Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tjurbergsgatan 32, 4+5
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 4 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 70 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 478 kr/mån inkl värme, vatten, takterrass
  [Andelstal] => 6,8818 %
  [Andel av årsavgift] => 6,23 %
  [Lägenhetsnummer] => 15/1402
)

Tjurbergsgatan 32

STORSLAGEN VINDSETAGE MED ELDSTAD OCH SOLIG TERRASS

FOTO: BOUKARI OCH JOHANSSON STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tjurbergsgatan 32, 4+5
Område
Södermalm
Våning
4 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
70 kvm
Avgift
3 478 kr/mån inkl värme, vatten, takterrass
Andelstal
6,8818 %
Andel av årsavgift
6,23 %
Lägenhetsnummer
15/1402

Arkitekturen

Arkitekt: Paul Hedqvist 1925

Vågskivan 29 stod klar 1926 och uppfördes av byggmästare E Råland efter ritningar av arkitekt Paul Hedqvist, som blev en av funktionalismens mest omtalade bara några år senare. Hedqvist ritade över 15 skolor i Stockholm, där Katarina realskola var först ut. Han låg även bakom radhuslängorna, som kallas Per Albin-husen, på Ålstensgatan. Vågskivan 29 är ett elegant 1920-talshus med en välkomponerad och sobert dekorerad fasad, sockel av släthuggen natursten, en ovanligt vacker entré med en delvis kopparklädd portal och en port i ek med glas och överljus. Detta hus ser i stort ut som förr, förutom att det kompletterats med balkonger. Den stora, öppna och lummiga gården är nästan som en botanisk trädgård med syrener, rosor, plommonträd, vildvin, jasmin och blomstrande rabatter. Här finns även en gräsmatta med sittgrupp och grillplats. I huset finns också tvättstuga och cykel-/barnvagnsförvaring.

FÖRENINGEN

Brf Tjurberget

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Vågskivan 29. Fastigheten består av 15 lägenheter, varav 14 är bostadsrätter och 1 är hyresrätter (ca 40 kvm). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1925 av arkitekt Paul Hedqvist.

År föreningen övertog fastigheter

Brf Tjurberget övertog fastigheten 2009. Föreningen är äkta.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Kanold Redovisning AB.

Renovering

Under 1992-94 stambyttes fastighetens. 2011 renoverades tak, fasad balkonger byggdes och föreningen bekostade säkerhetsdörrar till alla medlemmar. 2012 renoverades hissen i samband med renovering av vindslägenheter. Fler renovering är genomförda se lista i årsredovisning.

Kommande renoveringar

Polering av trapphusets golv samt återställa entréport i originalstil. Föreningen diskuterar möjligheten till installation av bergvärme.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 4,9 milj kr, vilket ger cirka 4610 kr/kvm boyta. Föreningen har dessutom av 1,1 milj kr i kassan.

Avgifter

Det finns inga planerade höjningar av avgifterna.

Förråd

Källarförråd om cirka 5 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har även en fantastisk innergård som är en riktig oas sommartid. Här kan du njuta av ljumma sommarkvällar vid grillen eller bara slå dig ned på en filt i gräset. I trapphuset finns gemensamma balkonger mot gården som kan nyttjas av de boende. I huset finns även tvättstuga, cykelförvaring och förrådsutrymmen.

Städning

Föreningens medlemmar sköter trapphuset tillsammans. Höst och vårstädning.

Bredband och tv

Bredband från Bredbandsbolaget om 100 MBit/s.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och bekräftats av föreningens kontaktperson 2019-01-08. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Centralare och attraktivare än så här blir det inte på Söder. Lägenheten ligger i rofyllda och trevliga kvarter vid Allhelgonakyrkan. Här bor du utan genomfartstrafik och med folkmyller, storstadspuls och all tänkbar service bara något kvarter bort. Dessutom har du gångavstånd åt alla håll - till exempel Medborgarplatsen, Götgatan, Mariatorget, SoFo, Skanstull, Södra Station och Skånegläntan, som bjuder på en härlig parklek och bra häng under sommaren. Hela Söders utbud av nöjen ligger för dina fötter och alldeles i närheten finns även flera trevliga kvarterskrogar. Och bättre kommunikationer än i dessa kvarter är svårt att finna. Närmaste tunnelbana hittar du vid Medborgarplatsen, men du kan också gå några steg extra till Mariatorget eller Skanstull. Pendeltåget från Södra Station tar dig till city på ett par minuter och sedan vidare mot till exempel Arlanda. Även buss 4 finns i närheten och går längs Ringvägen.