Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Swedenborgsgatan 3, 3 tr
  [Område] => Södermalm - Mariatorget
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 106 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054: [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 255 kr/mån inkl värme, v/a, kabel-tv grundutbud, fiber 1 000 Mb [Andelstal] => 7,44 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 887-003/1301 )

Swedenborgsgatan 3

SEKELSKIFTE MED BALKONG – STOR, LJUS OCH OMSORGSFULLT RENOVERAD

FOTO: SPINELL STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Swedenborgsgatan 3, 3 tr
Område
Södermalm - Mariatorget
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
106 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
3 255 kr/mån inkl värme, v/a, kabel-tv grundutbud, fiber 1 000 Mb
Andelstal
7,44 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
887-003/1301

Driftskostnader

El
4 600 kr/år
Försäkring
2 750 kr/år
Total driftskostnad
7 350 kr/år
Drift räknat på
4 personer

Arkitekturen

Arkitekt: 1890

I hörnet av Swedenborgsgatan och Wollmar Yxkullsgatan ligger fastigheten Källan 1. Här uppfördes av byggmästaren och byggherren C A Sandberg år 1889–1890 ett bostadshus i fem våningar och med två trapphus. Den fasad vi ser idag är en klassisk 1890-talsfasad med ett i stort sett ursprungligt utseende. Husets våningsplan avdelas av plåtskodda listverk och bottenvåning och våning två till tre är rusticerade. I trapphuset ligger klassiskt svart- och vitrutigt stengolv, på väggarna sitter bröstpaneler och fönstren är blyinfattade. Här finns en rymlig och praktisk hiss med god plats för barnvagn och matkassar. Föreningen har för avsikt att fräscha upp trapphus och hiss. Brf Källan 1 har en gemensam grönskande innergård med blommande träd och växter som avlöser varandra genom årstiderna. Här finns grill och sittmöbler för stora sällskap. I huset finns även en nyrenoverad tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och wc. Sedan hösten 2018 har föreningen en klimatsmart insamling av matavfall som omvandlas till biogas och biogödsel. Föreningen har god ekonomi och de tre kommersiella lokalerna i gatuplanet genererar goda hyresintäkter.

FÖRENINGEN

Brf Källan 1

Föreningen

Brf Källan 1 i Stockholm (org. nr 769603-6461) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Källan 1 år 2003. Det är en hörnfastighet, bestående av adresserna Swedenborgsgatan 3 och Wollmar Yxkullsgatan 6 och omfattar 14 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 8 062 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Avgift på 68 kr/mån avseende balkongfond tillkommer.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Fastighets AB Stockholmia.

Bredband och kabel-tv

Fiber 1 000 Mb via Stockholms Stadsnät. Kabel-tv levereras via Sappa TV (grundutbud + box ingår i månadsavgiften).

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Modern tvättstuga i källarlokal. Barnvagnsförråd. Cykelparkering finns på gården och det finns även ett cykelrum i källaren. Grönskande innergård med grillmöjligheter.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2018 stambyte, 2016 samtliga takfläktar utbytta, ca 2013 nytt fläktrum med återvinningsaggregat, nya portar i gathusen, ca 2009 fönsterrenovering av samtliga fönster (energiglas mot gården och ljuddämpande energiglas mot gatan, 2007 ny undercentral med SMHI:s prognosstyrning

Planerade renoveringar

2019 OVK. Därefter står översyn av tak, hissar och trapphus på tur.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer en gång per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i juli 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I området kring Mariatorget råder en genuint trivsam atmosfär, med vackra byggnader och lite av en småstadstämning mitt i storstaden. Här leker barnen i gungorna och vuxna spelar boule vid fontänen. Under sommarhalvåret blir Swedenborgsgatan en gågata med restauranger, caféer och uteserveringar och ett mysigt folkliv. Här njuter du av färskt bröd från Petrus bageri och har nära till andra trevliga ställen som Johan & Nyström, Drop Coffee, Racamaca och Bistro Süd. Det finns flera skolor i de närmaste kvarteren, och ett stort antal mataffärer, bland andra Paradiset. Du bor precis vid Mariatorgets tunnelbana och endast fem minuter från Slussen och pendeltågen vid Södra station. Årstavikens gröna promenadstråk ligger på gångavstånd.