I direkt anslutning till fastigheten finns en stor boendeparkering med två laddplatser för el-bil samt 4 gästparkeringar. Till varje lägenhet så hör även en carport med motorvärmare samt förråd.

Ekonomi

Skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2022 till 23 701 500kr , vilket ger cirka 13065 kr/kvm i belåningsgrad.

Avgifter:

Köparen vid varje överlätelse en expeditionsavgift pa 2,5% av prisbasbeloppet (2023=1 313 kronor). Pantsättningsavgift debiteras med 1% av prisbasbeloppet (2023=525 kronor) vid varje pantsattning.

Gemensamma utrymmen:

Stora grönområden. Grillplats med utemöbler. Föreningen har egen båt med båtplats. Till varje lgh hör en egen kolonilott.

Andrahandsuthyrning:

Styrelsens policy för andrahandsupplätelser är att följa Hyresnämndens praxis. Tillstand fran styrelsen krävs för andrahandsupplätelse.

Bredband och tv

Tv och bredband via fiber tecknas separat hos Alliente.

Ägande

Juridiska personer accepteras ej. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel 10 %.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2021/22. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Katrineholm som stad växte fram i och med att järnvägsnätet byggdes ut under 1860-talet. Västra stambanan stod klar 1862 och Södra stambanan 1866 och längs med dessa tågsträckor blev Katrineholm en livlig knutpunkt. Katrineholm fick stadsprivilegier 1917 och firade alltså 100 år förra året. Namnet Katrineholm härstammar från gården Cathrineholm som ligger söder om staden, vid sjön Näsnaren. I staden finns hela 30 parker och utflyktsmålen i grannskapet är många. 2,5 mil utanför Katrineholm ligger Julita gård som är Sveriges lantbruksmuseum och lyder under Nordiska museet. Ett av landets största gods Ericsbergs slott, sydost om staden, är ett annat populärt besöksmål, likaså Dufweholms herrgård med spa och hotell. I centrala Katrineholm ligger anrika Sultans konditori som grundades redan 1896. Från Bruksgården trafikerar linjebussar in till Katrineholm, och för den bilburne tar det endast 10 minuter till Katrineholms citykärna. Läget vid järnvägen är såklart gynnsamt för pendling. Härifrån tar det ca en timme till Stockholm med tåg, 25 minuter till Norrköping och 45 minuter till Eskilstuna.