Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Heleneborgsgatan 30A
  [Område] => Södermalm - Högalid
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 1,5 rum
  [Area] => 45 kvm
Föreningens information. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 638 kr/mån Inkl. Värme, VA, Kabel-TV basutbud. Obligatoriskt tillägg om 50 kr/mån för balkongunderhåll. [Andelstal] => 3,59 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 6/1102 )

Heleneborgsgatan 30A

FINSTÄMD HORNSTULLSETTA MED BALKONG OCH UTSIKT ÖVER BÅTKANALEN OCH RIDDARFJÄRDEN

TEXT: BECK REMNES FOTOGRAFI: SPINELL STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Heleneborgsgatan 30A
Område
Södermalm - Högalid
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
1,5 rum
Area
45 kvm
Föreningens information.
Avgift
2 638 kr/mån Inkl. Värme, VA, Kabel-TV basutbud. Obligatoriskt tillägg om 50 kr/mån för balkongunderhåll.
Andelstal
3,59 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
6/1102

Driftskostnader

El
2 500 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
4 300 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Enligt säljarens uppgift. Förbrukning är alltid individuellt.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Långholmens stränder & natur
Restauranger & butiker runt Hornstull galleria
Bergsunds strand & Tantolunden
Skinnarviksberget & Skinnarviksparken
för utflykt och magisk utsikt över hela Stockholm
Vackra Högalidskyrkan som riktmärke för platsen

Arkitekturen

Arkitekt: BJÖRN HEDVALL 1926

Fastigheten Borren 38 uppfördes under åren 1926-1927. Byggnadsfirman Gumpel & Bengtsson var både byggherre och byggmästare, och ritade dessutom planlösningarna. För ritningarna av fasaden stod Björn Hedvall. Hedvall är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under fyra decennier, från början av 1920-talet till slutet av 1950-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa såväl smått som flott och ritade både mindre lägenheter och stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader. Borren 38 nås genom portiken på Heleneborgsgatan 30 och därefter ligger 30A inne på gården. Det är ett bostadshus i sex våningar med kungsvåning överst. Fasaden är slätputsad i en orange nyans och klassicistisk i utförandet med vitmålade sexrutade fönster. Innergården är en uppvisning i stilfullt 1920-tal. Samtliga fastigheter som ligger runt den gemensamma innergården visar upp klassicistiska fasader med spröjsade fönster och ytterväggar målade i milda rosa- och orangetonade färger. Trapphuset med trappor och golv av vit marmor är nyrenoverat och man har även sett över samtliga lägenhetsdörrar så de är enhetliga till utförandet.

FÖRENINGEN

Brf Borren 38

Föreningen

Brf Borren 38 (org. 769603-4755) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Borren 38 år 2000. Fastigheten består av ett flerbostadshus på adressen Heleneborgsgatan 30 A med totalt 23 bostadsrätter. Föreningen upplåter dessutom 2 parkeringsplatser med hyresrätt. Den totala boytan är 1252 kvm. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 7 284 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 208 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2022 avloppsrören i källaren och på gården bytta och i vissa fall renoverade, 2021 relining av rören på gården som är gemensamma för Brf Borren 37, Brf Borren 38 och Brf Borren 39, filmat rören i källaren samt på gården närmast fastigheten, 2020 energideklaration, 2019 stamspolning, 2018 nya säkerhetsdörrar installeras, 2017 fiberanslutning av fastigheten, renovering av källare, 2014 balkonger byggs, 2012 fönster på södra sidan renoveras, 2007 ny fjärrvärmeanläggning, 2006 nya elstigare och elcentraler samt renovering av trapphus, 2005 nytt tak, fasad, fönster och balkonger och altaner renoveras på norra sidan, 1995 stambyte badrum, 1991 fasad och fönster renoveras på södra sidan,1990 stambyte kök.

Planerade renoveringar

Inga större underhåll planeras, endast löpande underhåll.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv och bredband finns via Tele2, sedan 2017 har man också fiber i fastigheten. För priser och utbud se www.stockholm.ip-only.se/portal.

Andrahandsuthyrning:

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Gemensamma utrymmen

Alla medlemmar har tillgång till cykelparkering på gården.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Städning och städdagar

Trappstädning sker på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i juni 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Heleneborgsgatan är en central gata som sträcker sig längs med övre delen av Hornstull ända bort till trapporna invid Skinnarviksparken och Skinnarviksberget - Stockholms innerstads högsta berg som bjuder på fantastiska panoramavyer över staden och vattnet. I grannkvarteren finns Kristinehovs Malmgård som är en lite dold pärla med välbevarade 1700-talsmiljöer, en fin trädgård och höns som får spatsera omkring fritt. Heleneborgsgatan är avstängd för genomfartstrafik vilket bidrar till områdets lugna karaktär. Omringad av vatten bor du här granne med Södermälarstrand och Högalidsparken, och på ett fåtal minuter når du de gröna oaserna Tantolunden, Långholmen och Reimersholme med sina promenadstråk och badplatser. Mysiga och lugna kvarter, naturnära och samtidigt mitt i stadsvimlet. Vid Hornstull skruvas pulsen upp. Ett eget centrum bestående av butiker, mataffärer, apotek, bibliotek, gym, systembolag, barer, takbar, restauranger och caféer. Buss 66 som går mellan Sofia och Reimersholme har hållplats precis utanför porten. Stadsbuss 4 hittas i sin tur i slutet av gatan och en minut bort ligger både tunnelbanan och flygbussar för den som känner för att resa lite längre.