Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Västmannagatan 95
  [Område] => Vasastan
  [Våning] => 
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 38 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 1 058 kr/mån Inklusive värme, vatten samt kabel-TV [Andelstal] => 3,347 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 8 )

Västmannagatan 95

NYRENOVERAD 1,5:A MED KAKELUGN OCH BALKONG MOT LUGN GÅRD

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Västmannagatan 95
Område
Vasastan
Rum
2 rum och kök
Area
38 kvm
föreningens information
Avgift
1 058 kr/mån Inklusive värme, vatten samt kabel-TV
Andelstal
3,347 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
8

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Axel Wetterberg 1916

Den nationalromantiska fastigheten Smedjan 7 uppfördes troligtvis under åren 1916–1917 av bostadsföreningen Vårt Hem 4 u p a. Arkitekt var Axel Wetterberg. Det är ett bostadshus i fem våningar med fasad putsad i en rosa nyans med sockel i släthuggen granit. Från våningarna en till fyra trappor finns mot gatan två rader burspråk. Fönstren är tidstypiskt småspröjsade och vitmålade. Föreningen Vårt Hem 4 är lika gammal som fastigheten, men började som bostadsförening och omregistrerades till bostadsrättsförening 1994. Ekonomin i föreningen är mycket god och avgifterna hålls låga. I huset finns 20 bostadsrättslägenheter och två lokaler med hyresrätt. För de boende finns tvättstuga, cykelförvaring, förråd och ett enklare hobbyrum, samt en lugn och avskärmad innergård med utemöbler och kol- och gasolgrill.

FÖRENINGEN

Brf Vårt Hem Nr 4

Föreningen

Brf Vårt Hem Nr 4 (org. nr 702002-5651) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Smedjan 7 år 1918. Föreningen var tidigare en bostadsförening men sedan 1995 är det en bostadsrättsförening. Föreningen består av ett gathus beläget på Västmannagatan 95 och omfattar 20 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt, de hyr även ut ett källarutrymme och plats på taket för mobilantenner. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 4 350 kr per kvm boarea. Den 1 januari 2020 kommer avgiften att höjas med 10%. Avgiften betalas kvartalsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB. Trappstädning sköts av externt företag.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har ett avtal med fiberoperatören A3, 100/10 mbit, en obligatorisk avgift läggs till på månadsavgiften, för närvarande 156 kr / månad. Digital- tv med must carry - utbudet ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Modern tvättstuga i källarlokal, utrustad med två maskiner, två torktumlare, ett torkskåp och en kallmangel. I källaren finns även en hobbylokal för enklare snickerier / projekt. Cykelställ under tak finns på gården. Trevlig gemensam grönskande innergård med trädgårdsmöbler och grill.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd om cirka 4 kvm och ett vindsförråd om cirka 5,5 kvm till lägenheten.

Renoveringar i urval

2018 tvättstuga, samtliga maskiner byttes ut mot nya, byte av färskvattenledningar, renovering av fönster, 2017 fiber indraget till samtliga lägenheter, genomgång av hela huset med tillhörande åtgärder, 2016 installation av postboxar, OVK genomförd och godkänd, 2015 renovering av trapphus, säkerhetsdörrar installerades, 2013 spolning av stammar, 2010 ny markbeläggning på gården, nytt cykelställ med regnskydd, 2009 genomfördes en rad större fastighetsförbättringar; alla husets rökkanaler tätades, gårdsfasaden renoverades, taket målades och nya balkonger kom på plats till husets norra och västra lägenheter, 2007 renovering av hiss, fjärrvärme installerades, 1970 / 1990 stambyte i etapper.

OMRÅDET

Här bor du i synnerligen trevliga Vasastadskvarter, mitt i stadsdelen. Området har till större delen bebyggelse från 1910- och 1920-talen och är lugnt med väldigt lite trafik, samtidigt som du har nära till allt vad Vasastan har att erbjuda. Här är det aldrig långt till en trevlig restaurang eller ett café. I och med bygget av nya Hagastaden har området fått ett än större närutbud i form av flera matbutiker, restauranger, gym med mera som etablerat sig i stadsdelen. I området finns flera gröna lungor och dessutom oasen Hagaparken på kort promenadavstånd. Nya Citybanans station ligger endast två minuters promenad från huset. Du har även mycket nära till hållplats för flygbussarna och Odenplans tunnelbana ligger två kvarter bort.