Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bråvallagatan 7
  [Område] => Vasastan
  [Våning] => 2, hiss finns
  [Rum] => 1,5 rum
  [Area] => 40 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 369 kr/mån Inkl. V/A, kabel-tv & bredband levereras via Telia fiber. [Andelstal] => 3,8097 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 20/1020 )

Bråvallagatan 7

1920-TALSPÄRLA OM 40 KVM PÅ LUGN BAKGATA I TREVLIGA BIRKASTAN!

STYLING: RYDMAN TEXT: TÄCKENSTRÖM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bråvallagatan 7
Område
Vasastan
Våning
2, hiss finns
Rum
1,5 rum
Area
40 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 369 kr/mån Inkl. V/A, kabel-tv & bredband levereras via Telia fiber.
Andelstal
3,8097 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
20/1020

Driftskostnader

El
2 231 kr/år
Försäkring
2 684 kr/år
Övrigt
2 664 kr/år
Total driftskostnad
7 579 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Övrig kostnad avser kostnad gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

• Mellqvist café och bistro
• Lillebrors bageri
• Restaurang Portal

Arkitekturen

Arkitekt: Kjellberg & Conradsson 1927

Området väster om St Eriksgatan var fram till 1920-talet tillhåll för Rörstrands porslinsfabrik. När fabriken revs på 1920-talet blev hela området bebyggt i det som kallas nordisk klassicism eller tjugotalsklassicism. I Storbritannien är denna stil ansedd som Sveriges svar på art déco och kallas därför Swedish grace. Att i princip hela området blev bebyggd ungefär samtidigt ger en vacker harmoni och de pastelliga färgerna bidrar till både glädje och lugn. Arkitektduon Kjellberg och Conradsson har ritat denna fina fastighet, samma duo som står bakom till exempel Porslinsbruket 29, den pampiga byggnad som ramar in St. Eriksbron som ett av St. Erikstornen.

FÖRENINGEN

Brf stengodset Bråvalla

Brf Stengodset Bråvalla är en bostadsrättsförening i Vasastan, Stockholm som består av ett flerbosthus med 27 bostadsrättslägenheter samt 3 lägenheter upplåtna med hyresrätt. Föreningen förvärvade 2009-04-23 och registrerades 1999-06-24 med sitt säte i Stockholm.

Ekonomi

Föreningen har i enlighet med den årsredovisningen 2019 en långfristigskuld på ca 2000 000 vilket ger en belåning på ca 1881 kr per kvm.

Förvaltare:

Fastighetsskötsel sköter Åkerlunds Fastighetsservice AB. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Förvaltning i Östersund AB.

Tidigare renoveringar

2016 Ny entreport, 2016 Renovering framsida gård, 2018 Nya säkerhetsdörrar, 2018 OVK, 2018 Trapphus renovering.

Inga planerade renoveringar.

Andrahandsuthyrning:

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Förråd:

Förråd som disponeras av lägenheten är ca 3kvm.

Försäkring:

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar Stockholm

Tvättstuga

En tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en innegård med tillgång till utemöbler och grill.

Avgift:

Föreningen har i dagsläget inga planer på ändra avgiften.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Minsta ägarandel:

10% Kontroll:

Informationen

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida 2020-10-28 samt årsredovisning 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Föreningens hemsida: https://stengodset.reduca.se

OMRÅDET

Orden räcker nästan inte till när vi ska beskriva Birkastans gemytliga stämning och fantastiska närhet till precis allt. Rörstrandsgatan har vuxit till sig och numera huserar restauranger och caféer i världsklass här, bara det bästa är gott nog. För att bara nämna några exempel tänker vi på Mellqvist kaffebar som är en klar favorit för kaffekonnässören, Kalf och Hansén som har närproducerad och tillgänglig mat för den mest kräsne, Raw som erbjuder sushi för finsmakaren och Lillebrors bageri som gör att du aldrig kommer sakna hembakt igen – och allt detta några steg från porten! När du ändå måste ta dig iväg går både bussar och tunnelbana från St. Eriksplan medan den bilburne på kort tid kommer ut på de stora vägnäten både mot norr och söder. Samtidigt som folkligt vimmel finns så nära går det också att hitta riktigt mysiga och lugna promenadstråk. Gå ner i Atlasområdet, vidare på de breda trottoarerna mot city, korsa via Kungsbron över till Blekholmen. Här väljer du att antingen gå tillbaka via Karlbergskanalen eller fortsätta förbi Stadshuset mot Norr Mälarstrand, beroende på hur lång promenad du önskar. Korsa till slut Karlbergskanalen över till Karlbergs slott, kanske får du här en paus nedanför Slottsparken för att titta på båtarna och alla människor som promenerar förbi. På vägen hem längs Rörstrandsgatan kikar du in hos Lillebror för dagens bulle och från Mellqvist tar du med dig kaffet!