Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Långholmsgatan 7A
  [Område] => Södermalm - Hornstull
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 57 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 394 kr/mån inkl. värme och vatten. Obligatoriska tillägg för bredband om 139 kr/mån samt balkongunderhåll om 34 kr mån gör att den totala summan blir 2 567 kr/mån. [Andelstal] => 3,021 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 00655 )

Långholmsgatan 7A

SMAKFULLT RENOVERAD TVÅRUMMARE I HORNSTULLS KÄRNA MED TVÅ BALKONGER

TEXT: NYSTED FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Långholmsgatan 7A
Område
Södermalm - Hornstull
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
57 kvm
föreningens information
Avgift
2 394 kr/mån inkl. värme och vatten. Obligatoriska tillägg för bredband om 139 kr/mån samt balkongunderhåll om 34 kr mån gör att den totala summan blir 2 567 kr/mån.
Andelstal
3,021 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
00655

Arkitekturen

Arkitekt: 1909 Deas-Olsson & Björklund

Bulten 21 uppfördes mellan 1909–1912. Efter ett antal ändringar i byggnadsprojektet kom ritningarna slutligen att landa hos arkitekten Olof Deas-Olsson. Utbildad vid Chalmers tekniska läroanstalt och Kungliga Konstakademien, samt anställd av den välantlitade firman Dorph & Höög, kom han till slut att driva eget. Utöver Bulten 21 ligger han även bakom ett antal påkostade bostadshus på Östermalm.

Bulten 21 består av ett gathus om sex våningar och ett gårdshus, med en fasad på gränsen mellan jugend och nationalromantik. Jugendstilen som slog igenom vid sekelskiftet grundades bland annat i Arts and Craftsrörelsen. Stilen präglades inledningsvis av mjukt böjda burspråk och detaljer i natursten, innan de nationalromantiska strömningarna kom att ta över, med fasader i tegel eller puts - gärna då med bottenvåning i natursten. Så även Bulten 21 vars nedre del är klädd i grovhuggen natursten, medan den övre är spritputsad i rödbrunt. Indragen från fasadlivet, i ett av burspråken, finner vi husets entré och en port i trä och glas av nyare datum. Utöver två rader med burspråk pryds fasaden av putsade band och ritsningar. Fönstren är vitmålade, med småspröjsad överdel. På senare år har balkonger satts upp på gårdsfasaderna och vinden har inretts till bostäder.

FÖRENINGEN

Brf Bulten 21

Antal lägenheter och lokaler

Brf Bulten 21 huserar på Långholmsgatan 7, gathus, och Långholmsgatan 7A, gårdshus. Föreningen upplåter 34 bostadsrätter, 4 hyresrätter och två hyreslokaler. Föreningen beskattas som en äkta sådan. Huset ritades 1909 av Olof Deas-Olsson och R Björklund.

År föreningen övertog fastigheter

Byggnaderna förvärvades 2009.

Mark

Marken upplåts med tomträtt från Stockholms stad. Tomträttsavtalet sträcker sig till 2028.

Renovering i urval

2021 - ommålning gemensamma utrymmen inkl trapphus. Renovering innergård.

2019 - renovering av bakre innergården inklusive bjälklag.

2016 - fiberinstallation.

2015 - OVK.

2014 - fönster målade.

2010 - renovering tvättstuga.

1987 - stambyte i kök och badrum, byte el-stigar, renovering tak.

Kommande renoveringar

2022/20223 renoveras tre hyresrätter och taket ska målas.

Ekonomi

Föreningen är sedan 2017 skuldfri och med ca 5,6 mkr i kassan. Dessutom är kassaflödena positiva. Ekonomin är alltså oerhört god och stabil.

Avgifter

I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för bredband om 139 kr/mån tillkommer avgiften.

Vid försäljning tas en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet ut av köparen. Vid belåning tas pantsättningsavgift ut om 1 % per pant ut.

Förråd

Källarförråd hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen

I gårdshuset finns cykel- och barnvagnsrum samt gemensam tvättstuga. Innergården är gemensam. I gathuset finns en nyinredd bastu och föreningslokal. Återvinningsrum finns även det för hushålls- och matavfall, batterier, plast- och metallförpackningar, glas och elavfall.

Bredband och tv

Fiberbredband via Ownit upp till1 gbit/s. Kabel-tv levereras via ComHem, Canal Digital och Viasat.

Medlemskap

Delat ägande godkänns. Juridisk person godkänns inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kvarteret Bulten bestod i begynnelsen av en margarinfabrik. Under 1910-talet utökades sedan området med ett antal bostadshus för arbetarklassen. Även om Hornstull alltid varit en naturlig knytpunkt, inte minst för kollektivtrafiken, är det de senaste årens progressiva utveckling som förvandlat den pulserande stadsdelen till en handelsplats att räkna med. Med Kungsholmen och Vasastan i norr och Liljeholmen och Zinkensdamm en t-banestation bort är grönområden, badplatser, restauranger, och shoppingstråk alltid inom räckhåll. Här utgör Hornhusets galleria förstås ett stort vardagsplus, med butiker, apotek, systembolag, mataffär och bageri under samma tak, liksom flertalet innerstadsbussar utanför. Ett krogtätt område som förenar såväl trendkänsliga kulturarbetare, som ingrodda söderbor. Sist men inte minst, underbart gröna Tanto, med badstrand, båtliv, kolonilotter och lekplatser på gångavstånd.