Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
  [Adress] => Ljungvägen 7
  [Område] => Stocksund
  [Våning] => 
  [Rum] => 9 rum
  [Area] => 230 + 60 kvm
taxeringsinformation [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 1 119 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => )

Ljungvägen 7

REPRESENTATIV OCH ELEGANT FAMILJEVILLA MED LUMMIG TRÄDGÅRD

FOTOGRAF: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Ljungvägen 7
Område
Stocksund
Rum
9 rum
Area
230 + 60 kvm
taxeringsinformation
Tomtareal
1 119 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
2 1/2 plan i souterräng
Byggnadsår
1950
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd 2019-07-08
Energiklass
F
Fasad
Grov slaggstensputs
Stomme
Betong
Fönster
2-glas
Bjälklag
Cement nedre botten samt trä
Tak
Tegel
Grundläggning
Torpargrund
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Utförda renoveringar/underhåll
Renoveringar: 1998 renoverades köket, duschrummet på nedre plan och yttertaket lades om. 2002 byggdes lekstugan. 2010 renoverades badrummet på översta planet och alla fönsterbleck byttes till kopparbleck. Trädgården lades om med hjälp av trädgårdsarkitekt. 2014 tillkom fyra takfönster och en ny garagedörr med karosseripanel i ek i exakt kopia av originalet och med kopparskoning nedtill sattes in (ytterligare karosseripanel finns i garaget). 2015 renoverades kök på nedre plan och en spaljé med kopparskoningar sattes upp mellan tomterna (med tillstånd av kommunen). 2019 renoverades skorstenen och trasiga takpannor har bytts.
Fastighetsbet
Tallen 16

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning
37 400 kr/år
VA
7 062 kr/år
Sotning
100 kr/år
Total driftskostnad
44 562 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Summan för uppvärmning inkluderar även hushållselen
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
10 216 000 kr - Småhusbyggnad 4 216 000 kr, Småhusmark 6 000 000 kr
Summa pantbrev
6 058 000 kr
Tomtareal
1 119 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt (friköpt)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Rättigheter
Avtalsservitut Ledning Last: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-50/437.1
Planbestämmelser
Tomtindelning (1946-10-08) Stadsplan (1945-02-02)

DOKUMENT & MEDIA

Arkitekturen

Arkitekt: Allan Werner 1950

Tallen 16 på Ljungvägen 7 är en stor villa i tre våningar; en inredd suterrängvåning, en mellanvåning och ett vindsplan. Huset ritades 1949 av arkitekt Allan Werner, kompletterades strax därefter på osignerade ritningar och 1951 ritade arkitekt Jon Höjer vindsplanets inredning. Byggnaden har en för tiden mycket tidstypisk exteriör och den är mycket välbevarad. Fasaden har en grov slaggstensputs i gråbeige kulör och fönsteromfattningar och listverk är vita. Huskroppen är något asymmetrisk tack vare en utbyggnad på den större rektangulära huvuddelen. Husets entré ligger i suterrängplanet och omges av gult och rött tegel. Till höger om entrén ligger ett garage.

OMRÅDET

Kuperade och charmiga Stocksund med lummiga gator och vackra villor bjuder på sjönära rekreation, småbåtshamnar och strandpromenader längs vattnet. Stocksundet fick sitt namn efter de stockar som förr i världen placerades ut i sundet för att hindra inkräktare från att ta sig fram. Under slutet av 1800-talet började området bebyggas på allvar och gick då under namnet Stocksunds villaparker. I början enklare villor, men med tiden allt elegantare och många i schweizerstil. Långängen, som är den del denna villa ligger i, bebyggdes i huvuddel efter andra världskriget. Här bor du nära Stocksunds centrum med bland annat bibliotek, restaurang, vårdcentral och matvarubutik. I omgivningarna finns också trevliga kvartersrestauranger som Hamnkrogen, Cedergrenska tornet och Bockholmen. Stocksundsskolan och Långängsskolan ligger båda i närheten liksom Stockhagens idrottsplats. Läget är sjönära och på 5-10 minuters promenad når du Täcka udden med klippbad, och 15-20 minuter bort ligger Svanholmsbadet som är en sandstrand. Kommunikationerna till stan är mycket bra, dels via E18 och dels via Roslagsbanan, som tar dig till Östra station på sju minuter. Från Danderyd tar tunnelbanefärden till Östermalmstorg tolv minuter. Från Stocksunds torg går buss direkt till Mörby Centrum och Danderyds sjukhus.