Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Brännkyrkagatan 79
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 40 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 1 kr/mån I dagsläget avgiftsfritt men från 2020 kommer avgiften bli cirka 600 kr per månad. Kontakta mäklaren för mer information. 
  [Andelstal] => 
  [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas
  [Lägenhetsnummer] => 05905-01-01-0231
)

Brännkyrkagatan 79

CHARMIG VÄLBEVARAD 20-TALSPÄRLA MED BALKONG OCH NOLLAVGIFT!

TEXT: ÖRVELL STYLING: LINDHOLM FOTO: OZALLAPA

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Brännkyrkagatan 79
Område
Södermalm
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
1 rum
Area
40 kvm
Avgift
1 kr/mån I dagsläget avgiftsfritt men från 2020 kommer avgiften bli cirka 600 kr per månad. Kontakta mäklaren för mer information.
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
05905-01-01-0231

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Bocander & Cronvall 1928

Huset byggdes 1929. Arkitekterna hette Martin Bocander och Albin Cronvall, en erkänd duo som även ritade hus i Vasastan och på Kungsholmen.

Fasaden är av natursten, så kallad naturstensrustik. Porten som byggdes i trä och glas har bytts ut till ek, men kvar är de klassiska 20-talsfönstrena med tre glas i varje båge.

Bostadsrättsföreningen Uven Större 21 är en äkta förening som bildades 2001. Föreningen äger förutom fastigheten på Brännkyrkagatan 79 även Hornsgatan 90. Sammanlagt består föreningen av 64 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 2 st hyresrättslägenheter och 5 st lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen äger marken. Välskött innergård med gemensamma umgängesytor. Grill finns att tillgå. I huset finns en tvättstuga med torktumlare, torkskåp, mangel och två tvättmaskiner. Cykel/barnvagnsförråd finns, samt en övernattningslägenhet belägen på Hornsgatan 90, som kan hyras för 200 kr/ dygn. Källarförrådet som hör till lägenheten är 3 kvadratmeter stort.

FÖRENINGEN

Brf Uven Större 21

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Uven Större 21 (org. nr 769606-8654) bildades 2001 och äger fastigheten Uven Större 21 med gatuadresserna Hornsgatan 90 och Brännkyrkagatan 79. På fastigheten finns två bostadshus uppförda år 1928 som ritades av arkitekterna Bocander & Cronvall. Föreningen består av 64 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 2 st hyresrättslägenheter och 5 st lokaler upplåtna med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheten sedan 2001.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna i Stockholm. Teknisk förvaltning sköts av Tiveds Fastighetsservice.

Renoveringar

2019: Gården har renoverats.

2018: Installation av postboxar.

2015/2016: Renovering av fasader och hissar samt byte av tak och byggnation av vindsvåningar.

2014: Övernattningslägenheten inreddes.

2013: Renovering av cykelrum och föreningens hyreslokal (restaurangen) samt källaren i byggnaden vid Hornsgatan.

2011: Ommålning av tak.

2010: Renovering av samtliga fönster.

2009: Renovering av trapphusen, relining av stammarna samt renovering av källare och tvättstuga (byggnaden vid Brännkyrkagatan).

2008: Byte av restaurangfläkten (taket vid Hornsgatan). Obligatorisk ventilationskontroll genomförd samt upprustning av innergård.

2007: Stamspolning utan förekommande anmärkningar, genomförande av radonmätning.

2005: Installation av sopsuganläggning.

2004: Elstigar till respektive lägenhet byttes.

2002: Ny tvättstuga i källaren (Hornsgatan).

1997: Byte av stamledningar i källaren (Hornsgatan) och kulverten mellan husen.

1993: Ny takplåt.

1969: Underhållsarbete fasader och balkonger. Stambyte med tillhörande renoveringar av kök och badrum.

Avgifter/Ekonomi

Avgifterna sänktes i början av april 2017 med 12 % och under 2019 var avgiften noll kronor. 2020 inleddes med en sänkning med 50% av tidigare avgift från 2017 års nivå då föreningens ekonomi är exceptionellt god efter vindsförsäljningarna. Belåningen är mycket låg, endast cirka 2 203 kr per kvm boyta. Föreningen har sedan 2016 mer än halverat belåningen.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning kan godkännas av styrelsen efter ansökan om särskilda skäl finns, exempelvis tillfälligt arbete på annan ort. Uthyrning av typen Airbnb är tillåtet en kortare period, styrelsen måste informeras.

Försäkring

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

Städning och städdagar

Föreningen ordnar med höst- och vårstädning varje år där medlemmarna hjälps åt med bland annat gårdsmiljön. Trapphusstädningen sköts av en anlitad firma en gång per vecka.

Gemensamma utrymmen

Två tvättstugor finns med en i varje källare. Till de gemensamma utrymmena hör även cykelrum, en bokningsbar övernattningslägenhet och förstås innergården med både uteplats och grill. Cykelrummet ligger i huset vid Brännkyrkagatan..

Parkering/garage

Föreningen upplåter inga parkeringsplatser eller garageplatser. Boendeparkering gäller i området vilket kan införskaffas hos Stockholms stad.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv levereras av Com Hem där basutbudet ingår i månadsavgiften. Fiberbredband erbjudes av AllTele och ingår också i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person kan accepteras efter styrelsebeslut, men har ej förekommit tidigare. Delat ägande är tillåtet utan begränsningar i minsta ägarandel.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Övrigt

Föreningen har en hemsida med adressen brfuvenstorre21.com där du kan läsa mer.

OMRÅDET

Bo avskilt och lugnt på Brännkyrkagatan omgiven av stadspulsen på populära Hornsgatan och Mariatorget runt hörnet. Här har du allt du kan önska i form av konstgallerier, små speceriaffärer, design och secondhandbutiker, spännande caféer och prisbelönta restauranger.
Inom räckhåll finns Zinkensdamm och närheten till trendiga Hornstull som på senare år har moderniserats med shoppinggalleria med stort utbud. Här finns även hippa Hornstull strand med Bio Rio som är en av Stockholms få kvarvarande singelbiografer från 1940-talet. Här visas ett brett utbud av film från hela världen.
Närmaste grönområdet är Skinnarviksparken med sin fantastiska utsikt över Riddarfjärden och stora delar av Stockholms innerstad. På vägen dit passerar man Yttersta Tvärgränd med sina kulturmärkta hus, som är signifikanta för stadsdelen Södermalm.
Inom gångavstånd finns även omtyckta Tantolunden, ett stort grönområde med badplats, koloniträdgårdar, lekpark, beachvolleyplan, minigolf, frisbeegolfbana och utomhusteater.
Kommunikationerna är goda. Närmaste tunnelbanestationer är Zinkensdamm och Mariatorget och på Hornsgatan hittar du en rad busslinjer att välja mellan.