Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Gröndalsvägen 81
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 
  [Rum] => 7 rum
  [Area] => 144 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 7 157 kr/mån [Andelstal] => 29,6 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 1101 )

Gröndalsvägen 81

MAGISK SEKELSKIFTESVÅNING I VILLA EMILSFRID

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Extra kontaktperson

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gröndalsvägen 81
Område
Gröndal
Rum
7 rum
Area
144 kvm
Förvaltarens information
Avgift
7 157 kr/mån
Andelstal
29,6 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1101

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: A. Falk - 1903

Villa Emilsfrid är namnet på denna trevåningsvilla i schweizerstil på fastigheten Barlasten 2. Villan ritades 1903 av A Falk och uppfördes kort därefter för K U Lundqvists räkning. Huset var även från början ett flerbostadshus men troligtvis med en panelerad fasad och inte putsad som idag. I övrigt har huset kvar många av sina karaktäristiska drag där den vackra glasverandan med sina spröjsade fönster hör till husets finaste detaljer och är ett bra exempel på tidens förkärlek för utsmyckningar. På tomten finns också ett mindre gårdshus och mot gatan står ett falurött staket med en välkomnande portal som leder in till trädgården. Huset är grönklassat i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synvinkel. Vem den Emil var, som återfinns i villans namn, förtäljer dock inte historien.

FÖRENINGEN

Brf Barlasten 2

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Barlasten 2. Föreningen upplåter 6 lägenheter med bostadsrätt men två av lägenheterna har samma ägare och kommer att slås ihop, då blir det totalt 5 bostadsrätter. Huset ritades av arkitekt A. Falk och uppfördes 1903-10.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1986.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen är självförvaltande men planer finns på att ta hjälp med bokföring.

Renovering

Taket har målats om, 2017 genomfördes fasadrenovering hösten 2018 genomfördes omdragning av stammar osamt inkommande vatten. Samma år böts bärande syll samt markplattorna tilläggsisolerades.

Kommande renoveringar

Planerade underhåll är av mindre karaktär, se årsredovisningen. Höjning av avgiften är inte aktuellt utan kommande renoveringar bedöms kunna finansieras med befintlig kassa och eventuellt ett mindre lån.

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi med låg belåning. Sedan tidigare oljepanna byttes ut 2012 så har driftskostnaderna sjunkit markant. Skuldsättningen ligger strax över 4 000 kr per kvm boyta (snitt i närförort är cirka 7 000 kr per kvm boyta). Föreningens målsättning är att hålla skuldsättningen på en fortsatt låg nivå, lånen amorteras löpande.Avgift/kvm ca 585 kr. Det finns inga planer på att ändra avgiften.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF Skadeförsäkring.

Trappstädning

Föreningen städar själva.

Städdagar

Föreningens medlemmar hjälps åt med vår- och höststäd samt löpande underhåll av trädgården samt snöskottning och gräsklippning.

Tvättstuga

Det finns en tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en stor insynsskyddad trädgård, både på fram och baksida, med härlig blandning av olika fruktträd, bärbuskar och blommor. Det finns studsmatta till barnen och gunga i äppelträdet. Det finns även en gemensam uteplats med grill och syrenberså. Till lägenheten hör ett kallförråd på ca 8 kvm i separat byggnad på gården.

Bredband och Kabel-TV

Comhem in till fastigheten sen är det upp till bostadsrättsinnehavaren att teckna eget avtal om så önskas.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens Årsredovisning 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I Gröndal bor du i småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen, spårväg och det anrika konditoriet Lundbergs där du kan köpa frukostbröd och klassiska bakverk. Dessutom finns Thelins konditori cirka hundratalet meter från denna bostad och Vinterviken med trädgårdscafé och restaurang är en lagom liten helgpromenad bort. Området ger dig många vackra strandpromenader, löpvägar och bad- och picknickplatser. Förutom Mälaren ligger även sjön Trekanten nära. Från Ekensberg kan du åka med SL:s båtlinje 89 in till city, en både trevlig och tidsbesparande resa. Buss 133 och tvärbanan trafikerar Gröndalsvägen till Liljeholmen och tunnelbanan.