Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Brännkyrkagatan 66, 4 tr
  [Område] => Södermalm - Mariaberget
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 40 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 1 706 kr/mån Inkl värme, va, kabel tv och bredband
  [Andelstal] => 8,243 %
  [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas
  [Lägenhetsnummer] => 0231
)

Brännkyrkagatan 66

SMART, SNYGG OCH NYRENOVERAD KOMPAKTTREA MED BALKONG

TEXT: MUREN STYLING: LINDHOLM FOTO: BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Brännkyrkagatan 66, 4 tr
Område
Södermalm - Mariaberget
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
40 kvm
Avgift
1 706 kr/mån Inkl värme, va, kabel tv och bredband
Andelstal
8,243 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
0231

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
4 500 kr/år
Drift räknat på
3 personer

Arkitekturen

Arkitekt: Sverker Feuk 1964

Brännkyrkagatan 66 var platsen där Wicanders korkfabrik låg. Detta var en framgångsrik verksamhet som snabbt växte. 1956 flyttade fabriken till Västberga och fabriken och intilliggande byggnader revs. På platsen och tomten Leporiden 1 uppförde i stället Svenska Bostäder under åren 1963-1964 bostäder. De består av två stora byggnadskroppar som binds samman av en tredje och ritades av arkitekt Sverker Feuk. Feuk var vid tiden för bygget även chef för byggavdelningen och han har ritat många byggnader i Stockholmsområdet åt bolaget. Brf Leporiden 1 består av 100 bostadsrättslägenheter och 13 hyresrättslokaler. Till föreningen hör fina innergårdar med lekpark och plaskdamm. För de boende finns även cykelrum, barnvagnsrum, garage och en stor och bra tvättstuga som alltid har lediga tider.

FÖRENINGEN

Brf Leporiden 1

Leporiden 1 är en äkta bostadsrättsförening belägen på Södermalm i Stockholm. Fastigheten består av två hus med entréer från Brännkyrkagatan 66, Ludvigsbergsgatan 1-7 samt Gamla Lundagatan 1. Fastighetens byggnader ritades av arkitekt Sverker Feuk och byggdes år 1964, de förvärvades sedan av föreningen år 2010.

Antal lägenheter, hyresrätter och lokaler

Huset består av 87 lägenheter med bostadsrätt och 13 st med hyresrätt som anses vara en enormt dold tillgång. Föreningen har även 13 lokaler som hyrs ut.

Mark:

Föreningens tomt innehar tomträtt, dvs. att föreningen hyr marken av kommunen. Tomträttsavgälden förhandlas år 2024. Tomträttsavgälden uppgår till ca 1 020 500 kr/år.

Stadgar

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande ok och andrahandsuthyrning likaså efter godkännande av styrelsen.

Årsavgift

Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten och bredband via Tele 2 (250 Mbit/sek).

Storlek

Lägenheten är registrerad som 81 kvm och 3 rok i föreningens register.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till ca 39 mkr, vilket ger en belåningsgrad om 6 478 kr/kvm boyta. I kassan finns ca 20 milj kr. Föreningens 13 lokaler står för en stor del av föreningens intäkter, ca 2,5 mkr årligen. År 2022 såldes en hyresrätt om 3 rok som inbringade 8 mkr till föreningens kassa.

Garage och parkering:

I föreningen finns 20 garageplatser som hyrs ut för 1250 kr/mån. För närvarande kö.

Förråd:

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en stor tvättstuga med 9 maskiner, 4 torkskåp, 5 torktumlare och två manglar. Den går att boka och dessutom finns obokningsbara maskiner för spontantvätt. Innergården som gränsar till den allmänna gården med lekpark, plaskdamm och bollplan är tillgänglig för alla medlemmar. Det finns även två uteplatser med utemöbler och grill och barnvagns- och cykelförråd i källaren i huset som nås både från gatuplan eller hiss.

Renoveringar i urval

2019 Gård, förråd, energideklaration 2018 Stambyte, upprustning av gården, underhåll av ventilation och värme 2015 Hissrenovering och reparation 2014 Fasadrenovering 2014-2017 Stambyte 2013 Byte av porttelefoner, ommålning portar/dörrar 2012 Fönsterrenovering 2011 Låsbyte

Kommande underhåll:

Föreningen ska renovera och bygga ut balkongerna med 60cm. Renoveringen bekostas av föreningen och kommer inte att påverka avgifterna. Tidsplan är ännu inte satt.

Se årsredovisningen för fullständig lista på utfört underhåll.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Agenta förvaltning.

Föreningens hemsida

https://leporiden1.bostadsratterna.se/

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress råder lugnet trots det mycket centrala läget. Området bjuder på fantastiska panoramavyer över staden från Stockholms innerstads högsta berg Skinnarviksberget och från Monteliusvägen, och du kan promenera runt i fina kulturmiljöer vid bland annat Yttersta tvärgränd och på Bastugatan. Din närmaste matbutik är Paradiset där du både kan handla ekologiskt och äta god middag. Frukost intas med fördel under körsbärsträden på Kaffebar på Bysistorget och hela Hornsgatan och Mariatorget och dess omgivningar erbjuder restauranger och caféer av alla de slag.