Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Skridskovägen 9 C
  [Område] => Västertorp
  [Våning] => 0 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 70 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 539 kr/mån inkl. värme och v/a. Obligatorisk avgift om 129 kr/mån för bredband och kabel-TV tillkommer. [Andelstal] => 1,28 % [Andel av årsavgift] => 1,28 % [Lägenhetsnummer] => 1001/1001 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 874 019 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekt nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Till lägenheten disponeras ett källarförråd. [Pris] => 4 495 000 kr )

Skridskovägen 9 C

KARAKTÄRSFULL LÄGENHET MED HÖGT I TAK, FANTASTISKT LJUSINSLÄPP OCH EGEN UTEPLATS

STYLING: RYDMAN TEXT: LUNDGREN

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skridskovägen 9 C
Område
Västertorp
Våning
0 av 4, hiss finns
Rum
2 rum
Area
70 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 539 kr/mån inkl. värme och v/a. Obligatorisk avgift om 129 kr/mån för bredband och kabel-TV tillkommer.
Andelstal
1,28 %
Andel av årsavgift
1,28 %
Lägenhetsnummer
1001/1001
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
874 019 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekt nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Till lägenheten disponeras ett källarförråd.
Pris
4 495 000 kr

Driftskostnader

El
7 120 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
10 120 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Parkleken Lugnet
Söderbergs Bageri
Slow Hands Café
Sushi Ureshii
Bageri Bakstugan

Arkitekturen

Arkitekt: 1950 Curt Laudon

Västertorps läroverk uppfördes på 1950-talet enligt ritningar av Curt Laudon, en välrenommerad arkitekt med många skolbyggnader såväl i Stockholm som runt om i landet på sin verklista. Det är en tidstypisk byggnad som bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende, och vid ombyggnaden till bostadshus tog man vara på ursprungliga detaljer såsom trapphus, marmorgolv och stora glaspartier. Ombyggnationen utfördes mellan 2007 och 2009 av Oscar Properties tillsammans med WAK Arkitekter.

FÖRENINGEN

Brf Skridskoprinsessan

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen köpte fastigheten 2008 och Oscar Properties omvandlade den gamla skolan till bostäder som stod färdiga 2009. Föreningen är en äkta sådan och består av 62 lägenheter upplåtna med bostadsrätt om totalt 5691kvm boyta. Huset ritades som en skola av Laudon år 1957.

År föreningen övertog fastigheter

Bostadsrättsföreningen Skridskoprinsessan förvärvade fastigheten år 2009.

Mark

Föreningen innehar marken med äganderätt och påverkas ej av tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ViRedo.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägg ingår för medlemmarna. Se föreningens hemsida för mer information.

Garage och parkering

Föreningen har 40 parkeringsplatser runt huset. De vanliga parkeringsplatserna kostar 450 kr/mån. 10 platser har elbilsladdning och de kostar 700 kr/mån (exklusive el).

Renovering

Huset byggdes år 1956 som gymnasieskola och har sedan dess haft ett antal olika användningsområden - år 2008-2009 totalrenoverades huset och gjordes om till bostäder. 2013 reparerades hissen, en ny entré byggdes, tvättstugan kompletterades med en grovtvättmaskin och stammarna spolades. 2014 målades taket. 2016 underhållsmålades föreningens fönster samt renovering/byte av karmar vid behov. Hissen renoverades i C-porten och OVK-besiktning genomfördes. 2017 utfördes en stamspolning. 2019/20 installerades bergvärme och hissarna renoverades. Det installerades även 10 laddstolpar för bilar. Taket renoverat 2021/2022.

Ekonomi

Föreningen är relativt ny och har amorterat löpande sedan den bildades. Föreningen har långfristiga skulder på 66 445 000kr vilket ger en belåning på ca 12,297kr/kvm. De har dessutom ca 4,1 mkr i kassa & bank. Föreningen har dessutom fått ned uppvärmningskostnaderna genom att installera bergvärme.

Avgifter

Avgiften betalas kvartalsvis och innefattar värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 129 kr/mån för bredband (1000/1000 mbit/s) och Telia Play (linjär tv samt playtjänster i tv-boxen) tillkommer avgiften. Under året har en avgiftshöjning med 2% gjorts. Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbelopp (1 207 kr) och pantsättningsavgift med 1% av prisbasbelopp av låntagaren (483 kr).

Gemensamma utrymmen

Utanför huset finns det ett skogsparti med uteplats och tillhörande lekplats. Platsen används som föreningens mötesplats. Innergården har renoverats under 2020 med en ny pergola, sittplatser och planteringar. Ett hobbyrum finns i föreningen. Föreningen har även ett stort antal parkeringsplatser samt en tvättstuga i port 9E. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, ett torkskåp, och en torktumlare. Cykelrum finns i källaren i trapphus D.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning för 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. http://www.skridskoprinsessan.se/.

OMRÅDET

”Förorternas Östermalm” – ja så har Västertorp kallats. Stadsdelen började byggas på 1950-talet och här satsades det stort på den konstnärliga utsmyckningen. Känslan idag är kanske mer en trivsam småstad med ett mysigt centrum och en välplanerad miljö med välgestaltade hus och grönskande parker. Ett riktigt bra boende erbjuds med det mesta – tunnelbana, skolor, förskolor, restauranger, kaféer, mataffärer, apotek med mera – inom ett stenkast från lägenheten. Inte minst barnfamiljerna trivs förträffligt och intill den stora Västertorpsparken hittar man parkleken Lugnet med bland annat plaskdamm. Dessutom ligger lägenheten granne med Västertorpshallen med bassänger, gym och många fritidsaktiviteter för barn. Det är även nära till Hägerstensåsen, Telefonplan och Aspudden med fantastiska kafé- och restaurangutbud, liksom till Vinterviken och Örnberget med natur och trevliga badplatser. Med tunnelbana tar man sig snabbt in till Söder, och om man hellre vill cykla finns flera välskyltade cykelvägar.