Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bäckaskiftsvägen 62
  [Område] => Stureby
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 42 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 683 kr/mån inklusive värme, vatten, kabel-tvs grundutbud och bredband. [Andelstal] => 0,5568 % [Andel av årsavgift] => 0,72 % [Lägenhetsnummer] => 569/1101 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 228 459 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Säljaren disponerar ett källarförråd om ca 10 kvm enligt säljarens uppgifter. )

Bäckaskiftsvägen 62

MYSIG FUNKISETTA MED ORIGINALKÖK OCH BALKONG I SYDVÄST

TEXT: BECK-REMNES FOTO: JAHNSON STYLING: LINGSELL

BUDGIVNING

Budgivning pågår!

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bäckaskiftsvägen 62
Område
Stureby
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
1 rum
Area
42 kvm
Föreningens information
Avgift
2 683 kr/mån inklusive värme, vatten, kabel-tvs grundutbud och bredband.
Andelstal
0,5568 %
Andel av årsavgift
0,72 %
Lägenhetsnummer
569/1101
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
228 459 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Säljaren disponerar ett källarförråd om ca 10 kvm enligt säljarens uppgifter.

Driftskostnader

El
1 500 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
3 500 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Majroskogen
Secondhand och garnaffär i Bandhagen C
Stor hundrastgård i närheten
ICA BEA
Föreningens gym

Arkitekturen

Arkitekt: O. Zetterberg och G. Berglund 1950

Fastigheten Virkesstapeln och tillika Brf Sturebo består av sju smalhus om tre våningar, till större delen grupperade runt en lummig gårdsmiljö. Husen ritades av Olle Zetterberg och Gustaf Berglund och uppfördes för Familjebostäders räkning mellan 1950 och 1953. De är bra förebilder för den tidens arkitektur med spritputsade fasader med inslag av tegel. Utseendet är i stort sett bevarat sedan byggåren, även om vissa förändringar skett. Husen är grönklassade i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Sturebo

Antal lägenheter och lokaler

Brf Sturebo (org. nr 769622-9108) innehar fastigheten Virkesstapeln 1. Föreningens sju bostadshus är belägna i Stureby och byggdes 1950/53. Föreningen upplåter 140 st lägenheter varav 116 st är bostadsrätter och 24 st är hyresrätter.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen registrerades 2011, troligen togs husen över kort därefter.

Mark

Föreningen innehar marken genom tomträtt. Avtalet med kommunen omförhandlades i januari 2021 och kommer gälla i 10 år. Den nya avgälden trappas in under fyra år och ligger sedan fast till och med 2030.

Renoveringar

I urval har följande skett. 1990 – tak. 2007/09 – stambyte i kök och badrum, elinstallationer i lägenheterna. 2010/11 – renovering av balkonger, fasader, fönster, entréportar byttes. 2014 – installation av ny undercentral. 2015/16 – dränering i anslutning till samtliga byggnader, stambyte i källare. 2017/18 – ommålning av trapphus, bygge av gym och bastu. 2019 – återställda utomhusmiljöer efter dränering. 2022- Byte av elstigare.

Kommande renoveringar:

Man följer en underhållsplan.

Ekonomi

Föreningens aktuella lån uppgår till ca 32 mkr vilket ger en skuldkvot på ca 5,000 kr/kvm boyta.

Avgifter

I dagsläget är det inte beslutat om avgiftsändringar.

Trappstädning

Trappstädning sköts av ett företag.

Tvättstuga

Tvättar gör man i en separat byggnad som ligger strax utanför gården mot tågspåret. I den byggnaden finns tre tvättstugor och en tvättstuga för grovtvätt.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en väldigt trevlig och sällskaplig gårdsmiljö som omsluts av huskropparna. På gården finns gemensamma ytor att sitta och grilla. Bord, bänkar, hängmatta, boulebana, odlingslotter och en lekplats pryder ytorna. Två äppelträd finns som blir fulla med frukt under sensommaren. Men om man ser sig omkring finner man även bärbuskar, jordgubbsland och blomsterplanteringar. I föreningen finns också bastu och relaxavdelning, gym, festlokal, snickeriverkstad, hobbyrum och flertalet cykelrum. Barnvagnsrum finns i huset.

Parkering

Föreningen har drygt 20 st p-platser utomhus samt 7 st garage. . Kösystem tillämpas.

Bredband och TV

Föreningen har tecknat ett avtal med Com Hem där alla hushåll har bredband 100/10 samt tv med cirka 17 digitala kanaler, vilket ingår i avgiften. Det finns även fibernät i föreningen, där flera olika leverantörer kan leverera internetanslutning och tjänster.

Kontroll

Ovanstående grundas på insamling av information från föreninngens årsredovisning 2023 samt hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen

OMRÅDET

Stureby började bebyggas i början av 1920-talet och bevarar än idag sin ursprungliga karaktär, med en trevlig mix av villor, flerfamiljshus och smalhus. Området är mycket mysigt och barnvänligt med många skolor, förskolor, idrottsanläggningar och naturområden inpå knuten. Från Bäckaskiftsvägen är det bara ett stenkast till välrenommerade Sturebyskolan, artrika Majroskogen och omtyckta Ica Bea, med ett sortiment utöver det vanliga. Det är också nära till Bandhagens parklek med djur, lekplats och korvgrillning, och urvalet av lekplatser i området är stort så den som har barn har alla möjligheter att variera sig. Tunnelbanestationen Stureby ligger bara fem minuter från porten, vilket gör resandet smidigt.