Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
  [Adress] => Grinda Skogshall 1
  [Område] => Gnesta
  [Våning] => 
  [Rum] => 6 rum
  [Area] => 164 kvm
enl. säljarens information,
71 kvm boarea + 25 kvm biarea enl. fastighetsregister. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 3 281 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => )

Grinda Skogshall 1

VILLA-SKOGSHALL: LANTDRÖMMEN MED RUM I FIL, KAKELUGNAR OCH PRUNKANDE FRUKTTRÄDGÅRD

FOTO: OZOLAPA STYLING: GEREHOLT

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Grinda Skogshall 1
Område
Gnesta
Rum
6 rum
Area
164 kvm
enl. säljarens information,
71 kvm boarea + 25 kvm biarea enl. fastighetsregister.
Tomtareal
3 281 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1884
Uppvärmning
Luft/luftvärmepump (2023), braskamin, direktverkande el med elradiatorer
Energideklaration
Beställd 2024-05-30
Energiklass
D
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade bågar
Tak
Betongpannor (2017)
Grundläggning
Krypgrund
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Enskilt vatten året om - Borrad brunn. Enskilt avlopp - Två kammarbrunn och septitank 3 kubik.
Utförda renoveringar/underhåll
Det senaste året så har huset moderniserats med ny el, luftvärmepump, vattenfilter och -ledningar, vitvaror, ytskikt och fiber. Nytt tak från 2017.
Fastighetsbet
Ek 1:5 & Ek 1:6

Allmänt om fastigheten

El
9 528 kr/år
VA
5 107 kr/år
Renhållning
2 533 kr/år
Väg, samf
2 380 kr/år
Sotning
2 081 kr/år
Försäkring
4 845 kr/år
Försäkringsbolag
Trygg Hansa
Total driftskostnad
26 474 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9 525 kr
Drift räknat på
2 personer
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
1 302 000 kr - Småhusbyggnad 707 000 kr, Småhusmark 595 000 kr
Summa pantbrev
943 000 kr
Tomtareal
3 281 kvm
Tomttyp
Natur- och trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
4000 kvm enl. taxering.
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om - Borrad brunn. Enskilt avlopp - Två kammarbrunn och septitank 3 kubik.
Rättigheter
Gemensamhetsanläggning: Gnesta Grinda GA:5 ändamål: Vägar Förmån: Officialservitut Avloppsledning, 04-FRU-669.1

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Fastighetskarta
Stenersborgs Choklad i Björnlunda
Världens godaste glass med nya smaker varje dag
Långsjöbadet
Mysig liten badplats
Östergården på Ek
Gårdshandel med egenodlade grönsaker, ägg med mera 500 m från huset
Sörmlandsleden
Både för kortare dagsturer och längre vandring
Södertuna Slott
Historisk plats där ni bland annat kan njuta av Afternoon tea i vackra engelska slottsparken, utsikten över Frösjön eller framför de vackra kakelugnarna i slottets salonger.

Arkitekturen

Arkitekt: Carl Andersson 1884

Gnesta är en liten kommun belägen i Södermanlands län, med en rik historia som sträcker sig tillbaka flera hundra år. Här är en översikt med fokus på befolkningen, deras aktiviteter, arkitekturen och hur samhället har utvecklats under de senaste 200 åren.

Befolkning och Ekonomi

Under 1800-talet var Gnesta ett lantligt område med jordbruk som huvudsaklig näring. Befolkningen bestod till stor del av bönder och jordbruksarbetare. Jordbruket spelade en central roll i den lokala ekonomin, med fokus på spannmålsodling och boskapsskötsel. I slutet av 1800-talet förändrades detta något då järnvägen kom till Gnesta, vilket skapade nya ekonomiska möjligheter och en befolkningsökning. Järnvägen bidrog till att Gnesta blev en knutpunkt för handel och transport.

Arkitektur och Bebyggelse

Arkitekturen i Gnesta har utvecklats mycket under de senaste 200 åren. Under 1800-talet var bebyggelsen dominerad av traditionella svenska trähus, ofta rödfärgade med vita knutar. Järnvägsstationen, som byggdes på 1860-talet, är ett betydande exempel på tidig järnvägsarkitektur och har spelat en central roll i ortens utveckling.

Under 1900-talet, särskilt efter andra världskriget, började Gnesta expandera med modernare byggnader. Nya bostadsområden uppfördes för att möta den ökande befolkningen, och flerfamiljshus och villor blev vanliga inslag i stadsbilden. Samtidigt bevarades många av de äldre trähusen, vilket ger Gnesta en charmig blandning av gammalt och nytt.

Samhällsutveckling

Under 1900-talet skedde flera viktiga förändringar i Gnesta. Industrialiseringen hade en viss påverkan, men Gnesta förblev huvudsakligen en service- och bostadsort. På 1960- och 70-talen expanderade Gnesta ytterligare som ett resultat av urbaniseringen och ökningen av pendlare till Stockholm. Detta ledde till en förändring i befolkningens sammansättning, med fler invånare som arbetade i staden men bodde i Gnesta.

De senaste decennierna har Gnesta fortsatt att utvecklas som en attraktiv bostadsort med goda pendlingsmöjligheter till Stockholm. Kommunen har satsat på att förbättra infrastruktur, skolor och andra samhällstjänster för att möta invånarnas behov. Denna satsning har bidragit till en fortsatt befolkningstillväxt och en diversifiering av den lokala ekonomin.

Nutid

Idag är Gnesta en livlig liten kommun med en blandning av lantlig charm och moderna bekvämligheter. Samhället har en aktiv kulturell scen och många fritidsaktiviteter, inklusive ett rikt föreningsliv och naturnära upplevelser. Gnestas strategiska läge och charmiga miljö fortsätter att göra det till ett attraktivt val för nya invånare och företag.

Sammanfattningsvis har Gnesta genomgått en betydande utveckling under de senaste 200 åren, från en lantlig jordbruksort till en modern och välmående bostadsort med en stark känsla av gemenskap och historisk bevarandekänsla.

trädgård

Den stora trädgården har högt läge och sol från morgon till kväll. Idag består tomten av både trädgårds- och naturtomt. Här blommar syren, schersmin, rosor, gullregn, äppel-, päron och körsbärsblom, vildkaprifol, hägg och pion. Är man inte trädgårdsintresserad så räcker det i princip att klippa gräset, men för den intresserade så är möjligheterna oändliga. Här finns plats för odling på lite större skala, och jordkällare finns för förvaring. Idag finns i ena änden av trädgården en äldre förrådsbyggnad med två carports och plats för trädgårdsredskap, verktyg, ved och liknande. Husets rymliga altan har sol under både dagen och kvällen, och framför entrén finns en en nylagd grusplan. Nästan hela trädgården är inramad av en gammal stenmur, med grindstolpar av sten. I trädgården finns även en syrenberså och en liten stenbänk från 1800-talet.