Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Wennerbergsgatan 2
  [Område] => Kungsholmen - Fredhäll
  [Våning] => 1 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 44 kvm
Förvaltarens information
Enligt förvaltaren är den 2 rok [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 970 kr/mån inkl. värme , vatten, kabel-TV via ComHem. En obligatorisk kostnad tillkommer om 188 kr för bredband, fiber (250/100 Mbit/s) via Bahnhof [Andelstal] => 1,83392 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 7/1103 )

Wennerbergsgatan 2

LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKISTVÅA MED BALKONG

SKRIBENT: MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLIST: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Valerie Petrova
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Wennerbergsgatan 2
Område
Kungsholmen - Fredhäll
Våning
1 av 6, hiss finns
Rum
2,5 rum och kök
Area
44 kvm
Förvaltarens information
Enligt förvaltaren är den 2 rok
Avgift
2 970 kr/mån inkl. värme , vatten, kabel-TV via ComHem. En obligatorisk kostnad tillkommer om 188 kr för bredband, fiber (250/100 Mbit/s) via Bahnhof
Andelstal
1,83392 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
7/1103

Driftskostnader

El
2 950 kr/år
Försäkring
1 788 kr/år
Total driftskostnad
4 738 kr/år

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Äta:
Paloma matcafé, Kafé Russin.
Lufta:
Smedsuddsbadet, Fredhällsklipporna, Rålambshovsparken.
Poola & träna:
Oasen bad & motion.
Lyxa:
La Tour högst upp i DN-skrapan.

Arkitekturen

Arkitekt: Albin Stark 1944

Fastigheten Signalpatrullen 12 ligger i hörnet av Wennerbergsgatan och Rålambsvägen. Här står ett funkishus i gult tegel och ljus puts, uppfört 1944 och ritat av arkitekt Albin Stark. Albin Stark var aktiv i yrket från tidigt 1910-tal till sent 1940-tal och har ritat en mängd namnkunniga byggnader i Stockholm, bland annat Chinateatern. Att han under 1922 vistades i Kina kom då till uttryck. Han har även ritat ett av husen i kvarteret intill, Signallyktan 1 på Rålambsvägen 21. Signalpatrullen 12 är ett punkthus i sex våningar med en kungsvåning överst. Husen i kvarteren uppfördes enligt en stadsplan från 1937 som innebar att hela stadsdelen byggdes ut med bostäder. När Signalpatrullen 12 stod ny huserade byggnaden Mariebergs första postkontor, en lokal som idag är ombyggd till två lägenheter. Två lokaler finns kvar i huset och där finns en kemtvätt och en sushirestaurang.

FÖRENINGEN

Brf Signalpatrullen 12

Föreningen och antal lägenheter:

Brf Signalpatrullen 12 består av 41 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 2st lägenheter med hyresrätt samt 2st kommersiella lokaler som idag hyrs utav Tvättbaljans kemtvätt och Ali-Baba Sushi. Föreningens fastighet, Signalpatrullen 12, är belägen på adressen Wennerbergsgatan 2 i Marieberg. Huset ritades av arkitekt Albin Stark år och byggdes år 1944. Albin stark var en av dåtidens mer namnkunniga arkitekter där hans mer kända skapelser, förutom Wennebergsgatan 2, är China teatern och Östra station. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening och bildades år 2015.

Mark

Föreningens äger sin mark vilket innebär att den ej påverkas av tomträtt.

Lokal och lägenhetsyta

Byggnadens totala yta är 3353 kvm enligt taxeringsbesked, varav 2748 kvm utgör lägenhetsyta, 268 kvm lokalhyra och 337 kvm lokalmarkhyra.

Ekonomi

De långfristiga skulderna enligt årsredovisningen 2020 uppgår till ca 25,5 mkr och ger en belåningsgrad på ca 12 918 kr/kvm bostadsyta. Föreningens kassa uppgår till 6,6 mkr.

Avgift

I avgiften ingår värme, vatten, balkongtillägg och bredband. Styrelsen har vid fastställande av 2021 år budget beslutat om en höjning av årsavgiften med 10%.

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga som bokas och en som inte behöver bokas. Sammanlagt tre tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och en mangel. Fastigheten har cykelförråd i källaren och ett cykelförråd på gården samt ett barnvagnsrum.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning är tillåten med styrelsens samtycke, ett år i taget och max tre år.

Renoveringar i urval

2020 Nytt plåttak 2017 Nya tvättmaskiner, nytt elsystem 2016 Besiktning av rökkanaler, OVK kontroll 2009 Ny hiss 2006 Fasadrenovering, renovering terrasser och balkonger 2003 Stambyte.

Uppvärmning och ventilation

Fastigheten värms upp med fjärrvärme. Ventilationen består av självdrag förstärkt med mekanisk ventilation.

Planerat underhåll och renoveringar

Upprustning av gården för en bättre hantering av dagvatten inom fastigheten samt en ny handikapps ramp. Hösten 2020 togs en underhållsplan fram som löper i 20 år.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Brandkontoret.

Förråd

Tillhörande lägenheten har ett källarförråd om ca 3,5 kvm. Ej uppmätt.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv levereras via ComHem. En obligatorisk kostnad tillkommer om 188 kr/månad för gruppanslutet bredband, fiber (250/100 Mbit/s) via Bahnhof.

Parkering

Föreningen har 8 parkeringsplatser varav alla är upptagna i dagsläget. Kö tillämpas.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo Uppsala och den tekniska förvaltningen sköts av FSS.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

Pantsätningsavgiften är 1 % och överlåtelseavgiften är 2,5 % av det basbelopp som gäller för tidpunkten för överlåtelsen. Överlåtelseavgiften betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Delat ägande/juridisk person

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem men godkänner delat ägande med minst 5%.

Föreningens hemsida

https://brfsignalpatrullen12.bostadsratterna.se/.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från stadgar, årsredovisningen, föreningens hemsida samt föreningens styrelse, December 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Fredhäll är en mycket trevlig del av Kungsholmen med bebyggelse från mestadels 1930- och 1940-talen. Läget är både nära och avskilt från stadsdelens mer hektiska delar. Det direkta och höga läget vid Mälaren ger fantastiska vyer åt olika håll. Här finns ett av Stockholms första solbad, Fredhällsbadet, som är öppet för allmänheten under sommarmånaderna, och för medlemmar i den ideella föreningen Fredhälls Badklubb under vintertid. Åt andra hållet har man Smedsuddsbadet och Rålis. I intilliggande Mariebergs centrum finns en stor och välsorterad Hemköp-butik, systembolag, apotek, paketombud m m. Buss 61 stannar precis intill huset, det är en minuts gångväg till blåbuss 1 och fem minuters promenad till tunnelbanan vid Thorildsplan.