Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Jägmästargatan 12
  [Område] => Hjorthagen
  [Våning] => 2 av 2, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 78 kvm
Uppmätt av BJ Värdering AB -06 [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 358 kr/mån Inkl: värme, v/a, kabel-tv, bredband [Andelstal] => 1,4 % [Andel av årsavgift] => 1,35717 % [Lägenhetsnummer] => 1020/1201 )

Jägmästargatan 12

LANDET MITT I STAN - LJUS OCH MYSIG TREA VID LJUVLIG GÅRD

FOTO: OZOLLAPA STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Jägmästargatan 12
Område
Hjorthagen
Våning
2 av 2, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
78 kvm
Uppmätt av BJ Värdering AB -06
Avgift
3 358 kr/mån Inkl: värme, v/a, kabel-tv, bredband
Andelstal
1,4 %
Andel av årsavgift
1,35717 %
Lägenhetsnummer
1020/1201

Driftskostnader

El
3 918 kr/år
Försäkring
2 434 kr/år
Total driftskostnad
6 352 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Frithiof Swensson 1910

Skytten 3 är en fastighet som omfattar tre huskroppar, två som möts vid hörnet av Jägmästargatan och Skogvaktargatan och en som ligger på höjden vid Nimrodsgatan. Husen ritades av Fritihof Swensson på Stockholms stads fastighetskontor. De var de första hus som uppfördes av Stockholms stad och de tillkom efter en skrivelse till Stadsfullmäktige från anställda vid Värtaverket om behovet av bostäder i området. Byggnaderna är uppförda i tre till fyra våningar med en från början inredd vindsvåning. Utvändigt karaktäriseras husen bland annat spetsiga skärmtak över en mängd entréer, spetsiga prydnadsgavlar och spetsiga plåtklädda vindskupor. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. I Brf Skytten 4 finns 87 lägenheter. Från april till november har föreningen egna höns. Alla boende kan bli hönsskötare, om man vill. Föreningen har även odlingslotter som man kan ställa sig på kö till. Dessutom har föreningen ett hobbyrum, en bastu och en övernattningslägenhet/lokal att hyra. Gemensam tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum finns också. Föreningens innergård är en mysig och ombonad plats med mycket grönska, lekplats, utemöbler och grillmöjligheter. Gården samlar grannar i alla åldrar under alla årstider. De fina trapphusen bör också nämnas som en viktig faktor i helhetsupplevelsen av detta själfulla kvarter.

FÖRENINGEN

Brf Skytten 4

Föreningen

Brf Skytten 4 (org. nr 769606-9785) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Skytten 3 år 2002. Föreningen består av tre flerbostadshus belägna på Jägmästargatan 4-16, Nimrodsgatan 9-23 samt Skogvaktargatan 8-16 och omfattar 80 lägenheter med bostadsrätt, 7 lägenheter med hyresrätt och 18 lokaler med hyresrätt. Husen förenas av en stor och lummig gård med egna höns, lekplats och plats för utemöbler. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri och har en kassa på ca 6 MKR. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Teknisk förvaltning sköts dels i egen regi och dels av externa leverantörer.

Bredband och kabel-tv

Varje lägenhet har fiberanslutning med 1 Gbit/s via Banhof som tillsammans med Com Hems grundutbud för kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum, bastu, hobbylokal samt en övernattningslägenhet för föreningens medlemmar.

Den gemensamma gården är föreningens centrum och känd som en av "Stockholms vackraste gårdar", här finns odlingslotter, ordentliga gräsytor, lekplats, utemöbler, grillar och t om egna höns från april till november.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 4,5 kvm.

Renoveringar i urval

2017 Installation av fibernät för bredband, stamspolning, 2016 utvändig ommålning av fönster, 2012 utbyte av fjärrvärmecentral, 2012 byte av tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp i 3 tvättstugor, 1996 ommålning av tak, 1995 omputsning av fasad, 1981-83 rörstambyte, elstambyte, 3-fas.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar renovering av tak och fasad under 2021.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad, trädgårdsskötsel och snöröjning sköts av Två Smålänningar AB. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i februari 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hjorthagen är en lugn idyll på bekvämt nära avstånd från centrala staden och med naturen inpå knuten. I och med att en ny stadsdel byggs i Norra Djurgårdsstaden knyts Hjorthagen nu samman med omkringliggande områden och kan ta del av det nya utbud som kommer med detta. För den idrotts- och naturintresserade är läget suveränt med ett stort urval av löp- och promenadvägar och idrottsanläggningar, loppisfyndaren har en oas i Myrornas stora och välsorterade butik. Mittemot huset ligger Hjorthagens Tennisklubb och dess banor där en 88-årig Gustav V 1946 svingade racketen i en dubbelmatch. Hjorthagen trafikeras både av tunnelbanan (station Ropsten) och av buss 54 som tar dig bland annat till Norrmalmstorg, Slussen och vidare upp på Söder, båda med direkt närhet till denna adress. Bilburna brukar ha lätt att hitta parkering nära och det är smidigt att ta sig ut från staden med bil, vilket via de nya vägtunnlarna blivit än mer lättillgängligt.