Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Auravägen 13
  [Område] => Djursholm
  [Våning] => 1 av 2, ej hiss
  [Rum] => 6 rum och kök
  [Area] => 157 + 22 kvm
Enligt uppmätning [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 7 049 kr/mån inkluderar värme, vatten och två parkeringsplatser [Andelstal] => 32,07 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => A/1001 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 871 244 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. [Förråd] => 22 kvm källarförråd med två fönster, kan användas som hobbyrum. [Pris] => 13 995 000 kr )

Auravägen 13

I Djursholms villastad - familjevåning med blomstrande trädgård

TEXT: MURÉN FOTO: BORGELIN SCENOGRAFI: LINGSELL

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Valerie Petrova
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Auravägen 13
Område
Djursholm
Våning
1 av 2, ej hiss
Rum
6 rum och kök
Area
157 + 22 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
7 049 kr/mån inkluderar värme, vatten och två parkeringsplatser
Andelstal
32,07 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
A/1001
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
871 244 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.
Förråd
22 kvm källarförråd med två fönster, kan användas som hobbyrum.
Pris
13 995 000 kr

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Försäkring
4 000 kr/år
Total driftskostnad
10 000 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Germaniavikens badplats
Brasserie Greta
Gateau Djursholm
Framnäsviken

Arkitekturen

Arkitekt: 1886 Okänd arkitekt

Djursholm anlades kring 1889–90 på initiativ av bankdirektör Henrik Palme som bildade Djursholms AB. Hit drogs Djursholmsbanan som en bibana till järnvägen Stockholm – Rimbo, och naturskönt och havsnära uppfördes här många vackra villor. Djursholm är en de första villastäder som växte upp utanför Stockholm, och vars bebyggelse ofta hämtades från sommarvillor i Stockholms omgivningar. Villorna är individuellt utformade. Djursholms AB erbjöd olika typvillor, men många valde att uttrycka sin individualitet med en arkitektritad villa, vilket formade den unika blandning av arkitektoniska stilar som vi ser idag, där många kända arkitekter var inblandade. Villan på Auravägen 13, Baldershage 30, var bland de tidigaste villorna som uppfördes. Fasaden moderniserades på 1930-talet och på 1980-talet delades villan upp i tre lägenheter. Brf Baldershage bildades 1990.

FÖRENINGEN

BRF Baldershage 30

Brf Baldershage 30 är en förening som sticker ut ur mängden på bästa möjliga sätt. Här bor du i hjärtat av Djursholm i en enastående villa anno 1886 med en underbart vacker trädgård. Fastigheten är uppdelad i tre separata lägenheter där alla har egna ingångar. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger sin mark.

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen är uppdelad i tre lägenheter (totalt 422 kvm) där varje bostad har varsitt källarförråd. Källarförråden är registrerade som lokaler men nyttjas inte på det sättet.

Lägenhet A (denna) är 157 kvm på våning 1 med 22 kvm förråd

Lägenhet B är 146 kvm fördelat på plan 2 och 3 med 14 kvm förråd

Lägenhet C är 119 kvm fördelat på plan 2 och 3 med 13 kvm förråd

Storlek

Lägenheten är 2023 uppmätt av föreningen till 157 kvm. Mätbevis finns. Källarförrådet innehas med äganderätt och står för lägenhetens biarea om 22 kvm.

Uppmätning

En mindre förändring i bostädernas andelstal kommer att ske framöver då föreningen just mätt upp lägenheterna och källarutrymmet i fastigheten som visat sig vara några kvm större. För närvarande är denna bostads ägarandel 32,07%. Föreningen planerar att uppdatera stadgar och andelstal inom kort.

Ekonomi

föreningens lån upphör för närvarande till 2 723 481 mkr med rörlig ränta. Detta ger en normal belåningsgrad om 6 453 kr/kvm. Avgiften höjdes i oktober 2022 med 10%. Styrelsen har med anledning av osäkerheten i ränte -och elprisutvecklingen valt att debitera medlemmarna med mindre extrainsättning vid behov tills dessa priser stabiliserats.

Årsavgift

I avgiften ingår värme och vatten samt två parkeringsplatser. El och försäkring debiteras separat.

Kabel-tv & bredband

Fiberdraget bredband levereras via Telia.

Parkering

Till lägenheten hör två parkeringsplatser på fastighetens tomt. Det finns även en gästparkering.

Gemensamma utrymmen

Förutom det magnifika trädgården finns här även i källarplan en stor och nyrenoverad tvättstuga, bastu med dusch och toalett. Lägenhetens tvättdagar är på fredagar och lördagar, och tisdagar finns till för spontantvätt för alla i huset. Det finns även en pool som i dagsläget ej är i bruk utan ska göras om till gym så småningom. Föreningen inväntar framtida nya köpare innan arbetet påbörjas för att välkomna idéer och önskemål. Det finns även cykelparkering.

Utförda renoveringar

2019 Ny tvättstuga, ny isolering av grund, nytt takplatta 2015-2016 Trädgårdsarkitekt anlitades för att rita om och plantera en ny trädgård 1930-talet Fasaden moderniserades 1980- talet Innertaket sänktes något för att ljudisolera när man delade upp villan i tre lägenheter.

Kommande underhåll:

Föreningen har inte tagit några beslut kring kommande renoveringar utan utvärderar fastigheten och dess behov av underhåll löpande.

Kontroll

Ovanstående information kommer från senaste årsredovisningen samt avstämning med ordförande Sverker i maj 2023. Uppgift som är av särskild vikt bör stämmas av direkt med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du med bästa sjönära läge i Djursholms villastad, nära bad, promenader längs vattnet, vacker natur och arkitektur. En promenad genom Djursholms villagator bjuder på en stor mångfald av byggnader från 1890-talet och framåt. Denna del av Auravägen är mycket lugn och glest trafikerad. Närliggande Djursholms torg är ett trevligt och mysigt alternativ på inköpsturen med bland annat matbutik, apotek, bibliotek, gym och flera trevliga butiker, restauranger och caféer.