Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Erik Dahlbergsgatan 36
  [Område] => Gärdet
  [Våning] => 2 av 6, hiss finns
  [Rum] => 4 rum
  [Area] => 83 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 4 204 kr/mån Inkl värme och vatten
  [Andelstal] => 3,07308 %
  [Andel av årsavgift] => 3,02881 %
  [Lägenhetsnummer] => 99-2760-1-14-1
)

Erik Dahlbergsgatan 36

LJUS NYRENOVERAD HÖRNFYRA MED ÖPPEN SPIS OCH BALKONG

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Erik Dahlbergsgatan 36
Område
Gärdet
Våning
2 av 6, hiss finns
Rum
4 rum
Area
83 kvm
Avgift
4 204 kr/mån Inkl värme och vatten
Andelstal
3,07308 %
Andel av årsavgift
3,02881 %
Lägenhetsnummer
99-2760-1-14-1

Driftskostnader

El
4 800 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
6 800 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: Anton Wallby 1935

Fastigheten Nybyggsgrind 4 uppfördes 1935 och ritades av Anton Wallby. Wallby var en ofta anlitad arkitekt som ritat ett femtiotal hus i Stockholm, de flesta under 1910- och 1920-talen. Nybyggsgrind 4 är en klassisk funkisbyggnad i sex våningar putsad i en ljusgul kulör. Porten är av ek och bevarad sedan byggnadsåret. Två rader burspråk finns på både gatu- och gårdsfasaden. När huset var nybyggt fanns en matvaruaffär och en damfrisering i husets botten, och här bodde också den då firade skådespelaren Eric Abrahamsson. I Brf Erik Dahlbergsgatan 36 finns 48 lägenheter, varav en är en kvarvarande hyresrätt, samt fem lokaler med hyresrätt. Föreningen har en uteplats på baksidan av huset samt en takterrass som går att boka och där det finns grill och utemöbler. I huset finns en gemensam tvättstuga i mycket gott skick, ett barnvagns- och cykelföråd i marknivå och källsorteringsrum i källaren. I entrén finns ramp för barnvagn och hissen har plats för de flesta barnvagnsmodellerna.

FÖRENINGEN

Brf Erik Dahlbergsgatan 36

Föreningen

Brf Erik Dahlbergsgatan 36 (org. nr 769615-5113) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Nybyggsgrind 4 år 2008. Föreningen består av en hörnfastighet med adress Erik Dahlbergsgatan 36 och Sandelsgatan 33. Den omfattar 47 lägenheter med bostadsrätt och en lägenhet med hyresrätt samt fem lokaler varav fyra med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 4 403 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen ombesörjs av HSB.

Bredband och kabel-tv

Fiber är indraget i alla lägenheter, kabel-tv levereras via Com Hem.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Takterrass med vidsträckt utsikt, utrustad med utemöbler och grill. I källaren finns tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp och mangel. I källaren finns även barnvagnsrum, cykelrum med infart från gatan samt källsortering.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Renoveringar i urval

2019 renovering av hiss, 2018 fiber indraget i samtliga lägenheter, nytt torkskåp i tvättstugan, 2015 yttertaket målades, köksfläktar utbytta till volymkåpor, stamspolning, 2014 rensning av ventilationskanaler, byten av ventilationsdon, 2013 nya takfläktar, 2012 besiktning av eldstäder, 2009 stamspolning, målning av fönster, renovering av trapphus och hiss, 2000 stambyte, nya elstigare, putsning av fasad, omläggning av yttertak.

Planerade renoveringar

2019 OVK

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer en till två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i oktober 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i ett lugnt och grönskade område med närhet till både stad och natur. Precis intill ligger fina Tessinparken med lekplatser, serveringar och sommartid även bad för barn. På andra sidan gatan vid bostaden ligger det trevliga caféet Delantina. Omgivningarna ger många möjligheter till motion och rekreation, då du bor nära bland annat Stadion, Östermalms Idrottsplats, Gärdet och Kungliga Tennishallen. På ett par minuters promenad når du Karlaplan och Fältöversten, och vidare knatar du lätt vidare över Östermalm och in till city. För barnfamiljer är läget ypperligt med skolor så nära att barnen kan gå dit själva (den närmaste förskolan ligger mitt över gatan). Här råder småstadskänsla med staden nära inpå.