Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hälsingegatan 14C
  [Område] => Vasastan
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 55 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 1 654 kr/mån inkl värme, VA. För kabel-TV och Bredband (250 Mbit/s) obligatoriskt tillägg på 265kr/mån. [Andelstal] => 1,7046 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 09692 )

Hälsingegatan 14C

LJUS OCH HÄRLIG LÄGENHET MED BALKONG OCH KAKELUGN

TEXT: MURÉN STYLING: SKOGSVILD FOTOGRAF: BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hälsingegatan 14C
Område
Vasastan
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
55 kvm
föreningens information
Avgift
1 654 kr/mån inkl värme, VA. För kabel-TV och Bredband (250 Mbit/s) obligatoriskt tillägg på 265kr/mån.
Andelstal
1,7046 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
09692

Arkitekturen

Arkitekt: AXEL RUDOLF BERGMAN 1909

Valkyrian 9 är en pampig byggnad med adress Hälsingegatan 14-16. Den har både prägel av nationalromantik och jugend, och ritades av arkitekt Axel Bergman för stiftelsen Wilhelm Govenii Minne, vars uppgift var att uppföra goda byggnader för samhällets mindre bemedlade, främst änkor och deras barn. Axel Bergman har ritat många bostadshus i både Stockholm och i Västerbotten, och dessutom bistod han I G Clason under arbetet med Nordiska museet 1902-1904. Valkyrian 9, stod färdig 1910 och bestod från början av ett gathus i fem våningar och ett gårdshus i fyra våningar och inreddes med små men drägliga lägenheter. Fastigheten har genomgått två större renoveringar, en på 1940-talet och en 1977 då flera små lägenheter slogs ihop till större och husen fick nuvarande gestaltning. Brf Valkyrian 9 består av 46 bostadsrätter och två lokaler. De boende har en trevlig och grön innergård, som sköts av trädgårsmästare, med utemöbler och grill. Inomhus finns gemensam tvättstuga, sop- och återvinningsrum och barnvagnsförvaring..

FÖRENINGEN

Brf Valkyrian 9

Föreningen

Brf Valkyrian 9 (org. nr 769604-0174) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Valkyrian 9 år 2001. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus och omfattar 45 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt beläget på Hälsingegatan 14–16. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 5,5 mkr vilket ger 1 559 kr per kvm boarea. En avgiftshöjning på 10% gjordes den 1 januari 2023. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB och den tekniska förvaltningen sköts av Smart Förvaltning Sverige AB.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Tele2 för kabel-tv och bredband med en hastighet av 250 Mb/s.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 312,50 kr, betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Härlig innergård med utemöbler, grill, cykelställ, växter, stenpartier etc. Det finns även ytterligare en innergård med en boulebana, möblerat snickarrum med verktyg, barnvagnsrum med direkt ingång från gatan samt soprum med källsortering. Till lägenheten hör ett förråd på ca 4 kvm i källaren.

Renoveringar, i urval

2022 relining av stammar, reparation av fläktar i gårdshuset, 2020 OVK, energideklaration, 2019 stamspolning, 2016 OVK, byte av entrédörr till gården, målning av entrédörr mot gatan, eluttag till elcyklar i källare, ommålning av saloondörrar till samtliga trapphus, 2015-2016 ombyggnation av vinden med fem takterrasser på gatuhuset, 2015 ommålning av samtliga fönster, 2014 stamspolning, 2014 totalrenovering av gården, 2010 nytt tak på gårdshuset i samband med vindsbyggnation och tre nya lägenheter, 2008 byte av fjärrvärmecentral, 2007/08 modernisering av tvättstugan med nya maskiner samt ommålning, 2007 ommålning av taket på gatuhuset, 2006 fasadrenovering gårdshuset, elstigar i god kondition, förmodligen omgjort någon gång på 90-talet.

Planerade renoveringar

2023 renovering av hiss i B-uppgång, målning av utsida fönster hos vissa lägenheter.Det finns inga övriga beslut om kommande renoveringar.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Föreningen har inga städdagar, däremot en festkommitté som anordnar kräftskiva, glöggmingel eller kafferep 1-2 ggr / år. Föreningen har avtal med Stadsträdgården för trädgårdsskötsel.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i mars 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du ungefär mitt i triangeln S:t Eriksplan, Odenplan och Vanadisplan. Kommunikationerna är här de allra bästa med tunnelbana, pendeltåg, flygbussar och ett flertal busslinjer, bland annat stombussarna 2, 3 och 4. Det är även lätt och smidigt att komma ut till E4. Restaurang- och caféutbudet i området ger mycket att välja på, bland annat runt Rörstrandsgatan och vid alla knutpunkter. Du bor snett mitt emot den trivsamma stadsoasen Hälsingehöjden. Ytterligare grönska nås via kort promenad till Hagaparken, Vasaparken eller Karlbergs slott med omgivningar.