Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Heleneborgsgatan 11C
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 0 av 5, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 63 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 378 kr/mån Inkl värme & vatten [Andelstal] => 2,4638 % [Andel av årsavgift] => 2,4638 % [Lägenhetsnummer] => 00001/1001 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 394 063 kr, Uträknat enligt årsredovisning för 2021 )

Heleneborgsgatan 11C

MYSIG TRERUMMARE MED SPRÖJSADE FÖNSTER MOT TVÅ LUMMIGA INNERGÅRDAR

FOTO: SYLWAN STYLING: VAN KEPPEL TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Heleneborgsgatan 11C
Område
Södermalm
Våning
0 av 5, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
63 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 378 kr/mån Inkl värme & vatten
Andelstal
2,4638 %
Andel av årsavgift
2,4638 %
Lägenhetsnummer
00001/1001
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
394 063 kr, Uträknat enligt årsredovisning för 2021

Driftskostnader

El
10 000 kr/år
Försäkring
3 383 kr/år
Total driftskostnad
13 383 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: ANTON WALLBY 1911

Fastigheten Muttern 5 med adress Heleneborgsgatan 11 stod klart år 1911 efter ritningar av arkitekt Anton Wallby. Den består av ett gatuhus i sex våningar och en gårdsflygel i fyra våningar. Från början innehöll fastigheten små lägenheter tänkta för de inte så kapitalstarka, men huset fick ändå en förhållandevis påkostad fasad med vackra burspråk, fasaddekorationer och portar, som är bevarade än idag. Fasaden är putsad i en gulbrun nyans och fönstren är vitmålade och småspröjsade. På 1970-talet moderniserades fastigheten och många av de små lägenheterna slogs ihop till större. Fasaden blev dock fortsatt intakt. Föreningen Brf Söderkåken är en lugn och trevlig förening där många trivs och bor länge. Här finns en vacker större innergård med gräsmatta, rabatter, träd, uteplatser och grill, och dessutom en mindre sidogård. I källaren finns bland annat tvättstuga och ett gemensamt umgängesrum med pingisbord.

FÖRENINGEN

Brf Söderkåken

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Muttern 5. Föreningen upplåter 34 lägenheter med bostadsrätt samt en bostad med hyresrätt och 4 lokaler (Keramikverkstad, Fotograf, bijouteri samt bilskola) upplåtna med hyresrätt. 2 557 kvm bostadsyta samt 149 kvm lokalyta.

År föreningen tog över fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1999, och är en så kallad äkta förening.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Renovering

Föreningen har en mycket bra lista i årsredovisningen för 2021 avseende genomförda renoveringar. De flesta ekonomiskt tunga renoveringarna såsom stammar 2018, fasad, tak med mera är genomförda de senare åren.

Kommande renoveringar

Föreningens lista för kommande renoveringar finns i årsredovisningen för 2021.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god med en skuld 6688kr/kvm boyta enligt årsredovisningen för 2021. Bostadsrättens indirekt skuldsättning är 394063kr, uträknat enligt årsredovisning för 2021. Föreningen kommer att höja avgiften med 5% från 1 april 2023.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Man har varit toleranta med detta och inte haft några problem.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har gemensam höst- och vårstäddagar på de gemensamma allmänna områdena.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga (renoverades 2010). Den är belägen i källaren från den stora gården. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en varmmangel.

Gemensamma utrymmen

Man har ett pingisrum/hobbyrum, barnvagnsrum, cykelrum samt två grönskande innergård.

Parkering

Boendeparkering på gatan.

Bredband och kabel-tv

Bredband tecknas separat.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Förråd

Lägenhet nr 1 disponerar ett källarförråd om ca 6 kvm.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Heleneborgsgatan är en trivsam och fin gata med många stilfulla byggnader och familjära kvartersrestauranger och småföretag. Området är mycket barnvänligt, och gatan är lugn med närhet till många grönområden såsom Tantolunden, Långholmen, Reimersholme och Högalidsparken. Även Skinnarviksparken och Skinnarviksberget ligger i kvarteret, med otrolig utsikt över Stockholm stad. Långholmen är en fantastisk plats för varma sommardagar med badmöjligheter. Här finns en sandstrand med kiosk och utedusch och toaletter, och man kan också hitta helt avskilda platser om man vill vara för sig själv. Långholmen fungerar även bra som träningsrunda eller för den perfekta hundpromenaden. För barnfamiljer finns Högalidsparken runt knuten, med alla möjliga aktiviteter. Ibland är det barnkonsert med korvgrillning, en annan dag är det hoppborg med glassförsäljning. Hornstull centrum erbjuder både bussar och tunnelbana, liksom välsorterade matbutiker, Systembolag, Clas Ohlson m.m. Bibliotek och vårdcentral finns också. Antikhandlare som Lilla Öland och Dusty Deco ligger i kvarteren, samt två närbutiker inom 100 meters avstånd hemifrån. Hornstull myllrar även av prisvärda restauranger och krogar, och varje helg pågår även marknad nere vid Hornstulls Strand med foodtrucks, second hand och mindre designmärken.