Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bohusgatan 51
  [Område] => Södermalm - Katarina-Sofia
  [Våning] => 3 av 9, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 85 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 867 kr/mån Inkl. värme vatten och k-tv bas. [Andelstal] => 0,85666 % [Andel av årsavgift] => 0,85666 % [Lägenhetsnummer] => 101/1302 )

Bohusgatan 51

RYMLIG, VÄLPLANERAD OCH FINT RENOVERAD TREA MED BALKONG

TEXT: MURÉN STYLING: LINDHOLM FOTO: EMILSSON

BUDGIVNING

Högsta bud: 6 700 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
6 700 000 kr
1
30 nov 15.59
6 550 000 kr
1
29 nov 15.15
* = Annullerat bud

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bohusgatan 51
Område
Södermalm - Katarina-Sofia
Våning
3 av 9, hiss finns
Rum
3 rum
Area
85 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 867 kr/mån Inkl. värme vatten och k-tv bas.
Andelstal
0,85666 %
Andel av årsavgift
0,85666 %
Lägenhetsnummer
101/1302

Driftskostnader

El
4 900 kr/år
Försäkring
4 000 kr/år
Total driftskostnad
8 900 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Blecktornet
Underbar trädgård och café på sommaren.
Årstaviken
Promenera eller springa längs vattnet, lika fint alla årstider.
Tullgårdsparken & Stora Blecktornsparken
Pulkaåkning, djur, parklek, fika m m.
Elefantpojken
Godaste thaimaten.
Bleck
En öl här är aldrig fel.

Arkitekturen

Arkitekt: Bertil Karlén 1965-1979

Huset

Bertil Karlén har signerat ritningarna till de två byggnaderna i fastigheten Masken 52 på Bohusgatan 43–55, och även Ralph Wikner var inblandad i processen. Husen ritades 1965 och består av ett sexvåningshus och ett niovåningshus, och i detta ligger alltså denna lägenhet. Det är två klassiska 1960-talshus med förhållandevis bevarade fasader, klädda i gult tegel och med utskjutande balkongpartier och burspråk klädda med korrugerad plåt. Husen omges av öppna och grönskande gårdar där det finns flera sittgrupper, lekplatser, gräsytor och träd. Gården delas med två andra föreningar.

FÖRENINGEN

Hsb Brf Ringen nr 151

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Ringen nr 151 i Stockholm äger fastigheten Masken 52. Föreningen består av 114 bostadsrätter av dessa äger HSB Stockholm 3 st. En lokal nyttjas av föreningen som styrelse- och kontorslokal, en nyttjas som gästlägenhet för medlemmarna, en används som omklädnings- uppehållsrum och avställningsplats för städpersonal och annan extern personal. Föreningen innehar även 12 lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1965-1979 av arkitekt Bertil Karlén.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 1980.

Mark

Föreningen äger sin egen mark.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Garage och parkering:

Boendeparkering på gatan. Möjlighet kan finnas att hyra hos grannföreningarna Brf Masken (direkt anslutning via hissen) och Brf Bohus.

Renovering i urval

2020 målning av gemensamma utrymmen och byte av portar, 2018 gården, hiss utbytt och trapphusventilation 2017 stambyte, avlopp och vattenledningar utbytta, badrum renoverade, 2012 fasad och fönster delvis renoverade, för ytterligare renoveringar se årsredovisning samt bostadsrättsföreningens hemsida.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket bra med en skuld per kvm om ca 4 877kr per kvm/boa. Föreningen har inga beslutade avgiftshöjningar (komtrollet 2022-10-03), dock sker löpande fastighetsunderhåll. Föreningen har som avsikt att amortera av del av lånen varje år och sedan den senaste årsredovisningen har de amorterat av 1,06Mkr. Med tanke på dagens inflation bör man som köpare inte bli förvånad om avgifterna höjs framåt.

Avgifter

Månadsavgift där värme, vatten och kabel-tv ingår, liksom balkongavgift. Överlåtelseavgift om 1207,5 kr betalas av säljaren och pantsättkningsavgift om 483 kr (2022) betalas av pantsättaren.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd

Gemensamma utrymmen:

Nyrenoverad gästlägenhet, soprum för källsortering av hushållssopor samt möjlighet att kasta mindre mängder grovsopor, sex stycken tvättstugor varav två grovtvättstugor, barnvagnsrum, källarförråd, cykelförråd, några förrådslokaler, styrelserum. Det finns dessutom två cykelrum med ingång från gården, ett i södra och ett i norra änden av huset. Från korridoren i gårdshuset finns en nedgång till garaget som tillhör grannföreningen och ligger under parkeringsplatsen.

Gården

På gården finns bord med bänkar och grill samt lekplats och gröna ytor. Utemiljön är lugn och tyst.

Bredband och tv

Bredband via Tele2 och Open Universe och det tecknas separat. Grundutbud kabel-tv ingår i avgiften.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, säljaren samt kontroll med föreningen 2022-10-03. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


På denna adress bor du vid en lugn, trygg och bilfri innergård med två lekplatser - perfekt för en barnfamilj. I Blecktornsparkerna finns utegym, bollplaner, pingisbord, parklek, djur med mera. Flera förskolor och skolor ligger också behändigt nära. Den som vill träna har de allra bästa förutsättningarna med fina löpstråk längs Årstaviken, Eriksdalsbadet och fler gym nära. Praktiskt är det även att bo endast fem minuter från knutpunkten Skanstull och tunnelbana, butiker och service. I sin närhet har man också ett stort utbud av restauranger och caféer, både kring Skanstull och i SoFo-kvarteren.