Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ynglingagatan 5
  [Område] => VASASTAN
  [Våning] => 2 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 69 kvm
Enligt uppmätning
Registrerad som 64kvm i föreningens register. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 952 kr/mån Inklusive värme, vatten, kabel-tv och bredband [Andelstal] => 5,11 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 00005/1201 )

Ynglingagatan 5

STOR OCH MYSIG 1920-TALSTVÅA, MÖJLIG TREA, MED BALKONG MOT GÅRD

TEXT: MURÉN FOTO: ONO SCENOGRAFI: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Valerie Petrova
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ynglingagatan 5
Område
VASASTAN
Våning
2 av 4, hiss finns
Rum
2 rum
Area
69 kvm
Enligt uppmätning
Registrerad som 64kvm i föreningens register.
Avgift
3 952 kr/mån Inklusive värme, vatten, kabel-tv och bredband
Andelstal
5,11 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
00005/1201

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Övrigt
3 000 kr/år
Total driftskostnad
9 000 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Övrigt gäller gas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Brunnsviken & Hagaparken
Cykla eller promenera bort några minuter och ta dig ett kvällsdopp efter jobbet eller gå en härlig promenad i lummig natur.
Le petit Cochon
En nyöppnad liten, trevlig restaurang med sydeuropeisk inspirerad mat, två minuter från porten. Perfekt för både lunch och middag!
Garba
Mysigt frukost- och lunchställe där de bakar alla sina egna bakverk, stans godaste hemgjorda croissant till gott kaffe. Även lyxig och trevlig middagsmeny!
Ica Vandadis Deli
Grymt utbud och så pass trevlig deli att det är fullt på uteserveringen på sommarhalvåret
MjukMjuk
Väldigt populärt mjukglasställe runt hörnet
Vinverket
Det perfekta lilla stället att ta ett gott glas vin och kanske några ostron innan middagen

Arkitekturen

Arkitekt: Thure Bergentz 1927

Huset på Ynglingagatan 5, Munin 37, uppfördes 1926–1927 efter ritningar av arkitekt Thure Bergentz. Bergentz (1892–1965) var arkitekt på Stockholms stads stadsplanekontor och har ritat både stadsplaner och många byggnader runt om i staden. Han ligger bakom flera hus i Gamla Enskede, men även till exempel privatvillor i Smedslätten och Medborgarhuset i Alvik. Munin 37 är ett bostadshus i fem våningar med butikslokaler i gatuplanet. Fastigheten är en av fem fastigheter i kvarteret Munin mot Ynglingagatan, som alla är uppförda under samma tidsperiod. Alla är grönklassade i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Bf Munin 37 UPA

Förening

BF Munin 37 UPA är den stabila föreningen belägen på adress Ynglingagatan 5 i Vasastan. Huset byggdes 1927-1929 och köptes av föreningen året därpå. Det är en äkta bostadsförening som dessutom äger sin mark.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler

Huset består av 1 366 kvm totalarea varav 1 174 kvm utgör lägenhetsyta och 192 kvm utgör lokalyta. Detta är fördelat på 22 lägenheter inklusive en vindsvåning med bostadsrätt och tre kommersiella lokaler upplåtna med hyresrätt.

Storlek

Lägenheten är 69 kvm enligt faktiskt uppmätning. Registrerad som 64kvm i föreningens lägenhetsförteckning.

Stadgar

Föreningen accepterar delat ägande och uthyrning i andra hand vid giltig anledning. Juridisk person godkänt ej. Inträdesavgiften till föreningen är 2000 kr och betalas i samband med första kvartalsavgift. Pantsättningsavgiften är 550 kr.

Årsavgift

Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (Ownit baspaket med 16 kanaler och 12 HD-kanaler) samt bredband (Ownit 100mbit). Det finns ingen beslutad avgiftsförändring.

Föreningens ekonomi

Föreningens har länge varit väldigt stabil och välskött. Efter ett omfattande renoveringsarbete som bland annat inkluderade ett stambyte av fastigheten år 2020 har föreningen ca 12 mkr i lån. Föreningen har upprättat en underhållsplan som sträcker sig fram till 2049 och budgeterar därefter.

Kabel-TV och bredband

Comhem / Ownit 500-1000 Mbit/S

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5kvm

Gemensamma utrymmen

I huset finns en bastu med dusch, ett hobbyrum och övernattningslägenhet. Det finns även en lokal som kommer att renoveras och eventuell sedan kunna hyras ut. Därutöver finns även en fin grusad innergård med planteringar, grill och utemöbler. Det finns även en tvättstuga belägen i källaren utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns gott om tvättider då de flesta har tvättmaskin i sin lägenhet.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad, gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Renoveringar i urval

För fullständig lista se årsredovisningen, 2020 stambyte inkl byte av huvudavlopp i källare, grundläggningsarbete och byte av tätskikt på gården, 2018 reparationsarbete tak, 2016 stamspolning, 2015 uppfräschning av innergård, 2014 fasad och fönsterrenovering mot gården, 2012 stamspolning, 2011 trapphusrenovering, 2010 fasaden mot gatan renoverades, 2007 byte av elstigar (3 fas-el till samtliga lägenheter), 2007 installering av fiberbredband (100m/bit ingår i avgiften), 2007 säkerhetsdörrar, nya maskiner till tvättstuga

Kommande renoveringar

2022 gård, källare och grundförstärkning

Föreningens hemsida

https://munin37.bostadsratterna.se/

Föreningen har ordet

"Det är trevliga grannar i blandade åldrar, både barnfamiljer och äldre. Många har bott i huset länge. Det är ett bra samarbete i styrelsen och det är en trevlig stämning i huset! "

Kontroll

Ovanstående information kommer från senaste årsredovisningen, föreningens hemsida samt avstämning med styrelsen februari 2022. Uppgift som är av särskild vikt bör stämmas av med föreningen.

OMRÅDET

Kliv ut genom porten och på endast ett par minuter nå grönskan och lugnet i Hagaparken. I Brunnsviken kan man ta sig ett dopp på sommaren eller åka skridskor på vintern. Direkt utanför porten finns också ett antal mysiga caféer och restauranger, vinbar och mjukglass inkluderat! Ica Vanadis runt hörnet är en väldigt bra mataffär med trevlig deli och knutpunkten Odenplan nås på tio minuters promenad. Buss 2 stannar mitt emot porten och fortsätter till Stureplan och Söder. Första busshållplatsen runt hörnet på Sveavägen har bussar som går mot city och Södermalm.