Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lustigkullavägen 3
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 1 av 4, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 63 kvm
Enligt förteckningen 2rok [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 523 kr/mån Inkl Värme & VA. En obligatorisk avgift om 138kr tillkommer avseende bredband. [Andelstal] => 2,6877 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 386/1101 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 242 kr, Mäklaren har här räknat på andelstalet (då andel av årsavgift inte fanns tillgängligt). Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. )

Lustigkullavägen 3

LJUS OCH YTEFFEKTIV FUNKISTREA I CHARMIGA GRÖNDAL

FOTO: ÖSTLING STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lustigkullavägen 3
Område
Gröndal
Våning
1 av 4, hiss finns
Rum
3 rum
Area
63 kvm
Enligt förteckningen 2rok
Avgift
3 523 kr/mån Inkl Värme & VA. En obligatorisk avgift om 138kr tillkommer avseende bredband.
Andelstal
2,6877 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
386/1101
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
242 kr, Mäklaren har här räknat på andelstalet (då andel av årsavgift inte fanns tillgängligt). Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.

Driftskostnader

El
4 500 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
7 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: PEDER CLASON 1934

Fastigheten på Lustigkullavägen 3 uppfördes år 1934, efter ritningar av arkitekt Peder Clason och utgör ett utmärkt exempel på 1930-talets funktionalism. Son till den inflytelserika arkitekten Isak Gustaf Clason, kom Clason den yngre efter avslutade studier på KTH och Konstakademien att rita ett antal flerfamiljshus i bland annat Gröndal. Han stod även bakom några av Försvarsmaktens byggnader, liksom utlandsprojekt som Sveriges paviljong på världsutställningen i Barcelona 1929. Den svenska modernismen, eller funkisen som den gärna kallas i folkmun, fick sitt stora genomslag i Sverige under Stockholmsutställningen sommaren 1930 och väckte till en början stor uppståndelse med sitt renodlade formspråk. I total avsaknad av traditionell utsmyckning som ornament och burspråk, lades istället fokus på mer vardagliga element som fönster och balkonger på de helt slätputsade, ljusa fasaderna, vilket också återspeglas i Lustigkullavägen 3.

FÖRENINGEN

Brf Villa Lustigkulla

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Charlottendahl 5 & 12 i Stockholms stad. Föreningen upplåter 34 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 3 lokaler med hyresrätt på adresserna Gröndalsvägen 17 och 19 samt Lustigkullavägen 1 och 3. Utifrån Stadsmuseets kulturhistoriska klassificering har huset klassats som "grön", dvs. bebyggelse som är särskilt värdefull kulturhistorisk eller konstnärlig synpunkt. Föreningen bildades 2001.

Tomträtt

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nytt tomträttsavtal är påskrivet och har börjat gälla fr.o.m. 2020-07-01, då med en särskild nedsättning under de första fyra åren. Inga planerade ändringar av månadsavgifterna, avgifterna idag är beräknade på den nya höjda tomträttsavgälden.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen av Nabo. Fastighetsskötseln sköts av Driftia.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och inga långfristiga skulder. De kortfristiga skulderna till kuriditinstitut om 1688.000kr. De har 563.000 kronor i kassa.

Renovering

Ombyggnadsår 1989, det året renoverades tak, fasad, stammar, elstigar, portuppgångar samt hiss och även gården rustades upp. Sedan dess har följande renoveringar skett: Nytt fjärrvärmesysten, 2013. Stambyte i källare på Gröndalsvägen 1-3, 2014. Stamspolning, 2014. Fönsterrenovering, 2016. Renovering av affärslokal, 2016. Målning av tak, 2016. Utvändig målning av fönster och balkongdörrar, 2016. Renovering av centralventilation samt punktlagning av fasad, 2019. Stamspolning 2020.

Kommande renoveringar

Inga större planerade förutom löpande underhåll. Se listan i årsredovisning för ytterligare information om dessa.

Andrahandsuthyrning

Upplåtelse får ske med tillstånd från styrelsen. Tillstånd sökes med maximalt 12 månaders löptid per kontrakt. Därefter förnyad ansökan. Kontraktsformulär enligt praxis hos Fastighetsägarna.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Källarförråd om ca 6 kvm disponeras av lägenheten.

Städdagar

Föreningen har två gemensamma städdagar per år, höst och vår.

Gemensamma utrymmen

På gården finns gemensam lummig uteplats med sittplatser och grill. Cykelrum och barnvagnsrum finns i huset. Gemensam nyrenoverad tvättstuga i källaren på Gröndalsvägen 17 med 4 tvättmaskiner, 1 torkskåp och 1 torktumlare.

Bredband

Bredbandet levereras via Comhem samt ett parallellt system via Fiber där Open Universe förmedlar de olika operatörerna.

Delat ägande

Godkänns i föreningen.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Överlåtelseavgift

Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp. En pantsättningsavgift debiteras köparen om 1% av prisbasbeloppet.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Läs mer på www.brfvillalustigkulla.se.

OMRÅDET

En gång öronmärkt åt industri- och arbetarklass, är Gröndal idag en blomstrande och mångkulturell stadsdel, med lika delar småstadskänsla och havsstänk, en kvarts promenad från Hornstull och Södermalm. Här varvas nutida arkitektur med äldre trähus, trädgårdar och funkisbyggnader i välbevarat skick, i lugna och gröna kvarter. Med motionsslingor och promenadstråk, såväl som badsjön Trekanten och Vintervikens trädgårdar i närområdet, är rekreationen aldrig långt borta oavsett årstid. Inte heller annan förströelse. Med buss eller tvärbana tar du dig till T-centralen på dryga kvarten, eller till närliggande Liljeholmens shoppingmecka, på bara några minuter. En promenad bort, i Gröndals centrum, förstärker lokala aktörer den familjära och genuina känslan, med kondis, blomsterhandel och deli. Här finns kort sagt, något för alla. För småbarnsfamiljen ser det förstås också ljust ut, med flertalet förskolor och lekparker i närområdet.