Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Terrängvägen 67
  [Område] => Hägerstensåsen
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 55 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 221 kr/mån inkl. värme och vatten. [Andelstal] => 1,4515 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 61/1101 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 2 877 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett källarförråd. [Pris] => 2 995 000 kr Utgångspris )

Terrängvägen 67

BELÄGEN MITT I GRÖNSKAN - FUNKISTVÅA MED BALKONG OCH FÖNSTER I TVÅ VÄDERSTRECK

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: LUNDGREN

BUDGIVNING

Högsta bud: 2 950 000 kr

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Terrängvägen 67
Område
Hägerstensåsen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
55 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 221 kr/mån inkl. värme och vatten.
Andelstal
1,4515 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
61/1101
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
2 877 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett källarförråd.
Pris
2 995 000 kr Utgångspris

Driftskostnader

El
2 040 kr/år
Försäkring
1 032 kr/år
Total driftskostnad
3 072 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: LINDBERG & YPYÄ 1949-1952

Stockholm stad förvärvade 1935 södra delen av dagens Västertorp medan den norra ägdes av företaget Olsson & Rosenlund. 1945 tillträdde arkitekten Sven Markelius som stadsplanedirektör, och inspirerad av förebilder i England lät han utarbeta en schemaplan för hur förortssamhällen runt Stockholm skulle planeras och byggas i grannskapsenheter kring lokala centrum. I enlighet med detta presenterades en plan för Västertorp 1947. Husen på Terrängvägen byggdes mellan 1949 och 1952 enligt ritningar av arkitekterna Martta Ypyä och Nils Lindberg. Ypyä var en av få kvinnliga arkitekter verksamma i Sverige vid början av 1950-talet. Husen uppfördes av byggmästaren Allan Mörlin å Familjebostäders räkning. Fastigheten Skidtränaren 1, där lägenheten ligger, består av fyra ljusputsade hus med detaljer i tegel och portar i teak. Det ingår i ett större enhetligt område med likartade välgestaltade och tidstypiska lamellhus. Markplaneringen är genomtänkt och medger ett omsorgsfullt utnyttjande av terrängen och olika naturinslag.

FÖRENINGEN

Brf Skidtränaren 1

Föreningen

Brf Skidtränaren 1 (org. 769624-0253) är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av fyra flerbostadshus belägna på Terrängvägen 47-69, och omfattar 63 lägenheter med bostadsrätt, 10 lägenheter med hyresrätt, 18 parkeringsplatser samt 10 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt. Husen uppfördes mellan åren 1949-1952 och ritades av arkitektduon Lindberg och Ypyä.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på 1 603 kr per kvm boarea, beräknat på den totala låneskulden som uppgår till ca 7 mkr, i kassa och bank finns det ca 6,8 mkr. De 10 hyresrätter som finns kvar får även ses som dolt kapital och framtida försäljningar av dessa kommer tillföra tillskott i föreningens kassa.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko AB och den tekniska förvaltningen sköts av FT Drift AB.

Parkering

Föreningen har 18 parkeringsplatser, kösystem tillämpas. Kostnaden är 500kr/månad. Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör avseende fiberdraget bredband är Stockholms Stadsnät och kabel-tv via Tele2.

Ägarskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, däremot accepteras delat ägande.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 433 kr samt en pantsättningsavgift på 573 kr per pant som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har lummiga gårdar mellan husen med utemöbler. Tvättstuga finns i markplan på Terrängvägen 63 utrustad med 2 maskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum med värmefläkt. Ytterligare en tvättstuga finns på Terrängvägen 47-49 med 2 maskiner, torktumlare och torkrum med värmefläkt. I anslutning finns en tvättmaskin för ”grovtvätt” i ett separat rum. Inne i varje hus finns även cykelförråd och plats att parkera barnvagnar.

Renoveringar i urval

2022 ventilationskontroll samt rensning av ventilationskanaler, 2019 fönsterrenovering, 2018 radonmätning, byte av takluckor, nya trädgårdsmöbler, 2016 stamspolning, 2012 gårdsrenovering, 2002 stambyte

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Hemsida

www.skidtranaren1.bostadsratterna.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lägenheten har ett lugnt och avskilt läge i Hägerstensåsen, en mysig stadsdel med många grönskande parker. Runt om i parkerna finns skulpturer som gör Västertorp till Stockholms största utomhusutställning. Initiativtagare till detta var Fritz H. Eriksson, direktör för byggnadsbolaget Olsson & Rosenlund som uppförde bebyggelsen i stadsdelens norra del. Ett riktigt bra boende erbjuds, och runt hörnet ligger ett mysigt utomhuscentrum med bland annat restauranger, konditori, mataffär och tunnelbanestation. Det är även nära till Hägerstensåsen, Telefonplan och Aspudden med bra kafé- och restaurangutbud liksom till Vinterviken och Örnberget med natur och trevliga badplatser. Med tunnelbana tar man sig snabbt in till Söder, och om man hellre vill cykla finns flera välskyltade cykelvägar.