Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Skebokvarnsvägen 265
  [Område] => Högdalen
  [Våning] => 8 av 10, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 60,5 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 779 kr/mån inkl. värme, v/a, basutbud kabel-tv. [Andelstal] => 0,2038 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 402/1801 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 128 027 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar två förråd, ett vindsförråd och ett matkällarförråd. )

Skebokvarnsvägen 265

FENOMENAL FEMTIOTALSTVÅA MED BALKONG PÅ VÅNING 8

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: CARLSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skebokvarnsvägen 265
Område
Högdalen
Våning
8 av 10, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
60,5 kvm
Föreningens information
Avgift
3 779 kr/mån inkl. värme, v/a, basutbud kabel-tv.
Andelstal
0,2038 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
402/1801
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
128 027 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar två förråd, ett vindsförråd och ett matkällarförråd.

Driftskostnader

El
2 280 kr/år
Försäkring
3 060 kr/år
Total driftskostnad
5 340 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Strehlenert & Marjatta Rankka 1954

Under femtiotalet tog byggnadsverksamheten fart på allvar efter kriget. Många av förorterna byggdes och nytt var att placera byggnadskropparna med öppna gårdar, för att det ska finnas mer grönska, liv och granngemenskap. Arkitekturen kännetecknas av rymligare bostäder med högre standard och fler rum, smalhusen blir allt bredare och punkthusen högre. HSB Brf Magelungen är en stor förening som består av elva låga smalhus och fyra höga punkthus, belägna på Skebokvarnsvägen och Önskehemsgatan. Husen ritades 1954, reviderades 1955 och stod färdiga för inflyttning 1956. Arkitekt var Marjatta Rankka som vid denna tid var anställd hos HSB:s arkitektkontor. Hon föddes i Finland och arbetade efter arkitektexamen bland annat med Alvar Aalto. Sedan var hon en av dem som lanserade Artek i Sverige och drev egen firma ihop med sin make Per Persson. Föreningen är mycket välunderhållen och har två anställda vaktmästare. För de boende finns en gästlägenhet, fyra tvättstugor, föreningslokal, cykelförråd och grovsoprum.

FÖRENINGEN

HSB:s Brf Magelungen i Stockholm

Föreningen

HSB Brf Magelungen i Stockholm (org. 702001-3798) är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 4 höghus och 11 låghus belägna på fastigheterna kv. Ledstången samt Skärmväggen 1 och 2, och omfattar 501 lägenheter med bostadsrätt, 40 lokaler, 39 garageplatser samt 119 parkeringsplatser. Marken innehas med tomträtt.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på 2 015 kr per kvm bostadsrättsarea.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts av två anställda fastighetsskötare.

Bredband, kabel-tv och elabonnemang

Föreningens leverantör avseende bredband och kabel-tv är via Tele2. Föreningen har ett gruppavtal för elen och därmed behöver hushållen inte själva bekosta abonnemanget. Elförbrukningen betalas dock individuellt.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, däremot accepteras delat ägande med en minsta ägarandel om 10 %.

Avgifter

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 388 kr som betalas av säljaren samt en pantsättningsavgift på 788 kr/pant som betalas av köparen. Denna förening förvaltas av HSB vilket innebär att du som ny medlem behöver betala en andelsavgift i HSB:s kooperation om 500 kronor per person (likaså minderåriga) för att bli godkänd medlem i föreningen. Därtill tillkommer även årlig HSB-avgift om 300 kronor per hushåll.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugor finns i portarna Skebokvarnsvägen 257, 273, 282 samt 296. Alla tvättstugor har två tvättmaskiner. Torktumlare och torkskåp finns. I tvättstugan vid port 273 finns även en grovtvättmaskin. På Skebokvarnsvägen 265 finns en samlingslokal för 50 personer, den kostar 300 kr/tillfälle. Det finns ett gästrum på nr 271, kostnad 300 kr/natt. Det finns grillplatser på alla gårdar och även en boulebana med utrustning. Vid varje gård finns cykelrum. Nycklar till barnvagnsrum kan utkvitteras. I porten till nr 294 finns barnvagnsrum och cykelrum. Vid port 298/300 finns ett gym.

Renoveringar i urval

2020 Asfaltering, nytt bokningssystem för bastu, målat resterande låghustak, 2019 målning av tre låghustak, gym, byte av entréparti (fastighetskontoret), målning av socklar på höghusen (4st), 2019-18 målning av samtliga entréer och trappuppgångar, 2018-2017 nya hissar i höghusen, 2016 byte av värmeväxlare, 2016 ny gästlägenhet, 2014 tilläggsisolering vindar i låghusen, 2013 nya garageportar, 2013-11 installation frånluftsvärmepumpar/aggregat i höghusen, 2008 tilläggsisolering, 2003-01 stambyte, renovering badrum, ny el.

Städning

Trappstädning sköts på entreprenad.

Hemsida

www.brfmagelungen.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och hemsida i Juli 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I femtiotalsförorten Högdalen hittar vi en härlig mix av klassiska trevåningslängor och höga punkthus. Här bor du med mysiga skogspartier och lummiga villaområden inpå knuten, liksom tunnelbanans gröna linje som tar dig in till stan på 20 minuter. Högdalens centrum bjuder på ett brett utbud av butiker och restauranger, samt bokhandel, bibliotek, apotek, kyrka, systembolag, kulturskola, simhall och idrottshall. Missa inte heller en av Europas största skateboardparker, som ligger strax intill centrum.