Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Fritidshus
  [Adress] => Dalslandsgatan 7
  [Område] => Stora Essingen
  [Våning] => 1, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 37,5 kvm
enl. förenings information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 1 761 kr/mån inkl. värme och vatten [Andelstal] => 3,28226 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 10/1104 )

Dalslandsgatan 7

Välplanerad minitvåa i korsningen mellan tjugotal och funkis

FOTO: BOUKARI STYLING: AHLQVIST TEXT: SCHUMACHER

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Fritidshus
Adress
Dalslandsgatan 7
Område
Stora Essingen
Våning
1, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
37,5 kvm
enl. förenings information
Avgift
1 761 kr/mån inkl. värme och vatten
Andelstal
3,28226 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
10/1104

Driftskostnader

El
2 378 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Övrigt
2 664 kr/år
Total driftskostnad
7 042 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Årstaviken
Med möjlighet till ett dopp från badbryggan
Susherian
En nyöppnad sushipärla, där den klassiska nikkei-sushin (en fusion mellan traditionellt japanskt och peruanskt) möter veganskt.
Pelikan
Klassisk ölhall på Blekingegatan
Trädgården
Uteklubbsfavoriten under Skanstullsbron
Promenad
Kanske runt Allhelgonakyrkan eller vid Eriksdalsbadet

Arkitekturen

Arkitekt: Bocander & Cronvall 1930-1933

Halvmilen 3 är ett funkishus med vissa klassicistiska drag. Byggnaden vilar på en gråbeige, putsad sockel och där ovan är fasaden avfärgad i en ljusgul nyans. Portalen är utförd i puts och svagt profilerad. Den omger en spröjsad träport med stora glasytor som är utformad som en pardörr. Fasaden saknar dekor, men pryds av vitmålade, spröjsade fönster med tre glas i varje båge. Fönstren omges i sin tur av en putsad omfattning i gråbeige. Fasaden avslutas upptill av ett stramt profilerat listverk. Här huserar sedan 1999 Brf Halvmilen nr 3. En välskött och vänlig förening bestående av 24 lägenheter (varav 1 kvarvarande hyresrätt) och 1 lokal. Föreningens trevliga innergård är en liten pärla med grill och dubbla sittgrupper.

FÖRENINGEN

Brf Halvmilen nr 3

Antal lägenheter och lokaler

Brf Halvmilen 3 består av 23 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet (37,5 kvm) och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en s k äkta förening och äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning via Riksbyggen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa. Ansvarsförsäkring för styrelsen och bostadsrättstillägg för medlemmarna ingår i försäkringen.

Kabel-tv och bredband

Kabel-tv via Comhem. Bredband via Bredband2 med en obligatorisk avgift på 151 kr/mån.

Parkering

Föreningen har två parkeringsplatser med kö. Parkeringsplatserna auktioneras ut varje årsstämma (mäklarens tillägg, ett förträffligt och rättvist upplägg).

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 6,2 mkr, dvs 5 282 kr/kvm bostadsyta. En bra belåning i linje med en solid förening. Föreningens lokalintäkter uppgick 2018/2019 till ca 324 tkr. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Renoveringar

2019 trapphusmålning. 2018/2019 spolning av stammar, energideklaration samt renovering och underhåll av rabatter och parkeringsplatser på framsidan av huset. 2017/2018 fasad- och vädringsbalkongsrenovering, byte av stuprör och gårdsdörr. 2015 ovk-besiktning. 2010 målning av trapphus och tvättstuga. 2008/2009 stamspolning. 2007 ovk-besiktning. 1999 nya vatten- och avloppsstammar i kök och badrum. 1999 byte av elstigar.

Kommande renoveringar

Inga planerade större renoveringar. Ovk-arbeten kommer att utföras i sex lägenheter.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga belägen i källaren med dubbla tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Föreningens trevliga innergård har cykelparkering, grillmöjligheter och dubbla sittgrupper.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett vindsförråd om ca 3 kvm med snedtak.

Juridisk person

Juridisk person accepteras inte som medlem i föreningen.

Kontroll information

Ovanstående information kommer från senaste årsredovisning samt kontroll med styrelsen den 17 mars 2020.

OMRÅDET

På denna adress bor du mycket bekvämt mitt på Södermalm och har nära till det mesta. SoFo, Skanstull, Mariatorget, Götgatan och Medborgarplatsen finns alla på kort gångavstånd. Dalslandsgatan är en lugn och fin liten gata nära Helgalunden och på nummer 7 bor du på den delen som är en återvändsgata som slutar/börjar med trappor mot Götgatan. Tunnelbanan nås på bara någon minut hemifrån. Läget är mycket centralt men samtidigt avskilt och lugnt. Som boende mitt emellan Skanstull och SoFo är det bara att välja och vraka av ett stort restaurang- och caféutbud och shopping i små unika butiker eller större kedjor. Fina promenadstråk och motionsmöjligheter i närheten finns vid till exempel Årstaviken och Eriksdalsbadet.

Nuvarande ägare beskriver området på följande sätt: "Allt det du kan tänkas behöva handla finns inom ett par hundra meters avstånd - vare sig det är en flaska vin, ett cykellås, skruvar, en ny dammsugare eller ett par strumpor. Fantastiskt utbud av restauranger i närheten. Mysig badbrygga nere vid Eriksdalsbadet."