Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Karlbergsvägen 33, 5 tr
  [Område] => Sankt Eriksplan
  [Våning] => 5 av 5, hiss finns, Hiss till våning 4
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 53 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 321 kr/mån inkl. värme, vatten, tv och bredband [Andelstal] => 3,66787 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 4555-00152 )

Karlbergsvägen 33

LYXIG VINDSLÄGENHET MED ÖPPEN PLANLÖSNING OCH TAKTERRASS

TEXT: NYSTED STYLIST: RYDMAN FOTO: SPINNELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Karlbergsvägen 33, 5 tr
Område
Sankt Eriksplan
Våning
5 av 5, hiss finns, Hiss till våning 4
Rum
2 rum och kök
Area
53 kvm
föreningens information
Avgift
2 321 kr/mån inkl. värme, vatten, tv och bredband
Andelstal
3,66787 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
4555-00152

Arkitekturen

Arkitekt: O. Jansson 1901

Kamelian 16, Karlbergsvägen 33/Brf Karlbergsvägen 33, stod inflyttningsbart 1902 efter ritningar av Olof Jonsson, en av de mer produktiva arkitekterna under denna tid. Född 1849, kom han att rita ett trettiotal hus i Stockholm, varav merparten under sent 1800-tal. 1890-talets arkitektur präglas av en samling nystilar, som gick från nyrenässans mot en fantasifull arkitektur med tinnar, torn och frontespiser. Husen fick då en mer oregelbunden uppbyggnad och puts ratades till förmån för äkta material som tegel och natursten. Kamelian 16 är i mångt och mycket typisk för sin tid, med ett gathus uppfört i fem våningar och ett lika högt gårdshus. Dessa två byggnader förbinds av en flygel, som ursprungligen var fyra våningar hög. Fasadens nedre del är slätputsad i en bruten gul nyans, medan den övre delen till stor del är grovt spritputsad. Porten är utförd i trä med glasade övre fyllningar och ovan den ett spröjsat överljus. Fönstren är två lufter breda och har överfönster i ”liggande format”. Fastigheten har moderniserats under årens lopp, vilket bland annat resulterat i nya kök och badrum under 1980-talet, liksom hiss i båda trapphusen och nya fönster.

FÖRENINGEN

Brf Karlbergsvägen 33

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Brf Karlbergsvägen 33 äger fastigheten Kamelian 16. Föreningen består av 20 lägenheter varav 19 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Föreningen upplåter även 1 lokal som disponeras som gemensamhetslokal av medlemmarna. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1900 av arkitekten O.Jansson.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades och förvärvade marken i 1998.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen och föreningen har även ett avropsavtal för fastighetsskötseln med dem.

Garage och parkering

Boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad. Taxa 2/3.

Renovering

Fastigheten totalrenoverades 1984. Stambyte, byte av el stigare, fönsterrenovering, takrenovering, fasadrenovering, 1984 – Takbyte, 2002 – Renovering av tvättstuga, 2009 – Trapphusrenovering samt renovering av balkonger och uteplatser, 2010 – Byte av fjärrvärmecentral, 2010 – Gårdsrenovering, 2012 - Hissrenovering, 2014. - Fönsterrenovering trapphus, 2020.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att se över fönster mot gården från våning 3 och uppåt.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 6,4 Mkr, vilket ger cirka 3900 kr per kvm boyta. Avgiften höjdes med 2% under 2019. Det finns inga fler planerade avgiftshöjningar.

Förråd:

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Styrelsens policy för andrahandsuthyrning är att följa Hyresnämndens praxis.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa via ISS Brf försäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus och tvättstuga så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar per år där medlemmarna deltar.

Gemensamma utrymmen

Gästlägenhet med bastu finns i gårdshuset samt ett styrelserum/pingisrum. Det finns även ett snickarrum och ett enklare hemmagym som föreningens medlemmar kan använda. I entréplan finns ett cykel- och barnvagnsrum. Grovsortering samt soprum finns. Tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare samt ett mangelrum finns i källarplan.

Bredband och tv

Fiber finns via Stockholms stadsnät (ingår i avgiften). Kabel-TV via ComHem. En obligatorisk avgift om 60 kr/mån tillkommer för kabel-TV.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning från 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i vasastans absoluta kärna, med Odenplans goda kommunikationer i form av både tunnelbana, pendeltåg och innerstadsbussar. Ett rikt krogliv därtill, med bland andra Tranan, Wasahof och Tennstopet i din omedelbara närhet, liksom en rad härliga fik, mataffärer och allt annat du kan behöva i serviceväg. Här, mellan Karlbergsvägen och Vasaparken, anlades gång i tiden det som senare kom att bli Bergianska trädgården. Och visst är det fortsatt grönt i de här kvarteren, med de planterade träden längs Karlbergsvägen och närheten till Vasaparkens grönska och parkliv.